Založ si blog

Tu končí sranda – aj čo sa týka Kaliňáka

Je v skutku počudovania hodné, že ako sa nám niektorí ľudia v politike a v médiách snažia vštiepiť to, že práve oni by mali byť pre nás morálnymi a informačnými vzormi. Pri pohľade na opozíciu a ňou platené médiá sa mi však ponúka otázka, že dokedy budeme ešte trpieť informačné klamstvá, ktoré sa nám snaží táto organizovaná skupina podávať.

Pokiaľ sa ľudia zaujímajú o politiku a napríklad aj požadujú odstúpenie Kaliňáka, je to všetko v poriadku (ak to nie sú len skorumpované malé deti). No pokiaľ sa na presadzovanie tohto požiadavku použije nevinná obeť, naviac mŕtva obeť, je to naozaj trápne. Je to doslova len krátky čas, čo sa pri policajnej akcii stala obrovská tragédia. Zomrel nevinný človek a je to naozaj veľmi smutné.

O to šokujúcejší je fakt, že niektorí predstavitelia opozície a médií sa v prvých chvíľach po tom nešťastí viac sústredia na svoje peňaženky ako na ľútosť z tragédie. S nimi proste ani takáto udalosť nepohne. Novinári sú ešte aj toto schopní zneužívať na naháňanie politických hlasov pre svojich chlebodarcov. Nie je to snáď trápne?

Pokiaľ požadujú odstúpenie ministra za korupciu, bolo by to určite v poriadku, ak by bola preukázaná. Prečo sa ale uchyľujú k požiadavke na odstúpenie ešte aj v takejto smutnej situácii? Veď je to naozaj vrcholne nemorálne. To má napríklad taký minister dopravy odstupovať za každú smrteľnú haváriu na ceste? Ak sa dokáže ministrova chyba, tak nech sa páči, nech odstúpi – avšak ak je chyba v polícii, musí sa riešiť v rámci polície. To, že niekto menuje policajného prezidenta nikdy nehovorí o tom, že by mal zodpovedať za každý jeden krok jeho podriadených. To je veľmi ale že naozaj veľmi veľký mýtus vytváraný opozíciou.

Tu je moja predstava. Inšpekcia musí prešetriť túto udalosť a voči tým, čo zlyhali, má byť vyvodená primeraná zodpovednosť. Na čo mimoriadny výbor? Sú členovia predmetného výboru vôbec schopní kvalifikovane posúdiť situáciu? Ja o tom vysoko pochybujem. Je to len trápna snaha opozície zneužiť smrť vo svoj prospech presne tak podlo ako v prípade Remiáša.

Šefčovič môže predstavovať rovnováhu v spoločnosti, Mistrík nie

15.01.2019

Sledovať médiá a opozíciu v týchto dňoch, to je pomaly lepšie, ako keby v kinách vyšiel nový Harry Potter. Od oznámenia pravdepodobnej kandidatúry Maroša Šefčoviča na prezidenta SR, je v jednotlivých redakciách, v ktorých majú niektorí novinári Kiskov portrét možno aj na stole, veľmi rušno. Niet sa čo čudovať, Smer proti tejto skupine ľudí už takmer naisto [...]

Šefčovič má kvality a vlastnosti dobrého prezidenta

11.01.2019

Nezaujatý a poctivý volič sa pri týchto prezidentských voľbách doteraz pravdepodobne obával o svoju voľbu v marcových prezidentských voľbách. Kandidáti naozaj nevyzerali veľmi príťažlivo, keďže medzi nimi boli väčšinou ľudia, ktorých si v úrade prezidenta vieme predstaviť možno tak v nejakej karikatúre, alebo komédii. Neviem, čím to je, ale aj keď sa objaví [...]

Sulík a Kočner – dvojica s vplyvom

06.12.2018

Dnes doobeda som s nechuťou zastihol článok o nahrávke Gorila, ktorej originál mal vlastniť podnikateľ Kočner a ktorý mal ukázať, resp. prehrať, vtedajšiemu predsedovi parlamentu Richardovi Sulíkovi. Nemyslím si, že je z pohľadu Sulíka šťastnou stratégiou stále dookola uverejňovať útržky z rozhovorov s Kočnerom. Už len fakt, že sa s ním ako predseda parlamentu [...]

SR Čaputová LPR Zbierka Onkológia Deň Narcisov BAX

Žlté narcisy dodávajú nádej a pomáhajú, zbierku podporila aj prezidentka

18.04.2024 14:06

Vďaka podľa nej patrí dobrovoľníkom, ale aj všetkým, ktorí sa rozhodnú podporiť dobrú vec a prejavia tak solidaritu s onkologickými pacientmi.

Rapid Life

Súd oslobodil spod obžaloby exšéfa odboru NBS Barriho v kauze Rapid Life

18.04.2024 14:02

Rozsudok nie je právoplatný, o odvolaní prokurátora rozhodne Najvyšší súd.

Venezuela

Rezort diplomacie neodporúča cestovať do Venezuely. Slováci majú zvážiť cestu aj dvoch ďalších štátov Južnej Ameriky

18.04.2024 13:49

Ministerstvo pripomína, že SR nemá ani v jednej z krajín zastupiteľský úrad.

World Press Photo, palestínčanka, gaza, izrael, Mohammed Salem

Plačúca Palestínčanka s mŕtvym dieťaťom v náručí. World Press Photo tento rok vyhrala snímka z Gazy

18.04.2024 13:40

Usporiadatelia pripomenuli nebezpečenstvo, akému fotoreportéri počas pokrývania vojnových konfliktov čelia.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 115
Celková čítanosť: 557657x
Priemerná čítanosť článkov: 4849x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy