Založ si blog

Rajtár a jeho nedostatočná (ne)odbornosť

Cez víkend sa na pôde RTVS udiala naozaj búrlivá debata. Niekedy ste len ťažko vedeli odhadnúť, čo jednotliví ľudia za stolom hovoria – najmä v momentoch, kedy Strižinec, Kaliňák a Rajtár hovorili naraz. Nedá mi to, začnem hneď na rovinu – Rajtár preukázal absolútnu neschopnosť viesť debatu na odbornej úrovni. Za odborníka na vnútro sa nemôže považovať a je mi veľmi ľúto, že žiadny z tých „nezávislých“ novinárov na takéto fakty neupozorňuje.

Rajtár, teda vlastne aj celá opozícia, sú si svojho odborného deficitu veľmi dobre vedomí. Inak si neviem vysvetliť tie divadielka, ktoré neustále predvádzajú. Namiesto konštruktívnej debaty známej zo súbojov predstaviteľov Smeru s predstaviteľmi SDKÚ/KDH/SMK (voľakedy) sme dnes odkázaní počúvať len neustále útoky, urážky a osočovanie. Túto kultúru do parlamentu priniesla strana SaS a to najmä tým, že si na kandidátku umiestnila štyroch bláznov zo pseudostrany OĽaNO. Politická kultúra od tohto momentu naozaj dostáva náklad.

Rajtár. Kto to vlastne je? Čím je tak výnimočný, že si trúfa hovoriť o tom, že kto čo robí dobre a kto čo robí zle a ešte k tomu v oblastiach, ktoré si naozaj vyžadujú odbornosť – bezpečnosť a právo. Prečo si zrazu poslanci SaS a OĽaNO myslia, že majú právo na pravdu? Ako si vôbec niekto dovoľuje súdiť a ešte k tomu v situácii, kedy existujú domnienky a v prípade niektorých dokonca aj dôkazy, že sú podvodníci? (Sulík, Matovič, Rajtár atď. – týka sa to viacerých).

Je mi naozaj zle z toho, že si pri nedeľnom obede nemôžem vypočuť konštruktívnu debatu na zaujímavé témy. Nech sa v štúdiu diskutuje o hocičom, k téme vždy hovorí len vládny poslanec/predstaviteľ, opozičný len veľmi obmedzene. Vždy je to len o prepieraní tých istých rečí, bez akýchkoľvek argumentov a bez akejkoľvek snahy o prechod z deštrukcie ku konštrukcii. Opoziční politici proste len nakladajú, niekedy opodstatnene, niekedy nie, ale čo je dôležité, nikdy nenavrhnú alternatívny scenár, lebo žiaden nemajú. Ich cieľom nie je navrhnúť lepšie riešenie, ale osočovať a deštruovať.

Prípadová štúdia: poslanec Rajtár (SaS). Strižinec tomuto človeku niekoľkokrát pripomenul, že sa ho pýtal na niečo iné, no Rajtár si aj tak išiel svoje. Na všetko je univerzálna odpoveď a niekoľko základných slov: zlodeji, Smer, Fico, Bašternák, korupcia… ale  niečo dôkazné, alebo aspoň riešenie? NIE. Jediné čoho sme sa dočkali, bolo slovo KLAMETE na papieriku, ktorý Rajtár ukazoval v momente, keď Kaliňák rozprával. Lenže to, že si niekto pred tvár vycapí papier urážajúci druhú osobu, z neho ani náhodou nerobí dobrého politika, skôr naopak.

Šefčovič môže predstavovať rovnováhu v spoločnosti, Mistrík nie

15.01.2019

Sledovať médiá a opozíciu v týchto dňoch, to je pomaly lepšie, ako keby v kinách vyšiel nový Harry Potter. Od oznámenia pravdepodobnej kandidatúry Maroša Šefčoviča na prezidenta SR, je v jednotlivých redakciách, v ktorých majú niektorí novinári Kiskov portrét možno aj na stole, veľmi rušno. Niet sa čo čudovať, Smer proti tejto skupine ľudí už takmer naisto [...]

Šefčovič má kvality a vlastnosti dobrého prezidenta

11.01.2019

Nezaujatý a poctivý volič sa pri týchto prezidentských voľbách doteraz pravdepodobne obával o svoju voľbu v marcových prezidentských voľbách. Kandidáti naozaj nevyzerali veľmi príťažlivo, keďže medzi nimi boli väčšinou ľudia, ktorých si v úrade prezidenta vieme predstaviť možno tak v nejakej karikatúre, alebo komédii. Neviem, čím to je, ale aj keď sa objaví [...]

Sulík a Kočner – dvojica s vplyvom

06.12.2018

Dnes doobeda som s nechuťou zastihol článok o nahrávke Gorila, ktorej originál mal vlastniť podnikateľ Kočner a ktorý mal ukázať, resp. prehrať, vtedajšiemu predsedovi parlamentu Richardovi Sulíkovi. Nemyslím si, že je z pohľadu Sulíka šťastnou stratégiou stále dookola uverejňovať útržky z rozhovorov s Kočnerom. Už len fakt, že sa s ním ako predseda parlamentu [...]

súd, manhattan

Pred súdom na Manhattane, kde prebieha proces s Trumpom, sa zapálil muž

19.04.2024 20:37, aktualizované: 21:24

K incidentu došlo krátko po tom, ako sa skončil výber 12 porotcov a ich šiestich náhradníkov v procese, v ktorom je Trump obvinený z podplácania pornoherečky.

Azerbajdžan / Vojak /

Arménsko súhlasilo s vrátením štyroch okupovaných dedín Azerbajdžanu

19.04.2024 20:07

Dohoda sa zrodila na stretnutí, ktoré viedli podpredsedovia vlád oboch krajín.

šimkovičová

Šimkovičová kritizuje slovenské umenie na Bienále v Benátkach: Nerobte hanbu kultúre už aj v zahraničí

19.04.2024 19:30

Ide o reakciu na prítomnosť bývalej ministerky kultúry Silvie Hroncovej na Bienále v Benátkach. Súčasťou vernisáže bol aj protest zástupcov kultúrnej obce.

Andrej Babiš, Monika Babišová

Šokujúci rozchod po 30 rokoch. Babiš s manželkou Monikou oznámili koniec vzťahu

19.04.2024 18:06

Ubezpečili, že ich rodinné väzby zostanú aj kvôli deťom pevné.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 115
Celková čítanosť: 557910x
Priemerná čítanosť článkov: 4851x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy