Založ si blog

Fico chce viac kritizovať opozíciu

Predseda strany Smer-SD a nový šéf jej poslaneckého klubu chce zavádzať viaceré zmeny do komunikácie poslaneckého klubu najpodporovanejšej strany. Fico už skôr na jednom zo snemov strany oznámil, že strana bude v komunikácii týkajúcej sa opozície a novinárov postupovať o niečo tvrdšie ako doteraz.

Je určite zaujímavé, keď sa niekto z koalície rozhodne kritizovať opozíciu, no treba povedať, že opozícia na Slovensku si kritiku jednoznačne zaslúži. Aj v iných krajinách síce prebieha politický boj, čo je plne legitímne, no len u nás sa opozícia nikdy neopiera o nejakú hodnotovú orientáciu, odbornosť, alebo faktickú presnosť. Opozícia je v našej politike niečo ako neustále simulujúci hráč v športe.

Opozícia hrá na voliča hru, ktorá nie len že je nečestná voči vládnym stranám, no je maximálne neetická voči voličom. Opozíciu a jej médiá totižto nezaujíma, či je volič dobre informovaný a či sa k nemu dostávajú objektívne informácie. Opozícia chce voliča len a len strašiť, nič iné. Výsledkom je neustále vytvárania káuz, ktorých opodstatnenosť a pravdivosť fakticky nikoho z opozície nezaujíma. Dôležité je to, že im tieto kauzy naháňajú hlasy.

Mimochodom, opozícia sama o sebe musí byť naozaj veľmi slabá a to aj v očiach ľudí. Dovolím si povedať, že ak by nemali na svojej strane novinárov platených rovnakými proamerickými oligarchami, naša opozícia by bola vyslovene strateným prípadom. Pretože ak máte priestor šíriť cez médiá bludy a presviedčať voličov o ich pravdivosti a zároveň vám nerastú preferencie, ale klesajú, tak potom je to už naozaj smutný príbeh.

Ja si aj pre toto všetko vážim iniciatívu predsedu strany Smer-SD. Vládne strany musia byť silné v boji proti špinavým praktikám opozície. Kritika a tvrdosť – presne tak by sa malo voči opozičným antipolitikom postupovať.

Šefčovič môže predstavovať rovnováhu v spoločnosti, Mistrík nie

15.01.2019

Sledovať médiá a opozíciu v týchto dňoch, to je pomaly lepšie, ako keby v kinách vyšiel nový Harry Potter. Od oznámenia pravdepodobnej kandidatúry Maroša Šefčoviča na prezidenta SR, je v jednotlivých redakciách, v ktorých majú niektorí novinári Kiskov portrét možno aj na stole, veľmi rušno. Niet sa čo čudovať, Smer proti tejto skupine ľudí už takmer naisto [...]

Šefčovič má kvality a vlastnosti dobrého prezidenta

11.01.2019

Nezaujatý a poctivý volič sa pri týchto prezidentských voľbách doteraz pravdepodobne obával o svoju voľbu v marcových prezidentských voľbách. Kandidáti naozaj nevyzerali veľmi príťažlivo, keďže medzi nimi boli väčšinou ľudia, ktorých si v úrade prezidenta vieme predstaviť možno tak v nejakej karikatúre, alebo komédii. Neviem, čím to je, ale aj keď sa objaví [...]

Sulík a Kočner – dvojica s vplyvom

06.12.2018

Dnes doobeda som s nechuťou zastihol článok o nahrávke Gorila, ktorej originál mal vlastniť podnikateľ Kočner a ktorý mal ukázať, resp. prehrať, vtedajšiemu predsedovi parlamentu Richardovi Sulíkovi. Nemyslím si, že je z pohľadu Sulíka šťastnou stratégiou stále dookola uverejňovať útržky z rozhovorov s Kočnerom. Už len fakt, že sa s ním ako predseda parlamentu [...]

Mykola Solskyj

NABU podozrieva ukrajinského ministra Solského z nezákonného nadobudnutia štátnej pôdy

23.04.2024 12:18

Od začiatku ruskej invázie vo februári 2022 sa na Ukrajine objavilo viacero korupčných káuz.

Súdna rada

Súdna rada je aktuálne v kompletnom zložení, budúce nominácie nebude komentovať

23.04.2024 12:01

Dvaja z aktuálnych členov súdnej rady, ktorých v minulosti zvolila do funkcie NR SR, však budú túto stredu vypočutí pred ústavnoprávnym výborom.

Maximilian Krah, Nemecko, AfD, eurovoľby

Nemecko zatklo muža za špionáž pre Čínu, odovzdával informácie z europarlamentu. Peking reaguje

23.04.2024 12:00, aktualizované: 12:11

Spolková generálna prokuratúra tvrdí, že sledoval aktivity čínskej opozície v Nemecku.

karlova ves, električka, bratislava, Segnerovsa

V Karlovej Vsi zrazila električka chodkyňu, skončila v nemocnici

23.04.2024 11:18

Polícia chodcom zdôrazňuje, že sú povinní dať električke prednosť aj na neriadených priechodoch pre chodcov.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 115
Celková čítanosť: 558101x
Priemerná čítanosť článkov: 4853x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy