Založ si blog

Šéf RTVS nebol zvolený vďaka hlasom Kotlebovej strany

Jedným z ďalších mýtov šíriacich sa vďaka opozícii a vplyvu jej spriatelených médií je mylná informácia, že bol nový generálny riaditeľ RTVS zvolený vďaka hlasom ĽSNS. Samozrejme, je nespochybniteľné, že Kotleba strana za tohto kandidáta hlasovala, no ten by bol zvolený aj bez jej hlasov. Matematika jednoducho nepustí.

Jaroslav Rezník bol v prvom rade zvolený vládnou koalíciou. Strany tejto vládnej koalície dostali v parlamentných voľbách dostatočný počet voličských hlasov na to, aby vytvorili väčšinovú vládu a aby teda po celé volebné obdobie touto vytvorenou väčšinou rozhodovali o spoločenských otázkach. Jednou z nich je aj táto voľba. To, že kandidát preferovaný opozíciou neuspel, je síce pre túto menšinu smutné, no je to výsledok demokratickej voľby. Niekedy mám z opozície pocit, že má tendenciu všetko, čo jej nevyhovuje, označovať za nedemokratické a totalitné. To je ale z jej strany veľmi lacná výhovorka. To, že kandidáti opozície pravidelne nevyhrávajú je výsledkom toho, že občania v slobodných voľbách dali viac hlasov jej politickým oponentom. Nie je to žiadna totalita, ale výsledok demokratickej voľby.

Vráťme sa však naspäť k samotnému Rezníkovi a k jeho zvoleniu. Poslanec za sektu OĽANO Viskupič začal hneď po voľbe reči o tom, že ako vznikol nový tajný koaličný partner. Nuž, Jofo, nemysli si, že my nevieme vypočítať jednoduché matematické počty. Naozaj si o tých ľuďoch myslíš, že sú už úplne retardovaní? Alebo si nebodaj narušený ty?

Poďme na to spolu. Pri počte 147 zúčastnených poslancov bolo potrebné získať na zvolenie kandidáta 74 poslaneckých hlasov. Rezník ich získal 95. No a poďme počítať, Jofo. Keď nazbierame 95 hruštičiek a odpočítame od nich 14 čisto zelených hruštičiek, koľko nám ostane? 81, že? No a koľko my potrebujeme? 74, nie? Alebo môžeme skúsiť aj zmýšľaním ekonóma. Ak je dopyt vo výške 74 hrušiek a ponuka je až 95 hrušiek, tak sa predsa len predá len tých 74, zvyšných 21 spotrebiteľa vôbec nezaujíma. Ak by si ponuku znížil o 14, nič také zásadné by sa na trhu predsa nestalo, že? – jedine sa zníži nadbytok, ale to predsa v tomto prípade aplikovateľnom na parlamentnú voľbu nie je vôbec podstatné.

Neviem, že akým spôsobom by som mal ešte priemernému  opozičnému politikovi ako je napríklad Viskupič vysvetliť, že Rezník nebol zvolený vďaka hlasom ĽSNS. Ale snáď to vďaka vysvetleniu pre dieťa a pre ekonóma pochopili.

Šefčovič môže predstavovať rovnováhu v spoločnosti, Mistrík nie

15.01.2019

Sledovať médiá a opozíciu v týchto dňoch, to je pomaly lepšie, ako keby v kinách vyšiel nový Harry Potter. Od oznámenia pravdepodobnej kandidatúry Maroša Šefčoviča na prezidenta SR, je v jednotlivých redakciách, v ktorých majú niektorí novinári Kiskov portrét možno aj na stole, veľmi rušno. Niet sa čo čudovať, Smer proti tejto skupine ľudí už takmer naisto [...]

Šefčovič má kvality a vlastnosti dobrého prezidenta

11.01.2019

Nezaujatý a poctivý volič sa pri týchto prezidentských voľbách doteraz pravdepodobne obával o svoju voľbu v marcových prezidentských voľbách. Kandidáti naozaj nevyzerali veľmi príťažlivo, keďže medzi nimi boli väčšinou ľudia, ktorých si v úrade prezidenta vieme predstaviť možno tak v nejakej karikatúre, alebo komédii. Neviem, čím to je, ale aj keď sa objaví [...]

Sulík a Kočner – dvojica s vplyvom

06.12.2018

Dnes doobeda som s nechuťou zastihol článok o nahrávke Gorila, ktorej originál mal vlastniť podnikateľ Kočner a ktorý mal ukázať, resp. prehrať, vtedajšiemu predsedovi parlamentu Richardovi Sulíkovi. Nemyslím si, že je z pohľadu Sulíka šťastnou stratégiou stále dookola uverejňovať útržky z rozhovorov s Kočnerom. Už len fakt, že sa s ním ako predseda parlamentu [...]

medvede, tabuľka, Repište

Pellegrini: Mimoriadne rokovanie parlamentu k odstrelu medveďov zatiaľ nebude

28.03.2024 11:31

Zákon o možnom odstrele rizikových medveďov sa má prerokovať v skrátenom legislatívnom konaní na najbližšej riadnej schôdzi.

Francúzsko, hasiči, požiar

V Maďarsku zomrela jedna osoba pri požiari v domove dôchodcov

28.03.2024 11:17

Pravdepodobnou príčinou požiaru bolo fajčenie v posteli, vyšetrovanie však ešte prebieha.

Illinois, police

Útok nožom v Illinoise si vyžiadal štyroch mŕtvych a päť zranených

28.03.2024 10:46

Podozrivého muža policajti zadržali. Motív útoku nebol bezprostredne známy.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 115
Celková čítanosť: 556430x
Priemerná čítanosť článkov: 4839x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy