Založ si blog

Kaliňák na prezidenta?

Zdá sa to samo o sebe ako šialená myšlienka, no možno nie až tak nereálna. Niekto by to celé možno považoval za až príliš nereálny príbeh, no skúste si predstaviť, že by ho Smer-SD reálne nominoval. Mohol by byť Kaliňák kandidátom na prezidenta? Čisto technicky áno, ale dostal by podporu ľudí?

Dlhodobo sa diskutuje nie len o kandidátoch opozície, nezávislých kandidátoch, ale aj o kandidátovi, ktorého by podporil Smer. Je celkom pravdepodobné, že Smer podporí niekoho z nezávislých, najlepšie ľavicových kandidátov. Ale čo ak sú plány úplne iné? Smer si totižto potrebuje získať naspäť svojich voličov a terapia šokom vie byť veľmi účinná.

Kaliňák si toho v politike zažil veľa. Stačí si pozrieť jeho politický životopis a zistíte, že si prešiel rôznymi úspechmi, aj zlyhaniami. Bez ohľadu na jeho biznisové pozadie, čisto ako minister vnútra v zásade zlý nebol a dalo by sa súhlasiť s názorom, že v rezorte vnútra toho spravil najviac dobrého. No a toto je názor nie len môj, ale aj veľkého množstva obyčajných policajtov a hasičov, s ktorými som sa rozprával na túto tému. A názor obyčajného človeka z rezortu je pre mňa viac ako to, čo na kameru povie Matovič, Sulík, Remišová, alebo náš anjelik Kiska.

Dlhé roky v politike spravili z Kaliňáka nie len skúseného politika, ale aj skúseného človeka a štátnika. Preto, ak by sa niekto pýtal na možné motivácie Smeru nominovať ho, sú to práve tieto. A ak by sme chceli ísť ešte viac do hĺbky, Kaliňák je po Ficovi stále najobľúbenejší politik medzi voličmi Smeru. Prečo by sa teda mal Smer ako strana riadiť názorom menšinového „slušného Slovenska“ na ulici, ktoré ho nikdy nepodporí, aj keby nominoval samotného Boha?

Nominácia Kaliňáka teda síce práve teraz nie je témou, no nevidím dôvod, prečo by sa ňou nemohla stať. Má za sebou síce kauzy, ale z tých väčšina nebola ani len podložená riadnymi dôkazmi, no má za sebou aj kariéru, počas ktorej nabral plno skúseností a popularity. Tak je potom na mieste otázka: keď môže byť v prezidentskom paláci úžerník a usvedčený daňový podvodník, prečo by nemohol Kaliňák ani kandidovať?

Šefčovič môže predstavovať rovnováhu v spoločnosti, Mistrík nie

15.01.2019

Sledovať médiá a opozíciu v týchto dňoch, to je pomaly lepšie, ako keby v kinách vyšiel nový Harry Potter. Od oznámenia pravdepodobnej kandidatúry Maroša Šefčoviča na prezidenta SR, je v jednotlivých redakciách, v ktorých majú niektorí novinári Kiskov portrét možno aj na stole, veľmi rušno. Niet sa čo čudovať, Smer proti tejto skupine ľudí už takmer naisto [...]

Šefčovič má kvality a vlastnosti dobrého prezidenta

11.01.2019

Nezaujatý a poctivý volič sa pri týchto prezidentských voľbách doteraz pravdepodobne obával o svoju voľbu v marcových prezidentských voľbách. Kandidáti naozaj nevyzerali veľmi príťažlivo, keďže medzi nimi boli väčšinou ľudia, ktorých si v úrade prezidenta vieme predstaviť možno tak v nejakej karikatúre, alebo komédii. Neviem, čím to je, ale aj keď sa objaví [...]

Sulík a Kočner – dvojica s vplyvom

06.12.2018

Dnes doobeda som s nechuťou zastihol článok o nahrávke Gorila, ktorej originál mal vlastniť podnikateľ Kočner a ktorý mal ukázať, resp. prehrať, vtedajšiemu predsedovi parlamentu Richardovi Sulíkovi. Nemyslím si, že je z pohľadu Sulíka šťastnou stratégiou stále dookola uverejňovať útržky z rozhovorov s Kočnerom. Už len fakt, že sa s ním ako predseda parlamentu [...]

súdne pojednávanie, Mikuláš Černák

Boss bossov pred súdom, aj keď o to nežiadal. Dostane sa Mikuláš Černák na slobodu? Dôkazy stále pribúdajú

25.04.2024 08:00

Kedy sa dozvieme verdikt, zatiaľ nie je známe. V prípade ešte stále pribúdajú návrhy na doplnenie dokazovania a procesné strany ich môžu podať aj počas pojednávania.

vojna na Ukrajine, Charkov

Poľsko chce poslať Ukrajincov domov bojovať. Podľa ministra sú Poliaci pobúrení, keď vidia mladých z Ukrajiny vysedávať v ich kaviarňach

25.04.2024 06:24

Poľsko je pripravené pomôcť Ukrajine pri návrate mužov vo vojenskom veku, uviedol poľský minister obrany.

SR ÚV MZ Fico Dolinková rokovanie kontrola TK BAX

Kontrolóri o stave zdravotníctva: Štát na jeho riadenie rezignoval, dôsledky pre pacientov sú alarmujúce

25.04.2024 06:05

Nemáme prehľad o financiách, nemodernizujeme a najakútnejším problémom je chýbajúci lekársky a ošetrovateľský personál.

vojna na Ukrajine, Bachmut

ONLINE: Pistorius: Rusi už vyrábajú viac zbraní, než potrebujú proti Ukrajine

25.04.2024 06:00, aktualizované: 08:13

Veľká časť toho, čo sa vyrobí v ruských vojenských závodoch, nemieri na front na Ukrajine, ale končí v skladoch, tvrdí nemecký minister obrany Boris Pistorius.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 115
Celková čítanosť: 558317x
Priemerná čítanosť článkov: 4855x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy