Založ si blog

Výnimočný súhlas s Bugárom

Komunikácia medzi koalíciou a opozíciou sa bohužiaľ postupne obmedzila len na nezmyselné burcovanie davov. Namiesto vecnej a odbornej debaty vidíme organizovanie protestov, alebo dokonca aj koncertov, ktoré nevedú k ničomu prospešnému… len k nenávisti.

Uvedomil si to aj za iných okolností nie veľmi vecný koaličný politik Béla Bugár. Práve tento „nekonečný podpredseda parlamentu“ ukázal, že niekedy je lepšie spojiť sily aj so zjavným nepriateľom, ak ide o dobrú vec. Práve spojenie Smeru, SNS, Mosta-Híd a Siete by nemalo byť zdrojom konfliktov, ale príkladom vytvorenia jednoty v rozmanitosti v časoch, kedy 6-koalícia s bláznami neprichádzala do úvahy.

Pôvodne som si myslel, že sa ľudia ako Matovič, Kollár, Sulík, alebo Lipšic po čase upokoja. Zjavne som sa však fatálne mýlil. Namiesto spojenia sa proti nárastu preferencií extrémistickej strany začali organizovať protesty proti stranám demokratickým, čím logicky extrémizmu napomáhajú a zvyšujú preferencie práve Kotlebovej strane ĽS-NS. Pri tom všetkom úplne nerozumiem ich motivácii. Vzdelanosť ľudí sa predsa zvyšuje a takéto protesty sú čím ďalej, tým menej efektívne. Stavil by som sa, že odborné a vecné vystupovanie by opozícii v jej slabučkých preferenciách veľmi pomohli. Takto sa však pomaly ĽS-NS stáva najsilnejšou opozičnou stranou, čo je pre bláznov organizujúcich Bonapárty nehorázna hanba a potupa.

Slovensko je teda v situácii, kedy väčšina médií cielene osočuje vládu na základe káuz, ale nikdy nehodnotí jej výsledky, nápady, opatrenia a podobne – teda to, o čom by riadenie štátu v skutočnosti malo byť. Tým nechcem povedať, že kauzy nie sú podstatné, ale prečo sa potom hodnotia len jednostranne? Prečo sa nepoukazuje aj na nemalé kauzy Igora Matoviča a spol.? Jednoducho čakám na moment, kedy novinári začnú znova podávať zmysluplné informácie, pretože takto, ako to robia, tiež len nepriamo napomáhajú opozícii.

Treba sa teda zamyslieť nad zmyslom slov dohoda, kompromis, demokracia a pod. A možno sa raz dočkáme aj kvalitného zákona vytvoreného spoluprácou koalície a opozície.

Šefčovič môže predstavovať rovnováhu v spoločnosti, Mistrík nie

15.01.2019

Sledovať médiá a opozíciu v týchto dňoch, to je pomaly lepšie, ako keby v kinách vyšiel nový Harry Potter. Od oznámenia pravdepodobnej kandidatúry Maroša Šefčoviča na prezidenta SR, je v jednotlivých redakciách, v ktorých majú niektorí novinári Kiskov portrét možno aj na stole, veľmi rušno. Niet sa čo čudovať, Smer proti tejto skupine ľudí už takmer naisto [...]

Šefčovič má kvality a vlastnosti dobrého prezidenta

11.01.2019

Nezaujatý a poctivý volič sa pri týchto prezidentských voľbách doteraz pravdepodobne obával o svoju voľbu v marcových prezidentských voľbách. Kandidáti naozaj nevyzerali veľmi príťažlivo, keďže medzi nimi boli väčšinou ľudia, ktorých si v úrade prezidenta vieme predstaviť možno tak v nejakej karikatúre, alebo komédii. Neviem, čím to je, ale aj keď sa objaví [...]

Sulík a Kočner – dvojica s vplyvom

06.12.2018

Dnes doobeda som s nechuťou zastihol článok o nahrávke Gorila, ktorej originál mal vlastniť podnikateľ Kočner a ktorý mal ukázať, resp. prehrať, vtedajšiemu predsedovi parlamentu Richardovi Sulíkovi. Nemyslím si, že je z pohľadu Sulíka šťastnou stratégiou stále dookola uverejňovať útržky z rozhovorov s Kočnerom. Už len fakt, že sa s ním ako predseda parlamentu [...]

hlasovací preukaz

Hlasovací preukaz na prvé kolo volieb sa dá osobne vybaviť do piatka

19.03.2024 10:30

Vybaviť preukaz môže za voliča aj ním splnomocnená osoba.

Vladimir Putin, Moskva, Rusko

Útok na Volkova bol mrazivo účinný. Dokazuje návrat ruskej špionáže do studenej vojny

19.03.2024 10:25

Rusi do každej vojny vstúpili v zlom stave, potom ale postupne, vďaka vysokému počtu ľudí a nulovému rešpektu k ich strate, sa dostali do formy.

Jaroslav Haščák

V kauze Gorila opäť obvinili Haščáka a ďalšie osoby

19.03.2024 09:36, aktualizované: 09:57

Ide o trestné činy založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny či korupčné trestné činy.

Kurimany, zrútený most

Nemeckú statičku Sabine H. uznal súd za nevinnú v kauze spadnutého mosta na Spiši

19.03.2024 09:24

Tragédia si v novembri 2011 vyžiadala štyri ľudské obete a ďalších zranených.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 115
Celková čítanosť: 555926x
Priemerná čítanosť článkov: 4834x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy