Založ si blog

Z politiky robia šašovia v parlamente divadlo

Politika pôvodne vznikla na celkom dôstojných základoch. Jej cieľom je v prvom rade riadenie akejsi národnej spoločnosti. Pri pohľade na súčasnú situáciu však začínam o platnosti tejto zaužívanej definície hlboko pochybovať.

Ak by v politike rozhodovali v prvom rade schopnosti a odbornosť, niektorí poslanci by nikdy nemohli byť jej súčasťou. Politika si predstavujem ako suverénneho a dôveryhodného človeka – možno tak v sne. Realita je iná – politik je dnes len hercom, ktorý len málokedy dbá na pravdivosť svojich tvrdení – inak povedané, netvrdí fakty, ale diskredituje svojich protivníkov a to bez ohľadu na opodstatnenosť tvrdení, ktorými túto diskreditáciu dosahuje.

Naša politická scéna dnes ponúka veľmi zaujímavý pohľad. Na jednej strane stojí podľa mojej mienky celkom nádejná koalícia, ktorá ak sa bude aj naďalej držať svojho programu, nemusí to dopadnúť zle. Na strane druhej stojí laická opozícia, ktorá robí z politiky divadlo a event management. Nedá sa povedať, že by sme mali byť vyslovenými zástancami jedných, alebo druhých, no isté je, že opozícia je v mojich očiach tak nízko, ako nikdy nebola. Od začiatku tohto politického cyklu som od nich nezaregistroval ani jeden konštruktívny návrh. Všetko sú len nejaké divadelné procedurálne návrhy, alebo návrhy zákonov, ktoré sa netýkajú podstatných vecí. Väčšina ich aktivít nesmeruje k lepšiemu fungovaniu spoločnosti, ani ku kontrole koalície, ale k priamemu očierňovaniu konkrétnych ľudí a to často úplne bez dôkazov. Nehovorím len o očierňovaní politikov Smeru, lebo svoje si predsa s týmito psychopatmi užil aj Danko, ale dokonca aj ľudia, ktorí politikmi nie sú, ani sa nevyjadrujú v prospech vlády, len jednoducho nesúhlasia s Matovičom a jemu podobnými (Alena Krempaská).

Každý z opozície pred voľbami tvrdil, že bude v parlamente veľmi konštruktívny a bude robiť zo Slovenska lepšiu krajinu. Ja sa teda pýtam, že kde sú výsledky. Koľkokrát si tí pseudokonštruktéri sadli za jeden stôl so stranami v koalícii a aspoň sa pokúsili rokovať o vlastnom návrhu? Vždy je to len divadlo – opozícia príde do parlamentu s návrhom bez predchádzajúceho rokovania s vládnymi stranami, návrh sa samozrejme neschváli čo opozícia dobre vie, no a potom nasleduje tlačovka, kde opozícia zo seba spraví bitú sliepku, lebo im zlé vládne strany nechcú nič schváliť. Takéto správanie je nekorektné a neprofesionálne. Aha, sorry …. korektnosť a profesionalita sú pre Matoviča a spol. asi cudzími slovami.

Keď sa však zamýšľam nad vyššie uvedenými problémami, ani ma ich existencia neprekvapuje. Čo iné by sa dalo čakať od opozície, ktorá nemá ľudské, odborné, líderské ani členské zázemie?

Šefčovič môže predstavovať rovnováhu v spoločnosti, Mistrík nie

15.01.2019

Sledovať médiá a opozíciu v týchto dňoch, to je pomaly lepšie, ako keby v kinách vyšiel nový Harry Potter. Od oznámenia pravdepodobnej kandidatúry Maroša Šefčoviča na prezidenta SR, je v jednotlivých redakciách, v ktorých majú niektorí novinári Kiskov portrét možno aj na stole, veľmi rušno. Niet sa čo čudovať, Smer proti tejto skupine ľudí už takmer naisto [...]

Šefčovič má kvality a vlastnosti dobrého prezidenta

11.01.2019

Nezaujatý a poctivý volič sa pri týchto prezidentských voľbách doteraz pravdepodobne obával o svoju voľbu v marcových prezidentských voľbách. Kandidáti naozaj nevyzerali veľmi príťažlivo, keďže medzi nimi boli väčšinou ľudia, ktorých si v úrade prezidenta vieme predstaviť možno tak v nejakej karikatúre, alebo komédii. Neviem, čím to je, ale aj keď sa objaví [...]

Sulík a Kočner – dvojica s vplyvom

06.12.2018

Dnes doobeda som s nechuťou zastihol článok o nahrávke Gorila, ktorej originál mal vlastniť podnikateľ Kočner a ktorý mal ukázať, resp. prehrať, vtedajšiemu predsedovi parlamentu Richardovi Sulíkovi. Nemyslím si, že je z pohľadu Sulíka šťastnou stratégiou stále dookola uverejňovať útržky z rozhovorov s Kočnerom. Už len fakt, že sa s ním ako predseda parlamentu [...]

Záskalie, Jaskyňa, Veľký Manín, mReportér

Krásna prírodná scenéria na Považí ponúka pohľad na nezaplatenie. Slováci, máme byť na čo pyšní

18.04.2024 05:00

Zábery z nádhernej slovenskej prírody zachytila mReportérka Ľubka Šeroňová.

tbilisi, gruzínsko, protest

V Tbilisi protestovalo vyše 20 000 ľudí proti zákonu o zahraničnom vplyve

17.04.2024 23:24

Poslanci vládnej strany Gruzínsky sen schválili návrh tohto sporného zákona v prvom čítaní.

Nemecko Rusko špionáž

Prokurátori v Nemecku obvinili bývalého zamestnanca tajnej služby zo špionáže pre Rusko

17.04.2024 23:09

Carsten Linke poprel obvinenia a povedal, že sa snažil naverbovať taktiež obvineného Arthura Ellera ako potencionálny zdroj.

beňa

V Kongu zadržali bývalého námestníka riaditeľa SIS Borisa Beňu

17.04.2024 21:24, aktualizované: 21:54

Slovenská polícia to neeviduje. Beňa bol odsúdený v roku 2021 na trojročný trest s podmienečným odkladom na päť rokov za korupciu a vynášanie informácií.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 115
Celková čítanosť: 557621x
Priemerná čítanosť článkov: 4849x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy