Založ si blog

30 poslancov Smeru ešte nepredložilo zákon – toto má byť akože katastrofa?

Dnes ráno som sa zas raz presvedčil, že novinárska profesionalita nemá hraníc. Samozrejme, irónia. Jeden zo známych portálov (aktuality.sk) dnes vyšiel s informáciou, že až 30 poslancov Smeru v tomto volebnom období nepredložilo ani jeden zákon. K tejto informácii sa portál stavia kriticky – no presne tak, ako si to ich chlebodarcovia objednali.

A hneď v prvých odstavcoch sám autor nechtiac odhaľuje, že kto je jeho skutočným zamestnávateľom. Nezabúda sa totižto obratom zmieniť o tom, že je najaktívnejším zákonodarcom Igor Matovič, nasledovaný Eugenom Jurzycom a Janou Kiššovou. Spojenci OĽaNO a SaS sú tu teda zas raz opisovaní ako hrdinská pechota zasahujúca proti zlej vláde, ktorá nič iné nerobí, len berie verejné peniaze a škodí Slovákom.

Každého novinára by však už na škole mali naučiť, že politické kroky sa nemajú posudzovať len po kvantitatívnej, ale aj po kvalitatívnej stránke. No a presne túto druhú autor článku absolútne ignoruje a je asi aj jasné prečo. Z kvalitatívneho hľadiska totižto zákony predkladané jeho chlebodarcami, napríklad Matovičom, nestoja za nič. Sú to len obyčajné populistické kroky, ktoré žiadnu pridanú hodnotu nemajú a vo veľkej väčšine prípadov slúžia len ako reklamné kroky inak celkom neschopných opozičných strán.

Treba podotknúť, že parlament nie je holubník. Cieľom nemá byť predkladať čo najviac, ale čo najlepšie. To znamená, že netreba písať zákony len na to, aby boli napísané. Mne osobne je jasné, že v opozičných kluboch existuje veľa poslancov, ktorí predložili viac ako 50 zákonov, no skúsme sa spýtať samých seba, že či existuje vôbec šanca, že všetky tie zákony boli spracované kvalitne a mali šancu zlepšiť Slovensko. Ja osobne o tom pochybujem, keďže opozícia má dnes najmä hercov a nie odbornú základňu spôsobilú písať zákony.

Parlament teda nie je nečinný, ale prechádzajú predovšetkým vládne zákony, ktoré sú vytvárané v súlade s programom, ktorý si vláda stanovuje. Tieto zákony sú väčšinou vytvárané odbornými skupinami na ministerstvách a v návrhoch sú zohľadnené aj napríklad ekonomické, bezpečnostné alebo sociálne faktory.

Šefčovič môže predstavovať rovnováhu v spoločnosti, Mistrík nie

15.01.2019

Sledovať médiá a opozíciu v týchto dňoch, to je pomaly lepšie, ako keby v kinách vyšiel nový Harry Potter. Od oznámenia pravdepodobnej kandidatúry Maroša Šefčoviča na prezidenta SR, je v jednotlivých redakciách, v ktorých majú niektorí novinári Kiskov portrét možno aj na stole, veľmi rušno. Niet sa čo čudovať, Smer proti tejto skupine ľudí už takmer naisto [...]

Šefčovič má kvality a vlastnosti dobrého prezidenta

11.01.2019

Nezaujatý a poctivý volič sa pri týchto prezidentských voľbách doteraz pravdepodobne obával o svoju voľbu v marcových prezidentských voľbách. Kandidáti naozaj nevyzerali veľmi príťažlivo, keďže medzi nimi boli väčšinou ľudia, ktorých si v úrade prezidenta vieme predstaviť možno tak v nejakej karikatúre, alebo komédii. Neviem, čím to je, ale aj keď sa objaví [...]

Sulík a Kočner – dvojica s vplyvom

06.12.2018

Dnes doobeda som s nechuťou zastihol článok o nahrávke Gorila, ktorej originál mal vlastniť podnikateľ Kočner a ktorý mal ukázať, resp. prehrať, vtedajšiemu predsedovi parlamentu Richardovi Sulíkovi. Nemyslím si, že je z pohľadu Sulíka šťastnou stratégiou stále dookola uverejňovať útržky z rozhovorov s Kočnerom. Už len fakt, že sa s ním ako predseda parlamentu [...]

Petr Pavel

Pavel: Názory na zahraničnú politiku by nemali narúšať vzťahy Čechov a Slovákov

16.04.2024 15:52

Česko začiatkom marca v reakcii na postoj SR k vojne na Ukrajine odložilo česko-slovenské medzivládne konzultácie.

Juraj Blanár

Blanár nepodporí možné sankcie, ktoré by zasiahli viac občanov SR ako Irán

16.04.2024 15:29

Ministri zahraničných vecí krajín EÚ majú rokovať o možnom uvalení sankcií na Irán v súvislosti s jeho víkendovým útokom na Izrael.

Podvod

Fanúšikovia hokeja, pozor. Neznámy páchateľ ponúka na internetovom portáli falošné lístky na MS

16.04.2024 15:11

Vystupuje pod rôznymi menami, s rôznymi telefónnymi číslami a uvádza odlišné bankové účty, na ktoré žiada zaslať peniaze.

Russia Ukraine War

Chýbali rakety, zničili elektráreň. Zelenskyj sa hnevá, že Ukrajine chýba ochrana, akú dostal Izrael

16.04.2024 15:07

Volodymyr Zelenskyj sa sťažuje, že Izraelu pomohli spojenci ochrániť vzdušný priestor pred útokom Iránu, ale od neba nad Ukrajinou dávajú ruky preč.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 115
Celková čítanosť: 557428x
Priemerná čítanosť článkov: 4847x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy