Založ si blog

Slušnosť sa kvôli organizátorom protestov stáva prázdnym pojmom

Boj za slušnosť je pekným motívom a dobre si to uvedomujú aj mimovládky, médiá a opoziční politici, ktorí pod týmto rúškom organizujú protesty a pochody. Myslím, že dnes už k sebe môžeme byť kľudne úprimní – jedná sa o protivládne protesty.

Viete, slušnosť je často vnímaná skôr ako hodnota, ako vyšší pojem, etický princíp, ktorý by mal byť ľuďom vlastný. Ľudia si o sebe väčšinou myslia, že sú slušní a keď niekto ohrozuje ich slušnosť, vyvoláva to celkom silné emócie, lebo nikto nechce byť v očiach druhých neslušný. Takto si to povedali aj tvorcovia tohto konceptu a začali tlačiť na slušnosť. Protesty za slušné Slovensko sú dnes už zaužívaným pojmom a aj napriek tomu, že stále protestuje drvivá menšina Slovákov, médiá úspešne vytvárajú obraz, že národ protestuje – čo je samozrejme totálny blud.

Slušnosť však v prvom rade trpí ako pojem, keďže protesty za slušné Slovensko nenapomáhajú slušnosti, ale napomáhajú opozícii dostať sa k moci a ja sa tak trochu obávam, že cielene. Vláda SaS, OĽaNO, Sme Rodina, Hlinu – to je tá slušnosť, za ktorú by sa normálny človek mal postaviť na námestie? Nepôjdem na námestie do momentu, kým mi toto organizátori nevysvetlia. Za čo bojujete? Čo je to slušná vláda? Ale v realite! Ktoré zo strán percentuálne schopných dnes vládnuť by mali vládnuť?

Najprv ste chceli odstúpenie Kaliňáka, potom odstúpenie Fica, potom predčasné voľby, dnes nakladáte na Druckera a na Laššákovú. Príde to niekomu normálne? Je to protivládne a stojím si za tým. Protestujúci sami zo seba robia nástroj, ktorým sa zahraničné mimovládky prostredníctvom opozičných politikov a prezidenta dostávajú k moci. To je slušnosť? Nie je.

A môžeme ísť kľudne aj ďalej a spomeniem aj Mariána Kotlebu, lebo aj tomuto „slušnému“ politikovi rastú vďaka protestom preferencie. Matovič, Sulík, Kollár, Hlina, Kotleba – to je tá slušnosť? Veď sa bavme takto konkrétne. Organizátori sa ale takto odmietajú vyjadrovať, lebo si uvedomujú, že za žiadnu slušnosť nebojujú – bojujú akurát tak za vlastné peňaženky a ich obsah, ktorý sa zo zahraničia úspešne napĺňa.

Šefčovič môže predstavovať rovnováhu v spoločnosti, Mistrík nie

15.01.2019

Sledovať médiá a opozíciu v týchto dňoch, to je pomaly lepšie, ako keby v kinách vyšiel nový Harry Potter. Od oznámenia pravdepodobnej kandidatúry Maroša Šefčoviča na prezidenta SR, je v jednotlivých redakciách, v ktorých majú niektorí novinári Kiskov portrét možno aj na stole, veľmi rušno. Niet sa čo čudovať, Smer proti tejto skupine ľudí už takmer naisto [...]

Šefčovič má kvality a vlastnosti dobrého prezidenta

11.01.2019

Nezaujatý a poctivý volič sa pri týchto prezidentských voľbách doteraz pravdepodobne obával o svoju voľbu v marcových prezidentských voľbách. Kandidáti naozaj nevyzerali veľmi príťažlivo, keďže medzi nimi boli väčšinou ľudia, ktorých si v úrade prezidenta vieme predstaviť možno tak v nejakej karikatúre, alebo komédii. Neviem, čím to je, ale aj keď sa objaví [...]

Sulík a Kočner – dvojica s vplyvom

06.12.2018

Dnes doobeda som s nechuťou zastihol článok o nahrávke Gorila, ktorej originál mal vlastniť podnikateľ Kočner a ktorý mal ukázať, resp. prehrať, vtedajšiemu predsedovi parlamentu Richardovi Sulíkovi. Nemyslím si, že je z pohľadu Sulíka šťastnou stratégiou stále dookola uverejňovať útržky z rozhovorov s Kočnerom. Už len fakt, že sa s ním ako predseda parlamentu [...]

gangy, švédsko

Na podujatie švédskej Ľavicovej strany vtrhli útočníci, hlásia troch zranených

24.04.2024 23:24

Večerné podujatie v Štokholme malo byť o rastúcom fašizme vo Švédsku.

bombic

Británia rozhodla o vydaní extrémistu Bombica na Slovensko. Odkázal, že nikam nejde

24.04.2024 22:40

Rozhodnutie súdu nie je právoplatné, môže sa proti nemu odvolať.

ATACMS, vojna na Ukrajine

Kyjev už nasadil strely dlhého doletu ATACMS. Američania ich dodali tajne

24.04.2024 20:54

Zbrane prišli na Ukrajinu tento mesiac, oznámilo americké ministerstvo zahraničných vecí.

Francois Fillon

Francúzsky súd potvrdil odsúdenie expremiéra Fillona v kauze sprenevery

24.04.2024 19:16

Sprenevery sa dopustil vytvorením fiktívneho pracovného miesta pre svoju manželku Penelope.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 115
Celková čítanosť: 558292x
Priemerná čítanosť článkov: 4855x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy