Založ si blog

Matovič opakuje svoje omyly

Na moralizovanie a divadlá poslanca NR SR Igora Matoviča som si už zvykol. Sedliacka logika mi však hovorí, že ak sa niekto chce prezentovať tak útočným štýlom politiky, mal by si dať svoje veci do poriadku tak, aby mu nikto nemal čo vyčítať.

O to šokujúcejšie pre mňa vyznel fakt, že má Matovič aktívnu živnosť. Niekto by toto pochybenie videl ako kozmetickú chybu, no každý aspoň minimálne zdatný právnik vie, že ide o porušenie ústavného zákona o ochrane verejného záujmu. Povedal by som si, že stať sa to môže každému a život ide ďalej. Potom si však človek uvedomí také veľké ALE. Matovičovi sa to totižto nestalo prvýkrát. Už v roku 2013 mal ako poslanec NR SR 21 dní aktívnu živnosť. Ústavný zákon teda porušuje opätovne, čo mu môže spôsobiť nemalé komplikácie v jeho politickom živote. Zákon totižto jasne hovorí, že za opätovné porušenie príde verejný funkcionár o poslanecký mandát. Chyby sa teda samozrejme stávať môžu, ale nesmú sa opakovať.

Túto situáciu však neberiem až tak vážne a bez vtipu. Tento poslanec sa dá totižto nazvať rôznymi slovami… šašo, populista, humorista, pseudofrajer, hulvát… dá sa dokonca pohybovať v rámci menšej slušnosti vo vyjadrovaní. Pri pohľade na jeho tlačovky by si človek povedal, že je to druhý Jánošík. Keď si však zoberiem, že za živnosť Mgr. Igor Matovič – regionPRESS už raz pokutu dostal… a že má za sebou nevysvetlené podozrenia z prania špinavých peňazí a iných ekonomických zločinov, tak neplačem, skôr sa veľmi smejem. Smejem sa na tom, že aké musia byť tie jeho ovečky pred Bonaparte zúfalé, že podporujú takého devianta. Najlepšie na tom je, že veta „zlodej kričí chyťte zlodeja“, ktorú Matovič tak rád používa, sedí práve na neho.

Ďalším failom je to, že jeho aktívnu živnosť odhalila Alena Krempaská, ktorú z tej veľkej úcty k ženám, ktorú spoločnosti preukázal nomináciou tej sliepky Remišovej na čelo jeho kandidátky, nechal pravdepodobne zbiť.

Tak, milý Igor, veď sa netvárme, že si neviniatko. Z tvojich prejavov je zrejmé, že zákony dobre poznáš… často sa zastávaš živnostníkov a sám si živnostníkom bol (vlastne paradoxne si)… tak mi vysvetli, ako sa mohla stať takáto chyba? Možno je čas oddýchnuť si.

Šefčovič môže predstavovať rovnováhu v spoločnosti, Mistrík nie

15.01.2019

Sledovať médiá a opozíciu v týchto dňoch, to je pomaly lepšie, ako keby v kinách vyšiel nový Harry Potter. Od oznámenia pravdepodobnej kandidatúry Maroša Šefčoviča na prezidenta SR, je v jednotlivých redakciách, v ktorých majú niektorí novinári Kiskov portrét možno aj na stole, veľmi rušno. Niet sa čo čudovať, Smer proti tejto skupine ľudí už takmer naisto [...]

Šefčovič má kvality a vlastnosti dobrého prezidenta

11.01.2019

Nezaujatý a poctivý volič sa pri týchto prezidentských voľbách doteraz pravdepodobne obával o svoju voľbu v marcových prezidentských voľbách. Kandidáti naozaj nevyzerali veľmi príťažlivo, keďže medzi nimi boli väčšinou ľudia, ktorých si v úrade prezidenta vieme predstaviť možno tak v nejakej karikatúre, alebo komédii. Neviem, čím to je, ale aj keď sa objaví [...]

Sulík a Kočner – dvojica s vplyvom

06.12.2018

Dnes doobeda som s nechuťou zastihol článok o nahrávke Gorila, ktorej originál mal vlastniť podnikateľ Kočner a ktorý mal ukázať, resp. prehrať, vtedajšiemu predsedovi parlamentu Richardovi Sulíkovi. Nemyslím si, že je z pohľadu Sulíka šťastnou stratégiou stále dookola uverejňovať útržky z rozhovorov s Kočnerom. Už len fakt, že sa s ním ako predseda parlamentu [...]

Andrej Babiš, Monika Babišová

Šokujúci rozchod po 30 rokoch. Babiš s manželkou Monikou oznámili koniec vzťahu

19.04.2024 18:06

Ubezpečili, že ich rodinné väzby zostanú aj kvôli deťom pevné.

kravy

Kmeň vtáčej chrípky H5N1 detegovali aj v kravskom mlieku, upozornila WHO

19.04.2024 17:46

Nateraz nie je známe, ako dlho môže vírus v mlieku prežiť.

SR Požiar Osada Stropkov Situácia Mimoriadna POX

Polícia začala v súvislosti s požiarom v Stropkove trestné stíhanie

19.04.2024 17:17

Po požiari, ktorý zničil deväť obydlí, ostalo bez strechy nad hlavou 49 tamojších obyvateľov, z nich 29 detí.

Ukrajinskí vojaci ďakujú Slovákom za zbierku na muníciu

Zbierka na muníciu raketovo rastie, podporila ju i Čaputová. Ďakujeme, bratia Slováci, odkazujú ukrajinskí vojaci z frontu

19.04.2024 16:30, aktualizované: 17:35

Ciieľ bol najskôr vyzbierať jeden milión eur. Vzhľadom na obrovský ohlas a ochotu posielať peniaze obrancom, je zbierka bez finančného a časového limitu.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 115
Celková čítanosť: 557893x
Priemerná čítanosť článkov: 4851x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy