Založ si blog

Svojvôľa prezidenta už naozaj prekračuje medze

Prezidentove kroky sa najmä v poslednom období zdajú byť pomaly až autonómne. Prezident ako keby si neuvedomil, že na Slovensku nevládne sám – máme tu legislatívnu, výkonnú a súdnu moc a nie len jeho ego.

Zo všetkých vyjadrení a činov, za ktoré sa za neho ako za nášho prezidenta veľmi hanbím, som vybral dva, ktoré sú momentálne asi najvýraznejšie.

Najprv mal prezident problém vybrať si spomedzi kandidátov na sudcov ÚS. Pri tomto prípade ma zarazila až neuveriteľná subjektivita a absolútna nespravodlivosť médií. Prečo sa aj Kisku pri každej jednej príležitosti dnes nepýtajú, že prečo nevymenoval sudcov ÚS a kedy tak mieni urobiť? Prečo aj od neho neočakávajú niekoľko stranové odôvodnenie jeho konania? Alebo som až moc naivný, čo? Ale nie, práveže nie som. Je nad slnko jasné, kto hrá v koho drese a to je na tom to najsmutnejšie. Popravde, dnes ani moc neviem, že aké noviny by som si mal kúpiť aby som v nich nečítal len balady o Kiskovi a antiruskú propagandu.

Ak prezident nevymenuje spomínaných sudcov, potláča tak demokratický režim. V parlamente sedí 150 poslancov, ktorých snemovňa navrhla prezidentovi kandidátov. Prezident je jeden, tak prečo má pocit, že by si mal uzurpovať právo na absolútnu moc?

Druhá kauza je aktuálna, dnešná. Prezident sa zas vo svojej hlave rozhodol nepodpísať návrh nového rokovacieho poriadku schválený 150 členným parlamentom. Ja chápem, že prezident má právo nepodpísať zákon, ale s riadnym odôvodnením a nie s takým, za ktoré by dostal na argumentačnej hodine slovenčiny zlú známku aj žiačik ZŠ.

Odmietnutý zákon dokonca nazval náhubkovým. Pre mňa prinútenie poslancov vecnejšie argumentovať nie je nasadzovanie žiadneho náhubku. Viete čo je náhubkové konanie? Keď prezidentov Denník N cenzúruje všetky blogy užívateľov, ktorí im ideologicky nesedia – to je náhubok, pán prezident. To je cenzúra používaná v autoritárskych režimoch a nemôže sa diať na Slovensku.

Tak sa teda trošku spamätajme. Pravidelne na nete čítame bludy o tom ako je Kiska najlepší prezident v histórii SR. Naozaj sa spamätajte ľudia, veď jeho konanie absolútne nemá nič spoločné s demokraciou.

Šefčovič môže predstavovať rovnováhu v spoločnosti, Mistrík nie

15.01.2019

Sledovať médiá a opozíciu v týchto dňoch, to je pomaly lepšie, ako keby v kinách vyšiel nový Harry Potter. Od oznámenia pravdepodobnej kandidatúry Maroša Šefčoviča na prezidenta SR, je v jednotlivých redakciách, v ktorých majú niektorí novinári Kiskov portrét možno aj na stole, veľmi rušno. Niet sa čo čudovať, Smer proti tejto skupine ľudí už takmer naisto [...]

Šefčovič má kvality a vlastnosti dobrého prezidenta

11.01.2019

Nezaujatý a poctivý volič sa pri týchto prezidentských voľbách doteraz pravdepodobne obával o svoju voľbu v marcových prezidentských voľbách. Kandidáti naozaj nevyzerali veľmi príťažlivo, keďže medzi nimi boli väčšinou ľudia, ktorých si v úrade prezidenta vieme predstaviť možno tak v nejakej karikatúre, alebo komédii. Neviem, čím to je, ale aj keď sa objaví [...]

Sulík a Kočner – dvojica s vplyvom

06.12.2018

Dnes doobeda som s nechuťou zastihol článok o nahrávke Gorila, ktorej originál mal vlastniť podnikateľ Kočner a ktorý mal ukázať, resp. prehrať, vtedajšiemu predsedovi parlamentu Richardovi Sulíkovi. Nemyslím si, že je z pohľadu Sulíka šťastnou stratégiou stále dookola uverejňovať útržky z rozhovorov s Kočnerom. Už len fakt, že sa s ním ako predseda parlamentu [...]

blinken

Vojaci USA odchádzajú z Nigeru. Krajina sa zbližuje s Ruskom

20.04.2024 06:07

Spojené štáty v piatok súhlasili so stiahnutím svojich viac ako 1000 vojakov z Nigeru a ukončením svojej prítomnosti v tejto krajine.

kastiel cunovo

Mestá a obce kritizujú nápad rezortu kultúry. Odkazujú: predaj pamiatok je zložitý, novinky situáciu zhoršia

20.04.2024 06:00

Rezort pripustil, že nemá v rozpočte vyčlenené prostriedky na ich kúpu a doteraz si predkupné právo neuplatnil ani raz.

Kaczynski lech

Poľská vláda čelí kritike za spochybnenie ruskej stopy v Kaczyňského kauze

19.04.2024 23:16

Letecké nešťastie sa odohralo 10. apríla 2010 pri meste Smolensk na západe Ruska.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 115
Celková čítanosť: 557922x
Priemerná čítanosť článkov: 4851x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy