Založ si blog

Preferencie Milana Ftáčnika sú vysoké, kampaň populistická

Kampaň Milana Ftáčnika sa v prípade župných volieb začala tak akurát. Načasovanie výborné, zámer ale možno nie. Nikdy som ho nemal za človeka, ktorý prahne po nejakej pozícii, nech už je hocijaká. Jeho kandidatúra však ako keby dávala jasný signál. Nezvolili ste ma do iných pozícii, ta zo mňa prosím spravte aspoň župana.

Páči sa mi Ftáčnikova činnosť na úrovni akademickej. Vyučuje veci, ktoré môžu krajinu posunúť vpred. Tým to ale asi začína a končí. Voľakedy som ho dosť podporoval, no v tomto momente stratil moje sympatie definitívne. Podpora Smeru mu voľakedy nevadila, no teraz sa pridáva do davu sfanatizovaných ľudí, ktorí v prípade Smeru ani nevedia čo nemajú radi, hlavne že idú s módnou vlnou a niečo sa im nepáči.

V žiadnom prípade by som nechcel, aby sa ľudia po prečítaní tohto blogu obrátili na voľbu Drobu, Krajcera, alebo Kusého. Každý z týchto kandidátov má rezervy. Droba a Krajcer najmä odborné, Kusý finančné (keďže jeho kampaň jednoznačne naznačuje, že po voľbách bude na niekom závislý). Ftáčnik má zas rezervy morálne. Útočí totižto na ľudí a stranu, ktorá ho neraz podržala. Lojalita je pri tom v živote profesionála veľmi dôležitá. V rámci svojej kampane ma sklamal najmä v dvoch konkrétnych momentoch, ktoré zatriasli mojou podporou.

V prvom rade sa jedná účasť na protikorupčnom pochode. Táto účasť je len nejaká snaha o to „byť v móde“. Protikorupčný pochod vedú ľudia, ktorí o problémoch Slovenska nevedia nič a o Slovensko ako krajinu ani nemajú záujem. Ide im o vlastné vrecká.

V druhom prípade sa jedná o populistickú kritiku strany Smer, ktorú robí prostredníctvom podnikateľa Bašternáka. Vzhľadom na objem jeho kampane je pri tom jasné, že aj za ním niekto stojí. Vodu káže, víno pije.

Nenechajme sa pri voľbe zlákať na populistické reči a radšej poslúchajme konkrétne programy. Ciele ako zlepšenie dopravy, transparentnosti župy a podobne sú predsa jasné, všímajte si ale kandidátov, ktorí ponúkajú najmä konkrétne a zrealizovateľné riešenia.

Šefčovič môže predstavovať rovnováhu v spoločnosti, Mistrík nie

15.01.2019

Sledovať médiá a opozíciu v týchto dňoch, to je pomaly lepšie, ako keby v kinách vyšiel nový Harry Potter. Od oznámenia pravdepodobnej kandidatúry Maroša Šefčoviča na prezidenta SR, je v jednotlivých redakciách, v ktorých majú niektorí novinári Kiskov portrét možno aj na stole, veľmi rušno. Niet sa čo čudovať, Smer proti tejto skupine ľudí už takmer naisto [...]

Šefčovič má kvality a vlastnosti dobrého prezidenta

11.01.2019

Nezaujatý a poctivý volič sa pri týchto prezidentských voľbách doteraz pravdepodobne obával o svoju voľbu v marcových prezidentských voľbách. Kandidáti naozaj nevyzerali veľmi príťažlivo, keďže medzi nimi boli väčšinou ľudia, ktorých si v úrade prezidenta vieme predstaviť možno tak v nejakej karikatúre, alebo komédii. Neviem, čím to je, ale aj keď sa objaví [...]

Sulík a Kočner – dvojica s vplyvom

06.12.2018

Dnes doobeda som s nechuťou zastihol článok o nahrávke Gorila, ktorej originál mal vlastniť podnikateľ Kočner a ktorý mal ukázať, resp. prehrať, vtedajšiemu predsedovi parlamentu Richardovi Sulíkovi. Nemyslím si, že je z pohľadu Sulíka šťastnou stratégiou stále dookola uverejňovať útržky z rozhovorov s Kočnerom. Už len fakt, že sa s ním ako predseda parlamentu [...]

Izrael Palestína Gaza Hamas Rukojemníci Prepustenie

Vojna v Gaze trvá 200 dní. Izrael zosilnil údery, nariadil nové evakuácie na severe

23.04.2024 20:55

Ostreľovanie severu palestínskeho územia bolo za posledný deň jedno z najintenzívnejších od začiatku vojny.

USA Izrael Gaza univerzity protesty

Polícia zatýkala na pro-palestínskych protestoch na univerzite v New Yorku

23.04.2024 19:49

Biely dom antisemitské vyjadrenia počas študentských protestov na viacerých univerzitách slovne odsúdil.

Thunbergová

Švédska prokuratúra obvinila Gretu Thunbergovú z občianskej neposlušnosti

23.04.2024 19:35

Súdy v minulosti už dvakrát uložili celosvetovo známej aktivistke pokutu za občiansku neposlušnosť na klimatických protestoch.

R1 BB - Slovenská Ľupča, kameň, poklepanie

Odštartovali výstavbu dôležitej cesty na R1. Šoféri sa však na tri roky musia obrniť trpezlivosťou

23.04.2024 18:52

Preťažený úsek, na ktorom pomerne často dochádzalo aj k nehodám, sa konečne skvalitní. Nová štvorprúdová rýchlostná cesta by mala byť hotová do dva a pol roka.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 115
Celková čítanosť: 558131x
Priemerná čítanosť článkov: 4853x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy