Založ si blog

Blahová a spol. by sa mali verejne ospravedlniť

Nie je to tak dávno, čo sa snažilo pár opozičných poslankýň a poslancov zviditeľniť vďaka kauze Čistý deň, ktorá popravde povedané zarezonovala celým Slovenskom. Následkom tejto kauzy bolo zjavné očiernenie zariadenia Čistý deň a niekedy až takmer panické články médií, ktoré majú čo to spoločné s oligarchami financujúcimi našu neschopnú opozíciu.

Základným cieľom poslankyne Blahovej a jej spoločníčok (napr. poslankyňa Jurinová) nebolo pomôcť dotknutým osobám, ale nahnať si hlasy do volieb. Cieľom nebolo dokonca ani odhaliť pravdu, alebo spolupracovať s maloletou. Na Slovensku bola vytvorená mierna panika, po ktorej by málokto zveril svoje dieťa podobnému zariadeniu. Je však takýto výsledok voči zariadeniu spravodlivý? Čas pomaly ukazuje, že ani nie.

Prvé pochybnosti som dostal, keď maloletá Natália prejavila prinajmenšom zvláštne správanie ku svojej matke. Odmietanie vzájomného stretnutia určite má nejaký dôvod a takmer naisto je tento dôvod veľmi závažný, keďže napríklad ja si neviem predstaviť, že by sa môj vzťah s mamou dostal do bodu, kedy by som sa s ňou nechcel stretnúť. Postupne vyplávalo na povrch, že Natália išla do pohlavného styku dobrovoľne, čo by síce nemenilo fakt, že určitý zločin nastal, avšak menilo by to povahu celej kauzy a reči o neschopnom sociálnom systéme a kontrole by tým pádom boli naozaj neopodstatnené.

Následný vývoj bol ešte o trochu zamotanejší. Opozícia sa prostredníctvom tlačoviek a spriatelených médií snažila navodiť dojem, že so zariadením majú zlú skúsenosť vlastne úplne všetci a všetci by odtiaľ najradšej utekali poriadne rýchlym šprintom. Niektorí sa dokonca znížili k takému očierneniu, že zariadenie nazývali a možno aj dodnes nazývajú zariadením hrôzy a podobne. Ja by som sa osobne neznižoval k takýmto slovám, pokiaľ by som nemal v ruke jasné výsledky vyšetrovania.

Treba si v prvom rade uvedomiť, že ak si vezmeme v úvahu reči opozičných poslankýň na čele s Blahovou, konkrétnych detí a ich rodičov, prichádzame k zaujímavému záveru, že táto kauza bola zjavne nafúknutá opozíciou za účelom zvýšiť svoje preferencie. Pokiaľ ako verejnosť neveríte tým deťom, mohli by ste veriť aspoň ich rodičom a ich vnímanie celej situácie sa líši od vnímania opozície. Rozdiel je však v tom, že dotknuté osoby situáciou žijú, zatiaľ čo opozícia o nej nič nevie.

Vo všeobecnosti som sklamaný. Sklamaný najmä z toho, že kam až môže v dnešnej dobe zájsť politický boj. Ten bol vždy neľútostný, ale nepamätám si, kedy sa pre účel zvýšenia preferencií zneužívali deti. Opozičné taktiky strácajú akúkoľvek slušnosť a morálnosť a pevne verím, že ľudia si takéto veci všímajú a pamätajú.

Šefčovič môže predstavovať rovnováhu v spoločnosti, Mistrík nie

15.01.2019

Sledovať médiá a opozíciu v týchto dňoch, to je pomaly lepšie, ako keby v kinách vyšiel nový Harry Potter. Od oznámenia pravdepodobnej kandidatúry Maroša Šefčoviča na prezidenta SR, je v jednotlivých redakciách, v ktorých majú niektorí novinári Kiskov portrét možno aj na stole, veľmi rušno. Niet sa čo čudovať, Smer proti tejto skupine ľudí už takmer naisto [...]

Šefčovič má kvality a vlastnosti dobrého prezidenta

11.01.2019

Nezaujatý a poctivý volič sa pri týchto prezidentských voľbách doteraz pravdepodobne obával o svoju voľbu v marcových prezidentských voľbách. Kandidáti naozaj nevyzerali veľmi príťažlivo, keďže medzi nimi boli väčšinou ľudia, ktorých si v úrade prezidenta vieme predstaviť možno tak v nejakej karikatúre, alebo komédii. Neviem, čím to je, ale aj keď sa objaví [...]

Sulík a Kočner – dvojica s vplyvom

06.12.2018

Dnes doobeda som s nechuťou zastihol článok o nahrávke Gorila, ktorej originál mal vlastniť podnikateľ Kočner a ktorý mal ukázať, resp. prehrať, vtedajšiemu predsedovi parlamentu Richardovi Sulíkovi. Nemyslím si, že je z pohľadu Sulíka šťastnou stratégiou stále dookola uverejňovať útržky z rozhovorov s Kočnerom. Už len fakt, že sa s ním ako predseda parlamentu [...]

trieda, vyučovanie, učiteľ, stredná škola, užitočná,

Čaputová: Učitelia napĺňajú svoje poslanie napriek ich podmienkam

28.03.2024 15:11

Prezidentka sa pedagógom prihovorila pri príležitosti Dňa učiteľov.

machaj

SNS vyzýva riaditeľa RTVS Machaja, aby sa vyjadril k svojmu majetkovému priznaniu

28.03.2024 15:05

Národniari zároveň oznámili, že sa v tejto súvislosti obrátia na príslušný výbor Národnej rady SR.

žena, nemocnica, lôžko, pacient, tehotná, tehotenstvo, gravidita, pankreas, cukrovka

Fatálne zlyhanie v pražskej nemocnici. Žene urobili potrat pri kontrole, splietli si pacientky

28.03.2024 14:52

V pražskej Fakultnej nemocnici na Bulovke došlo k obrovskému omylu.

Mahmúd Abbás

Palestínska samospráva má novú vládu

28.03.2024 14:51

Jej predsedom bude dlhoročný poradca prezidenta Muhammad Mustafá.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 115
Celková čítanosť: 556436x
Priemerná čítanosť článkov: 4839x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy