Založ si blog

Grendel, Dibáková a ich dieťa

Aj téma obsiahnutá v nadpise bola na pretrase vďaka uverejneným SMS rozhovorom, ktoré sa nachádzali na stránke lipsicovestado.info . V rozhovoroch ste síce zaujímavé pasáže hľadali lupou, no v konečnom dôsledku stáli aj tak za to.

Naposledy zásadné zistenia najlepšie zhrnula Transparency International, ktorá novinárom nedarovala naozaj nič. Trošku prekvapivé, keďže väčšinou vystupuje proti vláde a jej predstaviteľom, no aspoň ukázala určitú mieru nestrannosti.

Vzťah Grendela s Dibákovou

„Najhoršie tam vyzerá hlavná politická redaktorka TV Joj Jana Krescanko Dibáková. Uniknuté SMSky ukazujú na bývalý milenecký vzťah ako aj spoločné dieťa. Od nástupu Grendela do politiky v roku 2010 mala Krescanko Dibáková cez 50 reportáží, kde citovala či už Grendela alebo jeho šéfa Lipšica. V roku 2012 bola súčasťou ankety hovorca roka, pričom Grendel bol jedným z nominovaným (v údajných SMSkách sa o tom tí dvaja aj bavia…). Po materskej dovolenke je táto redaktorka opäť späť v Jojke a rovnako pokrýva politiku. Ak sú uniknuté smsky pravdivé, horší osobný konflikt záujmov novinára a politika si ťažko predstaviť.“ píše sa v blogu Transparency.

Na tento vzťah Transparency poukazuje celkom trefne, keďže sme niečo podobné doteraz videli predovšetkým len na seriálových plátnach. Aspoň vidíme, že si tvorcovia House of Cards naozaj nevymýšľali a podobné excesy naberajú reálne kontúry, dokonca aj v slovenskom prostredí.

Tódová a Grendel – nevieme o niečom?

Ďalšou novinárkou na pretrase je Monika Tódová. Vrcholne neobjektívna novinárka Denníka N je známa najmä nedostatkom logiky a rozumu, ale s tým už bohužiaľ nenarobí asi nič. Niečo by však mala urobiť so svojou povesťou, lebo ak novinár stratí objektivitu v očiach ľudí, úspešným už naďalej nebude.

„Tódovej údajné SMSky s Grendelom určite neukazujú, že by bola politikom Nova riadená. A áno, premiérova následná komunikácia s Tódovou je len ďalším znakom jeho balkánskej politickej kultúry. Ale aj tak, v jej výmenách s Grendelom sú znepokojivé náznaky neprofesionality. Nech by boli akýkoľvek priatelia a bývalí kolegovia, je neprijateľné zo strany novinárky posielať politikovi a poslancovi parlamentu vo volebnú noc SMSku „Fuck, 6 hlasov“ (Grendel tesne prehral voľby na starostu v Bratislave-Staré mesto).“ toto sú slová Transparency na jej adresu.

Sú to len dva prípady, ktoré spolu s Dikom tvoria vrchol ľadovca (o ňom už ani nemám chuť písať). Pod týmto vrcholom sa však skrýva celé telo, ktoré pre tento moment ostáva nie príliš odhalené. Bolo by zaujímavé poznať finančné toky medzi týmito záujmovými skupinami – nuž, možno sa raz dozvieme pravdu, aj keď o tom vzhľadom na cennosť daných informácii pohybujem.

Šefčovič môže predstavovať rovnováhu v spoločnosti, Mistrík nie

15.01.2019

Sledovať médiá a opozíciu v týchto dňoch, to je pomaly lepšie, ako keby v kinách vyšiel nový Harry Potter. Od oznámenia pravdepodobnej kandidatúry Maroša Šefčoviča na prezidenta SR, je v jednotlivých redakciách, v ktorých majú niektorí novinári Kiskov portrét možno aj na stole, veľmi rušno. Niet sa čo čudovať, Smer proti tejto skupine ľudí už takmer naisto [...]

Šefčovič má kvality a vlastnosti dobrého prezidenta

11.01.2019

Nezaujatý a poctivý volič sa pri týchto prezidentských voľbách doteraz pravdepodobne obával o svoju voľbu v marcových prezidentských voľbách. Kandidáti naozaj nevyzerali veľmi príťažlivo, keďže medzi nimi boli väčšinou ľudia, ktorých si v úrade prezidenta vieme predstaviť možno tak v nejakej karikatúre, alebo komédii. Neviem, čím to je, ale aj keď sa objaví [...]

Sulík a Kočner – dvojica s vplyvom

06.12.2018

Dnes doobeda som s nechuťou zastihol článok o nahrávke Gorila, ktorej originál mal vlastniť podnikateľ Kočner a ktorý mal ukázať, resp. prehrať, vtedajšiemu predsedovi parlamentu Richardovi Sulíkovi. Nemyslím si, že je z pohľadu Sulíka šťastnou stratégiou stále dookola uverejňovať útržky z rozhovorov s Kočnerom. Už len fakt, že sa s ním ako predseda parlamentu [...]

Andrej Babiš, Monika Babišová

Šokujúci rozchod po 30 rokoch. Babiš s manželkou Monikou oznámili koniec vzťahu

19.04.2024 18:06

Ubezpečili, že ich rodinné väzby zostanú aj kvôli deťom pevné.

kravy

Kmeň vtáčej chrípky H5N1 detegovali aj v kravskom mlieku, upozornila WHO

19.04.2024 17:46

Nateraz nie je známe, ako dlho môže vírus v mlieku prežiť.

SR Požiar Osada Stropkov Situácia Mimoriadna POX

Polícia začala v súvislosti s požiarom v Stropkove trestné stíhanie

19.04.2024 17:17

Po požiari, ktorý zničil deväť obydlí, ostalo bez strechy nad hlavou 49 tamojších obyvateľov, z nich 29 detí.

Ukrajinskí vojaci ďakujú Slovákom za zbierku na muníciu

Zbierka na muníciu raketovo rastie, podporila ju i Čaputová. Ďakujeme, bratia Slováci, odkazujú ukrajinskí vojaci z frontu

19.04.2024 16:30, aktualizované: 17:35

Ciieľ bol najskôr vyzbierať jeden milión eur. Vzhľadom na obrovský ohlas a ochotu posielať peniaze obrancom, je zbierka bez finančného a časového limitu.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 115
Celková čítanosť: 557892x
Priemerná čítanosť článkov: 4851x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy