Založ si blog

Snem Smeru ukázal záujem strany o vôľu voliča

Novozvolený generálny tajomník OSN sa pred pár dňami veľmi nešťastne vyjadril, že lídri európskych krajín by nemali počúvať vôľu svojich občanov a mali by naplno otvoriť svoje hranice. Priznám sa, že pri takýchto vyjadreniach som naozaj rád, že žijeme na Slovensku a nie niekde v silno liberálnej krajine, kde sú politici schopní vítať migrantov so zamiešanou teroristickou ingredienciou ukrytou niekde medzi nimi.

Snem Smeru mal význam minimálne z jedného pohľadu. Pokiaľ chceme mať istotu kontinuálnych a stabilných myšlienok vo vláde, je to určite to lepšie zlo na našej politickej scéne. Smer naviac preukázal zdravie svojich sociálno-demokratických myšlienok. Hovorím to najmä pri pohľade na to, ako sa myšlienky tejto politickej doktríny vyvíjajú na západ od nás.

Novými sociálno-demokratickými témami vo svete sú najmä témy, v rámci ktorých sa sociálna demokracia stavia na stranu tých, ktorí sú podľa nej utláčaní. Do sociálnej demokracie sa tak dostáva feminizmus, LGBTI téma, podpora migrantov a ich vítanie a rôzne ekologické témy, na ktoré sa západní sociálni demokrati (napr. YES) pozerajú celkom radikálnym pohľadom. Aj takéto radikálne organizácie však zabúdajú na fakt, že lídri demokratických krajín sú nimi v prvom rade preto, lebo si ich do tých pozícii zvolili občania. Je teda samozrejmé, že by mali plniť ich vôľu.

Ak sa teda na Slovensku dlhodobo ukazuje, že nie je pripravené na tieto moderné témy, nie je možné ich presadzovať. Uvoľnenie migračnej politiky naviac nebude možné presadzovať nikdy, trápny a extrémistický feminizmus dúfam taktiež nie, pretože v ponímaní mladých európskych socialistov je to niekedy až „mužofóbia“. Preto som presvedčený, že môžeme byť radi za sociálno-demokratickú politiku, ktorú ponúka Smer. Myslí v nej v prvom rade na Slovákov a na ďalších dlhodobých a integrovaných obyvateľov Slovenska. Poctivo pracujúci človek (nie nutne vzdelaný) sa má podľa mojej mienky taktiež v krajine dobre a prejav predsedu strany na sneme jasné ukázal, že toto sa nezmení.

Záverom som teda rád, že sa ako Slováci nenecháme ovládať niekde z hora a vieme byť na medzinárodnom poli dostatočne asertívni. Je to veľmi dôležité najmä preto, aby sme neskĺzli do myšlienok, do akých nám skĺzavajú úradníci a ľudia z Bruselu – teda do myšlienok úplne mimo reality.

Šefčovič môže predstavovať rovnováhu v spoločnosti, Mistrík nie

15.01.2019

Sledovať médiá a opozíciu v týchto dňoch, to je pomaly lepšie, ako keby v kinách vyšiel nový Harry Potter. Od oznámenia pravdepodobnej kandidatúry Maroša Šefčoviča na prezidenta SR, je v jednotlivých redakciách, v ktorých majú niektorí novinári Kiskov portrét možno aj na stole, veľmi rušno. Niet sa čo čudovať, Smer proti tejto skupine ľudí už takmer naisto [...]

Šefčovič má kvality a vlastnosti dobrého prezidenta

11.01.2019

Nezaujatý a poctivý volič sa pri týchto prezidentských voľbách doteraz pravdepodobne obával o svoju voľbu v marcových prezidentských voľbách. Kandidáti naozaj nevyzerali veľmi príťažlivo, keďže medzi nimi boli väčšinou ľudia, ktorých si v úrade prezidenta vieme predstaviť možno tak v nejakej karikatúre, alebo komédii. Neviem, čím to je, ale aj keď sa objaví [...]

Sulík a Kočner – dvojica s vplyvom

06.12.2018

Dnes doobeda som s nechuťou zastihol článok o nahrávke Gorila, ktorej originál mal vlastniť podnikateľ Kočner a ktorý mal ukázať, resp. prehrať, vtedajšiemu predsedovi parlamentu Richardovi Sulíkovi. Nemyslím si, že je z pohľadu Sulíka šťastnou stratégiou stále dookola uverejňovať útržky z rozhovorov s Kočnerom. Už len fakt, že sa s ním ako predseda parlamentu [...]

gangy, švédsko

Na podujatie švédskej Ľavicovej strany vtrhli útočníci, hlásia troch zranených

24.04.2024 23:24

Večerné podujatie v Štokholme malo byť o rastúcom fašizme vo Švédsku.

bombic

Británia rozhodla o vydaní extrémistu Bombica na Slovensko. Odkázal, že nikam nejde

24.04.2024 22:40

Rozhodnutie súdu nie je právoplatné, môže sa proti nemu odvolať.

ATACMS, vojna na Ukrajine

Kyjev už nasadil strely dlhého doletu ATACMS. Američania ich dodali tajne

24.04.2024 20:54

Zbrane prišli na Ukrajinu tento mesiac, oznámilo americké ministerstvo zahraničných vecí.

Francois Fillon

Francúzsky súd potvrdil odsúdenie expremiéra Fillona v kauze sprenevery

24.04.2024 19:16

Sprenevery sa dopustil vytvorením fiktívneho pracovného miesta pre svoju manželku Penelope.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 115
Celková čítanosť: 558271x
Priemerná čítanosť článkov: 4855x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy