Založ si blog

Smer nie je vrece plné odpadkov

Tričká, samolepky, koncerty, jedlo – aj takýmto spôsobom sa Igor Matovič všemožne snaží bojovať proti vládnym predstaviteľom. Z opozičných politikov sa v podstate stáva nekvalitný event management.

Osobne neviem, kde sa tu stráca politická kultúra a odbornosť, avšak v poslaneckých kluboch opozičných strán už také niečo nájdeme len veľmi ojedinele. Inak povedané, politik je dnes viac hercom ako odborníkom a reprezentantom spoločnosti. Je síce pekné, že Matovič, Sulík a Lipšic sa tvária, že protesty zlomku obyvateľstva sú modernou revolúciou, ale v tomto prípade podľa môjho skromného názoru naozaj ostávame len pri nesprávnej interpretácii situácie.

Tí traja nezachraňujú ľudí, ale svoje chudobné politické kariéry. Zabúdajú pri tom spomenúť, že Lipšic už dvakrát ministroval, že Matovič sa v podstate podieľal na rozhodovaní v koaličnej rade Radičovej vlády a že tomu nie je tak dávno, čo sa s Kaliňákom pretŕčal na tlačovkách spolu so svojim nominantom, ktorý bol reálnou súčasťou vlády Fico II, no a v neposlednom rade je dôležitý aj fakt, že Sulík mal v minulosti kampaň postavenú na 2 témach (marihuana, LGBT), v ktorých Slovensko počas Radičovej vlády nespravilo krok vpred, ale skôr vzad. – A to hovorím len príklady, aby sme si nemysleli, že sa naozaj bavíme o mladých puškách.

Na druhej strane ostáva pravdou, že Fico ako premiér by mal zvážiť závažnosť podozrení, ktoré existujú proti Kaliňákovi. Netreba však všetkých ľudí blízkych Smeru hádzať do jedného vreca. Aj medzi členmi vlády predsa dokážeme nájsť nominantov, ktorí sa snažia robiť proaktívnu, modernú, ale najmä odbornú politiku, ktorej ambíciou je to, aby Slovensko hospodárilo naozaj efektívne a nie rozmarne. Informácie o pozitívnych krokoch sa však pravdepodobne cez médiá financované z pravicového prostredia až k ľuďom nedostanú.

Podstata článku je už snáď čitateľom jasná. Skúsme neškatulkovať, ale pozerať sa na osobnosti, nie na skupinky. Ak aj Kaliňák niečo za ušami má, nič to nemení na tom, že Kažimír, Pellegrini, Drucker a spol. môžu byť schopní a správni ľudia. Je to postavené na úplne rovnakom princípe, ako moja úvaha o opozícii – Matovič, Sulík a Lipšic sú šašovia… možno sa okolo nich ale pár schopných ľudí nájde… pri pohľade na nich je však táto predstava veľmi ťažká.

 

Šefčovič môže predstavovať rovnováhu v spoločnosti, Mistrík nie

15.01.2019

Sledovať médiá a opozíciu v týchto dňoch, to je pomaly lepšie, ako keby v kinách vyšiel nový Harry Potter. Od oznámenia pravdepodobnej kandidatúry Maroša Šefčoviča na prezidenta SR, je v jednotlivých redakciách, v ktorých majú niektorí novinári Kiskov portrét možno aj na stole, veľmi rušno. Niet sa čo čudovať, Smer proti tejto skupine ľudí už takmer naisto [...]

Šefčovič má kvality a vlastnosti dobrého prezidenta

11.01.2019

Nezaujatý a poctivý volič sa pri týchto prezidentských voľbách doteraz pravdepodobne obával o svoju voľbu v marcových prezidentských voľbách. Kandidáti naozaj nevyzerali veľmi príťažlivo, keďže medzi nimi boli väčšinou ľudia, ktorých si v úrade prezidenta vieme predstaviť možno tak v nejakej karikatúre, alebo komédii. Neviem, čím to je, ale aj keď sa objaví [...]

Sulík a Kočner – dvojica s vplyvom

06.12.2018

Dnes doobeda som s nechuťou zastihol článok o nahrávke Gorila, ktorej originál mal vlastniť podnikateľ Kočner a ktorý mal ukázať, resp. prehrať, vtedajšiemu predsedovi parlamentu Richardovi Sulíkovi. Nemyslím si, že je z pohľadu Sulíka šťastnou stratégiou stále dookola uverejňovať útržky z rozhovorov s Kočnerom. Už len fakt, že sa s ním ako predseda parlamentu [...]

Nehoda, ilustračná, sklo

Autobus s desiatkami cestujúcich sa prevrátil na nemeckej diaľnici

29.03.2024 06:38

Autobus s približne 60 cestujúcimi havaroval vo štvrtok večer na diaľnici v západnom Nemecku, zranenia utrpelo vyše 20 ľudí, informovala DPA.

libanon, hizballáh

Pri izraelských úderoch pri Halabe zomrelo 36 sýrskych vojakov

29.03.2024 06:27

Pri izraelských úderoch namierených na oblasť neďaleko Halabu (Aleppa) na severe Sýrie zahynulo podľa agentúry AFP najmenej 36 sýrskych vojakov.

Jaroslav Slašťan, Zásahový tím pre medveďa hnedého

Nebol to hon na čarodejnice. Medvedica v Mikuláši bola skutočným rizikom, hovorí šéf zásahového tímu

29.03.2024 06:00

K ľuďom sa samica, ktorá útočila v metropole Liptova, približovala pravidelne. Tvrdia to členovia zásahového tímu. Pri jej monitorovaní použili špičkové drony.

Babiš, Pavel

Politológ: Pavel asi Korčoka nepodporí, Babiš chváli Pellegriniho, ale cieli na vlastných voličov

29.03.2024 06:00

Ako vyzerajú vzťahy Česka a Slovenska pred prezidentskými voľbami? Pre Pravdu to vysvetlil český politológ Josef Mlejnek.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 115
Celková čítanosť: 556457x
Priemerná čítanosť článkov: 4839x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy