Založ si blog

Kričiaci herci a ich odborné predpoklady

Kramár, Kemka, alebo Stanke. To sú príklady hercov, ktorí sú v poslednej dobe nie len verejne, ale dá sa povedať, že až politicky aktívni. Ich „čisté“ úmysly sú pri pohľade na celkový stav krajiny veľmi ľahko spochybniteľné a myslím si, že to vedia aj oni sami. Ich motivácia bude pravdepodobne veľmi problematická a to je fakt, s ktorým by mal každý jeden kriticky zmýšľajúci človek pracovať.

Nie som odborníkom na kultúru, to hovorím na rovinu. Avšak na zdravú politickú úvahu zrelý som a preto sa vám toto určite oplatí čítať až dokonca.

Maroš Kramár je človek, ktorého som veľmi dlho uznával ako herca. To, čo sa s ním deje po uvedení filmu Únos, však nie je úplne v poriadku a je mojim osobným názorom, že je nejakým spôsobom motivovaný k tomu, aby na verejnosti vystupoval tak ako odvtedy vystupuje. To, že ide film proti Mečiarovmu režimu, je proste súčasťou dnešného spoločenského mainstreamu a je to obhájiteľné. Práca tohto herca po filme, spolu s pár opozičnými politikmi, ale smeruje k snahe prepojiť Mečiarovu vládu s dnešnými koaličnými lídrami ako Andrej Danko a Robert Fico. Je to niečo, čo viditeľne nahráva opozícii a asi to náhoda nebude. Akú by mohol mať Kramár motiváciu nahrávať „schopným“ politikom ako Matovič, Sulík, Kollár a Hlina? Veď si zvážme, že či toto je tá lepšia cesta, lebo určite nie je.

Opozícii rovnako nahráva aj vystupovanie Stankeho aj Kemku v rámci pochodov za slušné Slovensko. To akože opozícia predstavuje tú slušnosť? Veď sa im plno neslušných činov dokázalo ešte predtým, ako sa vôbec dostali k moci. Zaujímavé, že títo dvaja páni nikdy predtým necítili potrebu vyjadrovať sa k politike. A politické to určite je, pretože to opäť viditeľne niekomu na politickom spektre nahráva, prečo to robia…

Herci sa naviac cítia ako tí, ktorí majú právo ODBORNE sa vyjadrovať k politickej sfére v rámci kultúry. To mi od ľudí, ktorí s politikou nemajú žiadne skúsenosti, príde ako šialené.

Lynčovanie Adely Vinczeovej za to, že nenosí odznak, alebo odmietanie stretnúť sa so šéfkou rezortu, ktorý kritizujú, mi príde ako čisto politicky motivované. Žiadna snaha o riešenie alebo o slobodu názoru, lebo inak by sa tieto veci nediali. Je to veľmi smutná, lebo herci by mali byť do určitej miery apolitickí. Majú samozrejme právo sa vyjadrovať, ale nemajú právo využívať svoju určitú autoritu na podporu opozície.

Šefčovič môže predstavovať rovnováhu v spoločnosti, Mistrík nie

15.01.2019

Sledovať médiá a opozíciu v týchto dňoch, to je pomaly lepšie, ako keby v kinách vyšiel nový Harry Potter. Od oznámenia pravdepodobnej kandidatúry Maroša Šefčoviča na prezidenta SR, je v jednotlivých redakciách, v ktorých majú niektorí novinári Kiskov portrét možno aj na stole, veľmi rušno. Niet sa čo čudovať, Smer proti tejto skupine ľudí už takmer naisto [...]

Šefčovič má kvality a vlastnosti dobrého prezidenta

11.01.2019

Nezaujatý a poctivý volič sa pri týchto prezidentských voľbách doteraz pravdepodobne obával o svoju voľbu v marcových prezidentských voľbách. Kandidáti naozaj nevyzerali veľmi príťažlivo, keďže medzi nimi boli väčšinou ľudia, ktorých si v úrade prezidenta vieme predstaviť možno tak v nejakej karikatúre, alebo komédii. Neviem, čím to je, ale aj keď sa objaví [...]

Sulík a Kočner – dvojica s vplyvom

06.12.2018

Dnes doobeda som s nechuťou zastihol článok o nahrávke Gorila, ktorej originál mal vlastniť podnikateľ Kočner a ktorý mal ukázať, resp. prehrať, vtedajšiemu predsedovi parlamentu Richardovi Sulíkovi. Nemyslím si, že je z pohľadu Sulíka šťastnou stratégiou stále dookola uverejňovať útržky z rozhovorov s Kočnerom. Už len fakt, že sa s ním ako predseda parlamentu [...]

polícia

Opitý vodič zdemoloval tri autá, nafúkal takmer 2,7 promile

25.04.2024 12:19

Škodu na vozidlách predbežne vyčíslili na približne 4 200 eur.

Alexander Lukašenko

Rusi takmer nepostupujú, na fronte je pat, je čas na mierové rokovania, vyhlásil Lukašenko

25.04.2024 12:10

Paradoxom Moskvy je, že na mierovú konferenciu odmieta prísť, rokovanie bez jej účasti však označuje za nezmyselné.

Spain Election

Čisté ruky zašpinili dobré meno španielskeho premiéra. Zavinila to jeho žena. Odstúpi z čela vlády?

25.04.2024 12:00

Má pre mňa cenu zostať na čele vlády napriek tomu, že ma krajná pravica a pravica obhadzujú bahnom? Španielsky líder na svoju otázku čoskoro odpovie.

Michal Šimečka, Ide o pravdu

Šimečka v Ide o pravdu: Eurovoľby budú dôležitý signál dovnútra i navonok. Chceme zapustiť korene aj v samospráve

25.04.2024 12:00

Aj v prípade eurovolieb platí, že "nemôžu mať všetko", nebolo by dobré, aby koalícia mala najsilnejší hlas aj v europarlamente, hovorí Michal Šimečka.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 115
Celková čítanosť: 558349x
Priemerná čítanosť článkov: 4855x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy