Založ si blog

Hlávková, Suchánek, Remišová, Szalai a ďalší

Často sa zvyknem zamýšľať na tým, či týchto ľudí spája odhodlanie, alebo skôr neoficiálny zamestnávateľ a sponzor. Čistý úmysel by bol v tomto prípade viac ako vzácnou pozitívnou črtou spoločnosti. O čistom úmysle je však miestne a správne pochybovať.

Ľudia by celkovo mali mať nastavenie pochybovať o veciach. Ak sú pozitívne, ich pochybnosti sa vyvrátia, ak nie, tak odhalia niečo nekalé. Rovnako tak treba pochybovať aj o týchto štyroch ľuďoch a nepomôže im pri tom ani označenie „biele vrany“. Práve to im mimochodom bolo udelené práve preto, aby ľudia nemali tendenciu pochybovať o ich činoch.

Prípad Suchánek je jasný. V jeho prípade sa podľa všetkého o úprimnú snahu nejednalo. Jednalo sa skôr o ješitnosť a zverejnenie podozrení bolo len a jednoducho výsledkom toho, že Suchánek nevedel v nemocnici presadiť vlastné kšefty. Odhalenie informácii malo byť viac pomstou ako odhodlaním a preto si tento človek od nás nezaslúži žiaden rešpekt.

Remišová je prípad sama o sebe. Priznám sa, že o jej úprimnosti som bol v minulosti takmer presvedčený. Problém však nastal v momente, keď sa začala tlačiť na obrazovku vyslovene silenými kauzami, uvarenými z vody. Toto sa pri tom udialo presne po tom, čo sa jej hlavná téma „kompa“ vyčerpala a verejnosť prestala zaujímať. Mám podozrenie, že jej v prípade kompy taktiež ušiel nejaký osobný kšeft, ale na rozdiel od nej bez dôkazov obviňovať naozaj nebudem. Isté však je, že úmysly asi najlepšie nemá.

Na záver spomeniem dvoch najnádejnejších potenciálnych kandidátov do parlamentu za OĽaNO (Hlávková, Szalai). Je to práve Igor Matovič, kto podobné osoby vyhľadáva a umiestňuje na vlastnú kandidátku. Tieto dve osoby silou mocou nafúkli nenafúknuteľné a médiá sa pri tom všetkom tvária, že sú to dvaja hrdinovia. Podľa mňa ich činy momentálne škodia celej krajine a vzhľadom na neexistenciu a nepredloženie dôkazov nie sú relevantné.

Na záver treba dodať, že si tieto siete bielych vrán s určitosťou vytvára opozičný politik bez morálneho kreditu – Igor Matovič. Vzhľadom na to, že sú títo ľudia vždy akoby zázrakom v styku s Igorkom, je na mieste si myslieť, že ich nebodaj platí. Čas ukáže, hlavne netreba veriť všetkému, čo napíšu médiá, alebo povedia politici.

Šefčovič môže predstavovať rovnováhu v spoločnosti, Mistrík nie

15.01.2019

Sledovať médiá a opozíciu v týchto dňoch, to je pomaly lepšie, ako keby v kinách vyšiel nový Harry Potter. Od oznámenia pravdepodobnej kandidatúry Maroša Šefčoviča na prezidenta SR, je v jednotlivých redakciách, v ktorých majú niektorí novinári Kiskov portrét možno aj na stole, veľmi rušno. Niet sa čo čudovať, Smer proti tejto skupine ľudí už takmer naisto [...]

Šefčovič má kvality a vlastnosti dobrého prezidenta

11.01.2019

Nezaujatý a poctivý volič sa pri týchto prezidentských voľbách doteraz pravdepodobne obával o svoju voľbu v marcových prezidentských voľbách. Kandidáti naozaj nevyzerali veľmi príťažlivo, keďže medzi nimi boli väčšinou ľudia, ktorých si v úrade prezidenta vieme predstaviť možno tak v nejakej karikatúre, alebo komédii. Neviem, čím to je, ale aj keď sa objaví [...]

Sulík a Kočner – dvojica s vplyvom

06.12.2018

Dnes doobeda som s nechuťou zastihol článok o nahrávke Gorila, ktorej originál mal vlastniť podnikateľ Kočner a ktorý mal ukázať, resp. prehrať, vtedajšiemu predsedovi parlamentu Richardovi Sulíkovi. Nemyslím si, že je z pohľadu Sulíka šťastnou stratégiou stále dookola uverejňovať útržky z rozhovorov s Kočnerom. Už len fakt, že sa s ním ako predseda parlamentu [...]

20. rokov od vstupu Slovenska do NATO, prezidentka Zuzana Čaputová, Marián Kurilla

Garancia bezpečnosti či strata suverenity? Slovensko chráni povestný „bezpečnostný dáždnik“ z NATO už dvadsať rokov

29.03.2024 09:30

NATO presadzuje predovšetkým mierové riešenie sporov. Ak však diplomatické úsilie zlyhá, disponuje vojenskými silami pre zabezpečovanie krízového manažmentu.

Maryland most

Maryland dostane od vlády po zrútení mosta 60 miliónov dolárov

29.03.2024 08:37

Dvoch robotníkov sa podarilo zachrániť, u ďalších šiestich už úrady potvrdili úmrtie.

Fabrika Kia - Teplička nad Váhom

Vláda chce zaplátať migrantmi zo Strednej Ázie dieru na trhu práce. Ako útok v Moskve zmení tento zámer?

29.03.2024 08:00

Po tom, čo skupina teroristov pôvodom z Tadžikistanu zabila v Moskve 139 ľudí, sa slovenské zložky rozhodli posilniť bezpečnostné opatrenia

Rusko, Ukrajina

ONLINE: Takmer 100 dronov a rakiet. Masívny ruský útok opäť cielil na ukrajinskú energetiku. Poliaci poslali do vzduchu lietadlá

29.03.2024 07:45, aktualizované: 10:02

Rusko masívne útočí na ukrajinskú energetiku, ktorá je v zložitej situácii. Keď Rusi spúšťajú útoky, Poliaci posielajú do vzduchu lietadlá.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 115
Celková čítanosť: 556473x
Priemerná čítanosť článkov: 4839x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy