Založ si blog

Matovičova trápna hra

Posledné dni sa novinári venovali najmä cenovej politike ÚRSO (Úrad pre reguláciu sieťových odvetví) a chybným krokom jeho bývalého čelného predstaviteľa Holjenčíka. Na jednej strane sa udiali neospravedlniteľné chyby, na strane druhej bola vyvodená zodpovednosť a naznačená vysoko pravdepodobná náprava.

Je samozrejmé, že si ľudia na strednom a východnom Slovensku nemôžu dovoliť platiť také sumy, ako po nich ÚRSO požaduje/požadoval. Nezhodnem sa však s opozíciou v tom, že by toto bola neospravedlniteľná chyba a že by na ňu nikto nereagoval. Ihneď po prevalení tejto ďalšej opozíciou a médiami uvarenej pseudokauzy premiér zvolal tlačovku, na ktorej ubezpečil spotrebiteľov, že nastane spravodlivá náprava. To, že zatiaľ nešpecifikoval jej podobu, sa nedá považovať za nečinnosť. Boli dané určité sľuby, ktorých nesplnenie by v tomto štádiu bolo pre premiéra hotovou samovraždou.

Samozrejme, nebol by to Igor Matovič a jeho trápne hnutie, keby si obratom nezačali robiť kampaň na rozhorčenosti ľudí. A svoje si myslím aj o ľuďoch, ktorí s nimi v týchto ich divadielkach spolupracujú. Je to už vrcholne trápne a až príliš okaté. Postaviť si na tlačovku dvoch východniarov, viditeľne nasilu hovoriacich východniarskym nárečím, tak to je samo o sebe od veci. Nechať ich však takmer vyplakávať pred kamerou (s určitosťou za dobrý honorár), tak to by som očakával skôr od režiséra filmu, nie od poslanca NR SR.

Do toho mi to celé príde ako pes na oko. Keď veľký podnikateľ a pravicový politik Matovič vystúpi na tlačovke s tým, ako vláda trápi ľudí na východe. Ako je známe, na východe žijú skôr ľudia s nižším príjmom. Chce mi snáď Matovič tvrdiť, že keď bol vládnym poslancom, sa týmto ľuďom pomáhalo viac? To snáď nie, veď presne tie príjmové skupiny, ktoré teraz Matovič akože chráni, boli za každej jednej pravicovej vlády (aj tej, ktorej súčasťou bol fakticky aj Matovič) utláčané.

Netvárme sa teda, že je Matovič novodobý Jánošík. No čo už. Keď dáte výkal do rúry, začne si pomaly myslieť, že je koláč.

Šefčovič môže predstavovať rovnováhu v spoločnosti, Mistrík nie

15.01.2019

Sledovať médiá a opozíciu v týchto dňoch, to je pomaly lepšie, ako keby v kinách vyšiel nový Harry Potter. Od oznámenia pravdepodobnej kandidatúry Maroša Šefčoviča na prezidenta SR, je v jednotlivých redakciách, v ktorých majú niektorí novinári Kiskov portrét možno aj na stole, veľmi rušno. Niet sa čo čudovať, Smer proti tejto skupine ľudí už takmer naisto [...]

Šefčovič má kvality a vlastnosti dobrého prezidenta

11.01.2019

Nezaujatý a poctivý volič sa pri týchto prezidentských voľbách doteraz pravdepodobne obával o svoju voľbu v marcových prezidentských voľbách. Kandidáti naozaj nevyzerali veľmi príťažlivo, keďže medzi nimi boli väčšinou ľudia, ktorých si v úrade prezidenta vieme predstaviť možno tak v nejakej karikatúre, alebo komédii. Neviem, čím to je, ale aj keď sa objaví [...]

Sulík a Kočner – dvojica s vplyvom

06.12.2018

Dnes doobeda som s nechuťou zastihol článok o nahrávke Gorila, ktorej originál mal vlastniť podnikateľ Kočner a ktorý mal ukázať, resp. prehrať, vtedajšiemu predsedovi parlamentu Richardovi Sulíkovi. Nemyslím si, že je z pohľadu Sulíka šťastnou stratégiou stále dookola uverejňovať útržky z rozhovorov s Kočnerom. Už len fakt, že sa s ním ako predseda parlamentu [...]

nemecko, polícia, polizei

Nemecká polícia zastrelila muža, ktorý sa s mačetou vyhrážal v knižnici

23.04.2024 23:40

Podľa vyhlásenia bol tento muž polícii známy už skôr. Jeho motív vyhrážania sa v knižnici zatiaľ nie je objasnený.

Systém Patriot, PVO

Le Monde: Mnohé krajiny EÚ sa nechcú s Kyjevom deliť o svoju protivzdušnú obranu

23.04.2024 21:45

Šéfovia vlád jednotlivých krajín si dávali dobrý pozor, aby neurobili žiadny konkrétny sľub.

Izrael Palestína Gaza Hamas Rukojemníci Prepustenie

Vojna v Gaze trvá 200 dní. Izrael zosilnil údery, nariadil nové evakuácie na severe

23.04.2024 20:55

Ostreľovanie severu palestínskeho územia bolo za posledný deň jedno z najintenzívnejších od začiatku vojny.

USA Izrael Gaza univerzity protesty

Polícia zatýkala na pro-palestínskych protestoch na univerzite v New Yorku

23.04.2024 19:49

Biely dom antisemitské vyjadrenia počas študentských protestov na viacerých univerzitách slovne odsúdil.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 115
Celková čítanosť: 558150x
Priemerná čítanosť článkov: 4853x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy