Založ si blog

Byť niekoho rodinným príslušníkom ako keby bolo trestné

Novým členom Rady pre vysielanie a rentransmisiu je Milan Blaha – áno, otec poslanca NR SR Ľuboša Blahu. Ale pokiaľ sa nemýlim, nie je to choroba, nie? Byť rodinným príslušníkom známeho politika nie je trestné a spoločnosť by sa mala pozerať skôr na odborné predpoklady, ktoré Milanovi Blahovi určite nechýbajú.

Jemný problém má s touto nomináciou minister kultúry Marek Maďarič, avšak nekritizoval tak jasne, ako to redaktori vo svojich titulkoch popisujú. Človek by mal až pocit, že Maďarič proti Milanovi Blahovi otvorene a tvrdo vystúpil. Málokto si ale všíma, že Maďarič jedným dychom uznal skúsenosti a predpoklady Milana Blahu na výkon podobnej funkcie.

V spoločnosti predsa nemôže fungovať, že ak je niekto v rodine s jedným politikom, už sa nemôže stať ničím, lebo je to nemorálne. To by sme potom diskriminovali niektorých veľmi schopných ľudí. Nie je však prekvapením, že sa tohto chytila práve opozícia a opozičné médiá. Je už tak nejako zvykom, že sa chytajú každej slamky v období, kedy sa krajine darí.

Blaha starší má skúsenosti z denníka Slovenská republika a z STV, kde mal vlastnú reláciu. Mediálne skúsenosti teda nie sú malé a „hlas staršieho“ sa v tejto rade určite uchytí.

Celú túto kritiku pripisujem len tomu, že veľa novinárov a opozičných politikov nemá rado Ľuboša Blahu pre jeho názory. Za pripomenutie ale stojí fakt, že sú tieto názory dlhodobo konzistentné a Ľuboš Blaha má na rozdiel od iných poslancov jednoznačné ideologické ukotvenie, čím je pre spoločnosť prijateľný z hľadiska predvídateľnosti. Predvídateľnosť je vlastnosťou, ktorá naopak mnohým opozičným „neriadeným strelám“ chýba.

Šefčovič môže predstavovať rovnováhu v spoločnosti, Mistrík nie

15.01.2019

Sledovať médiá a opozíciu v týchto dňoch, to je pomaly lepšie, ako keby v kinách vyšiel nový Harry Potter. Od oznámenia pravdepodobnej kandidatúry Maroša Šefčoviča na prezidenta SR, je v jednotlivých redakciách, v ktorých majú niektorí novinári Kiskov portrét možno aj na stole, veľmi rušno. Niet sa čo čudovať, Smer proti tejto skupine ľudí už takmer naisto [...]

Šefčovič má kvality a vlastnosti dobrého prezidenta

11.01.2019

Nezaujatý a poctivý volič sa pri týchto prezidentských voľbách doteraz pravdepodobne obával o svoju voľbu v marcových prezidentských voľbách. Kandidáti naozaj nevyzerali veľmi príťažlivo, keďže medzi nimi boli väčšinou ľudia, ktorých si v úrade prezidenta vieme predstaviť možno tak v nejakej karikatúre, alebo komédii. Neviem, čím to je, ale aj keď sa objaví [...]

Sulík a Kočner – dvojica s vplyvom

06.12.2018

Dnes doobeda som s nechuťou zastihol článok o nahrávke Gorila, ktorej originál mal vlastniť podnikateľ Kočner a ktorý mal ukázať, resp. prehrať, vtedajšiemu predsedovi parlamentu Richardovi Sulíkovi. Nemyslím si, že je z pohľadu Sulíka šťastnou stratégiou stále dookola uverejňovať útržky z rozhovorov s Kočnerom. Už len fakt, že sa s ním ako predseda parlamentu [...]

forró, fico, galanta

Člen predsedníctva Aliancie: Pellegriniho podporil len Forró, nie celá strana. Inak sa to čítať nedá

29.03.2024 12:00

Szabolcs Mózes pre Pravdu uviedol, že ich rozhodnutie Krisztiána Forróa zaskočilo.

Jaroslav Naď

Naď: Najväčšou výzvou pre NATO bude odolať dezinformačným útokom

29.03.2024 11:47

Podľahnutie premysleným kampaniam, na ktoré je podľa štatistík Slovensko náchylné, môže podľa Naďa oslabiť celkovú dôveru v NATO a Alianciu samotnú.

mimoriadne1, mim1, zemetrasenie, seizmograf

Juhozápad Grécka zasiahlo pomerne silné zemetrasenie

29.03.2024 11:04

Otrasy bolo cítiť aj na Kréte a v Aténach.

Poľsko, NATO

Odborníci: Jednostranným vyslaním vojakov sa nestane celé NATO účastníkom vojny

29.03.2024 10:25

Na zatiaľ nepublikovanú správu nemeckých odborníkov sa odvoláva agentúra DPA.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 115
Celková čítanosť: 556486x
Priemerná čítanosť článkov: 4839x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy