Založ si blog

Nová Kiskova ovca – SMEčkársky novinár Tkačenko

Ako sme za Mečiara mohli vídať ovečky na štadióne, tak máme dnes tendenciu volať ovcami najmä voličov vládnych strán. Kto je tu však skutočná ovca? Pre mňa úprimne a jasne skoro každý podporovateľ prezidenta Kisku. Lebo kto ani dnes nevidí jeho temnú tvár, asi je naozaj len hlúpučký manipulovateľný tvor.

Politika je vždy voľbou medzi väčším a menším zlom, teda aspoň z pohľadu spoločnosti určite. Tá pozostáva z toľkých individuálnych osobností, že myslieť na nejaké kolektívne uspokojenie je absolútne kontraproduktívne. Dnes máme v politike niekoľko takých pólov. Na jednej strane môže stáť momentálna vláda, na tej druhej potenciálna vláda, v ktorej by si za jeden stôl museli sadnúť Sulík, Matovič, Hlina, Kollár, Danko a možno nejakí ďalší krásavci. Sory, ale v tomto prípade je menším zlom momentálna vláda. Kto si myslí, že Sulík príde, splní program do roka a do dňa a nikto z týchto pánov mu v tom nebude brániť, tak sa veľmi mýli. Sulík je liberál, Matoviča by som nazval deštrukciou, Hlina šéfuje kresťanskej a konzervatívnej strane, Danko národnej a konzervatívnej strane, no a pokiaľ by nedajbože do všetkého vstúpilo Progresívne Slovensko s ľavicovými, liberálnymi a progresívnymi ambíciami (mimochodom s oligarchami za chrbtom), nechcem si ani len predstaviť, aký by z toho vznikol guláš.

Druhý front je možno ešte zaujímavejší. Kiska vs. hocikto kto sa proti nemu postaví a hocikto kto nevidí našu budúcnosť ako ďalšieho štátu USA. Najlepšie plne integrovaného… dobre toto som možno trochu prehnal, ale pochybujem, že by tento anjelik takúto integráciu odmietol. A to je na tom najhoršie. Či už proti nemu bude stáť Fico, Lajčák, alebo Maďarič, hocikto z nich troch je menším zlom ako Kiska. Ten nám totižto na všetkých možných miestach komplikuje pozíciu v rámci medzinárodných vzťahov, čím sú ohrozené záujmy Slovenska. Pokiaľ ale nie sú ohrozené záujmy USA, s Kiskom to asi nepohne.

A čo ten Tkačenko? Cca 3 dni dozadu mal ten „objektívny“ novinár náhlu potrebu napísať článok o tom, ako Fico prehrá v každej konfrontácii s Kiskom. Smiešne. Kiska vyhráva v očiach koho? Tých pár novinárov, ktorí potom posúvajú polovičaté informácie smerom k verejnosti? Za to by sa nemuseli hanbiť ani v časoch cenzúry. Pokiaľ takýmto novinárom dáme priestor, podkopávame vlastnú dôstojnosť a preto tohto truľka spomínam až na konci.

Šefčovič môže predstavovať rovnováhu v spoločnosti, Mistrík nie

15.01.2019

Sledovať médiá a opozíciu v týchto dňoch, to je pomaly lepšie, ako keby v kinách vyšiel nový Harry Potter. Od oznámenia pravdepodobnej kandidatúry Maroša Šefčoviča na prezidenta SR, je v jednotlivých redakciách, v ktorých majú niektorí novinári Kiskov portrét možno aj na stole, veľmi rušno. Niet sa čo čudovať, Smer proti tejto skupine ľudí už takmer naisto [...]

Šefčovič má kvality a vlastnosti dobrého prezidenta

11.01.2019

Nezaujatý a poctivý volič sa pri týchto prezidentských voľbách doteraz pravdepodobne obával o svoju voľbu v marcových prezidentských voľbách. Kandidáti naozaj nevyzerali veľmi príťažlivo, keďže medzi nimi boli väčšinou ľudia, ktorých si v úrade prezidenta vieme predstaviť možno tak v nejakej karikatúre, alebo komédii. Neviem, čím to je, ale aj keď sa objaví [...]

Sulík a Kočner – dvojica s vplyvom

06.12.2018

Dnes doobeda som s nechuťou zastihol článok o nahrávke Gorila, ktorej originál mal vlastniť podnikateľ Kočner a ktorý mal ukázať, resp. prehrať, vtedajšiemu predsedovi parlamentu Richardovi Sulíkovi. Nemyslím si, že je z pohľadu Sulíka šťastnou stratégiou stále dookola uverejňovať útržky z rozhovorov s Kočnerom. Už len fakt, že sa s ním ako predseda parlamentu [...]

North Korea tensions balistické strely test

Severná Kórea uskutočnila test 'superveľkej' hlavice pre riadenú strelu

20.04.2024 09:47

KĽDR tiež vykonala skúšobný štart protilietadlovej rakety nového typu "Pyoljji-1-2" v Západnom mori.

Grasalkovičová záhrada

Bratislava opäť symbolicky otvára svoje brány, konajú sa mestské dni

20.04.2024 08:57

Pripravené sú prehliadky bežne neprístupných miest, výstavy, divadelné predstavenia, koncerty, workshopy či jazdy historickými vozidlami i Propelerom na druhú stranu Dunaja.

Európska únia / EÚ / Brusel /

Hrabko: EÚ nemôže meniť eurofondy podľa výsledkov parlamentných volieb

20.04.2024 07:52

List KDH do Bruselu, ktorý žiada, aby občania Slovenska neboli trestaní odobraním eurofondov, považuje publicista za posolstvo dovnútra štátu.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 115
Celková čítanosť: 557948x
Priemerná čítanosť článkov: 4852x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy