Založ si blog

Ministerstvo vnútra reaguje

Ministerstvo vnútra reagovalo na ostré vyjadrenie strany SaS prostredníctvom tlačovej správy. Vo všeobecnosti vraj útoky strany na orgány činné v trestnom konaní presahujú medze slušnosti.

Útoky na vyšetrovateľov, policajtov a prokuratúru sú v poslednej dobe náplňou práce členov strany SaS. Reakcia ministerstva vnútra však na seba nenechala dlho čakať a mňa osobne tento „battle“ zaujal na toľko, že by som vám ho chcel priblížiť bližšie.

Poslanci SaS podľa ministerstva môžu útočiť najmä z dôvodu, že sa potrebujú brániť voči obvineniam, ktoré sú vznesené aj na niektorých opozičných poslancov. V podstate si chcú udržať povesť nevinných pozorovateľov, ktorí sú svätejší ako hocikto iný na svete. Zaujímavý je najmä fakt, že k takýmto útokom dlho neprichádzalo a pozorujeme ich až v momente, kedy existujú vyšetrovania vedené v súvislosti s rôznymi podozreniami na trestné činy vykonané opozičnými politikmi. Nechcem sa zastávať vládnych politikov, ani tých opozičných, ale aj ja ako nezainteresovaná osoba pozorujem, že konanie opozície je prinajmenšom podozrivé.

Ministerstvo ďalej upozornilo, že orgány činné v trestnom konaní svoju prácu vykonávajú ako nezávislý subjekt a pod dozorom prokuratúry. Nemal by teda existovať dôvod na to, aby politici kritizovali kroky týchto orgánov. Z dlhodobej skúsenosti však vieme, že opozičnou politikou už dávno nie je faktická argumentačná konfrontácia, ale vytváranie senzácii. Nechcem ale generalizovať, no vo väčšine prípadov sa tieto umelo vytvorené senzácie ukázali byť neopodstatnenými.

Strana SaS navyše ani moc nemá morálne právo vyskakovať v takejto veci. Bol to totižto v minulosti práve exminister obrany Galko, kto nechával odpočúvať a prenasledovať ľudí, dokonca aj partnerov z vtedajšej vládnej koalície – teda vo veľkom zneužíval svoje postavenie.

Záver? Buďme moralisti, ale uvedomme si kedy je to vhodné a kedy nie. Pokusy SaS v tejto veci totižto momentálne vyznievajú celkom smiešne.

Šefčovič môže predstavovať rovnováhu v spoločnosti, Mistrík nie

15.01.2019

Sledovať médiá a opozíciu v týchto dňoch, to je pomaly lepšie, ako keby v kinách vyšiel nový Harry Potter. Od oznámenia pravdepodobnej kandidatúry Maroša Šefčoviča na prezidenta SR, je v jednotlivých redakciách, v ktorých majú niektorí novinári Kiskov portrét možno aj na stole, veľmi rušno. Niet sa čo čudovať, Smer proti tejto skupine ľudí už takmer naisto [...]

Šefčovič má kvality a vlastnosti dobrého prezidenta

11.01.2019

Nezaujatý a poctivý volič sa pri týchto prezidentských voľbách doteraz pravdepodobne obával o svoju voľbu v marcových prezidentských voľbách. Kandidáti naozaj nevyzerali veľmi príťažlivo, keďže medzi nimi boli väčšinou ľudia, ktorých si v úrade prezidenta vieme predstaviť možno tak v nejakej karikatúre, alebo komédii. Neviem, čím to je, ale aj keď sa objaví [...]

Sulík a Kočner – dvojica s vplyvom

06.12.2018

Dnes doobeda som s nechuťou zastihol článok o nahrávke Gorila, ktorej originál mal vlastniť podnikateľ Kočner a ktorý mal ukázať, resp. prehrať, vtedajšiemu predsedovi parlamentu Richardovi Sulíkovi. Nemyslím si, že je z pohľadu Sulíka šťastnou stratégiou stále dookola uverejňovať útržky z rozhovorov s Kočnerom. Už len fakt, že sa s ním ako predseda parlamentu [...]

Krádeže áut USA - 2016

Zo závodu ukradli a predali súčiastky za trištvrte milióna eur, polícia obvinila šesť páchateľov

20.04.2024 15:18

V prípade preukázania viny hrozí obvineným trest odňatia slobody na desať až pätnásť rokov.

Baerbock, Netanjahu

Hádka kvôli Gaze? Nie sme ako nacisti, nahneval sa Netanjahu na nemeckú ministerku

20.04.2024 14:00

Počas návštevy nemeckej šéfky diplomacie Annaleny Baerbockovej v Tel Avive došlo k ostrej výmene názorov medzi ňou a izraelským premiérom, ktorý poprel, že by ľudia v Pásme Gazy hladovali.

Peter Pellegrini

Ctite si zmluvu, odkázal Dankovi Raši: Problémom je, že sa vidí ako nástupca Pellegriniho. Majerský počul hlasy o konci Dolinkovej

20.04.2024 13:07, aktualizované: 15:06

Milan Majerský predpokladá, že poslanci KDH zahlasujú za zvolenie súčasného ministra Richarda Rašiho do funkcie predsedu parlamentu.

armáda usa

Americké jadrové zbrane bližšie k Slovensku? Na svojom území ich chce mať aj Poľsko

20.04.2024 12:46

Americké jadrové zbrane sú od novembra 2009 v Belgicku, Nemecku, Taliansku a Holandsku.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 115
Celková čítanosť: 557959x
Priemerná čítanosť článkov: 4852x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy