Založ si blog

Pseudorevolúcie sú u nás častým úkazom

Ak by som sa z pozície zahraničného návštevníka našej krajiny pozeral na slovenskú politickú scénu prostredníctvom niektorých médií, moja mienka o Slovensku a jeho vláde by dozaista nebola vysoká.

Modernými sú v poslednej dobe takzvané pseudorevolúcie. Pravicové médiá totižto zistili, že ani pomocou svojích zavádzajúcich článkov jednoducho nedokážu ľudí prinútiť vstať a ísť na protest. Museli teda nájsť inú cestu, ako na to.

Začali teda pracovať s tými pár stovkami, možno tisíckami ľudí, ktorí prišli. Vždy ich veľmi šikovne napracú na jednu kopu a urobia veľmi pôsobivé fotky, ktoré majú navodiť dojem, že sa na proteste zúčastnil pomaly celú národ. Zoberme si posledné protesty sestričiek a učiteľov. Najprv som si aj ja myslel, že sa deje niečo podstatné. No pri pohľade na tie štatistiky sa mi zastavovala myseľ.

Do protestu sa aktívne zapojilo len do 5% dotknutých ľudí. A čo ostatní? Pre nich bolo robené to divadlo v médiách. Protestov pred Bonaparte sa týka vlastne veľmi podobný, takmer identický príbeh.

Je to asi veľmi podobná manipulácia, ako sa udiala pred nedávnom v Turecku. Ich prezident podobne varí z vody, aby si upevnil moc. Jediný rozdiel je ten, že v Turecku sa moc upevňuje a u nás sa ju opozícia už veľmi dlho snaží získať. Ale ak mám povedať pravdu – opozícia nemá na vládnutie ani odborné, ani psychické predpoklady.


 


 

Šefčovič môže predstavovať rovnováhu v spoločnosti, Mistrík nie

15.01.2019

Sledovať médiá a opozíciu v týchto dňoch, to je pomaly lepšie, ako keby v kinách vyšiel nový Harry Potter. Od oznámenia pravdepodobnej kandidatúry Maroša Šefčoviča na prezidenta SR, je v jednotlivých redakciách, v ktorých majú niektorí novinári Kiskov portrét možno aj na stole, veľmi rušno. Niet sa čo čudovať, Smer proti tejto skupine ľudí už takmer naisto [...]

Šefčovič má kvality a vlastnosti dobrého prezidenta

11.01.2019

Nezaujatý a poctivý volič sa pri týchto prezidentských voľbách doteraz pravdepodobne obával o svoju voľbu v marcových prezidentských voľbách. Kandidáti naozaj nevyzerali veľmi príťažlivo, keďže medzi nimi boli väčšinou ľudia, ktorých si v úrade prezidenta vieme predstaviť možno tak v nejakej karikatúre, alebo komédii. Neviem, čím to je, ale aj keď sa objaví [...]

Sulík a Kočner – dvojica s vplyvom

06.12.2018

Dnes doobeda som s nechuťou zastihol článok o nahrávke Gorila, ktorej originál mal vlastniť podnikateľ Kočner a ktorý mal ukázať, resp. prehrať, vtedajšiemu predsedovi parlamentu Richardovi Sulíkovi. Nemyslím si, že je z pohľadu Sulíka šťastnou stratégiou stále dookola uverejňovať útržky z rozhovorov s Kočnerom. Už len fakt, že sa s ním ako predseda parlamentu [...]

Moulin Rouge

Vrtuľa legendárneho mlyna na streche kabaretu Moulin Rouge v Paríži sa zrútila

25.04.2024 09:29

Svetoznámy kabaret je jednou z tamojších najnavštevovanejších turistických atrakcií.

izrael, hamas, zbrane

Hamas zloží zbrane, ak vznikne palestínsky štát, povedal predstaviteľ hnutia

25.04.2024 09:16

Hnutie Hamas vládne od roku 2007 v Pásme Gazy.

Jemen, USS Carney

Loď v Červenom mori zostrelila raketu, k útoku sa prihlásili húsíovia

25.04.2024 08:40

Vypálená raketa pravdepodobne mierila na loď MV Yorktown plaviacu sa pod americkou vlajkou.

súdne pojednávanie, Mikuláš Černák

Zvrat v prípade Černáka. V miestnosti bol len pár minút, rozhodovať o jeho prepustení sa dnes nebude

25.04.2024 08:00, aktualizované: 09:06

Kedy sa dozvieme verdikt, zatiaľ nie je známe. V prípade ešte stále pribúdajú návrhy na doplnenie dokazovania a procesné strany ich môžu podať aj počas pojednávania.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 115
Celková čítanosť: 558334x
Priemerná čítanosť článkov: 4855x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy