Založ si blog

Sulík a Kočner – dvojica s vplyvom

Dnes doobeda som s nechuťou zastihol článok o nahrávke Gorila, ktorej originál mal vlastniť podnikateľ Kočner a ktorý mal ukázať, resp. prehrať, vtedajšiemu predsedovi parlamentu Richardovi Sulíkovi. Nemyslím si, že je z pohľadu Sulíka šťastnou stratégiou stále dookola uverejňovať útržky z rozhovorov s Kočnerom. Už len fakt, že sa s ním ako predseda parlamentu stretol 10 krát a zakaždým s ním preberal vážne informácie, na ktoré by niektorí museli mať bezpečnostnú previerku, je veľmi poľutovania hodný a je to Sulíkova hanba.

Pokiaľ sa tu teda v spoločnosti rozprávame o vplyve bohatých podnikateľov a oligarchov na politiku, mali by sme v tomto kontexte riešiť v prvom rade Richarda Sulíka a SaS. Viem, že z kontaktov s oligarchami sú obviňovaní viacerí politici, no len Sulík to má preukázané. Zanedbateľné nie je ani to, že sa s Kočnerom nestretával pred začiatkom svojej politickej kariéry, ale počas nej, priam až počas toho, ako sa nachádzal na pozícii druhého najvyššieho ústavného činiteľa.

Kočner Sulíkovi rozprával do jednotlivých krokov počas mandátu predsedu parlamentu, no slovo mal aj pri vytváraní prvej kandidátky SaS. Kočner Sulíkovi poslúžil ako súkromný detektív, ktorý zisťoval špinavosti na jednotlivých kandidátov SaS, aby vedel, koho vylúčiť. Kočner mal vtedy poukázať na nečistý profil súčasného župana v BSK Drobu, ktorého si však Sulík na kandidátke aj napriek tomu nechal.

Nechajme teda jednotlivé strany bojovať v politickom boji, no nehovorme, že Smer je strana oligarchov, zatiaľ čo potenciálne budúca najsilnejšia pravicová koaličná strana SaS je čistá. V žiadnom prípade to nie je pravda a Sulíkov vzťah s Kočnerom je toho veľkým dôkazom.

Pokiaľ budeme o takýchto veciach mlčať, nebudeme s našimi politikmi nikdy spokojní.

A keď už sme boli pri tej Gorile, je príhodné poukázať na to, že to bola v prvom rade kauza pravicovej vlády SDKÚ-DS, ktorá sa nevedela uskromniť a potrebovala nakŕmiť svojich sponzorov.

Šefčovič môže predstavovať rovnováhu v spoločnosti, Mistrík nie

15.01.2019

Sledovať médiá a opozíciu v týchto dňoch, to je pomaly lepšie, ako keby v kinách vyšiel nový Harry Potter. Od oznámenia pravdepodobnej kandidatúry Maroša Šefčoviča na prezidenta SR, je v jednotlivých redakciách, v ktorých majú niektorí novinári Kiskov portrét možno aj na stole, veľmi rušno. Niet sa čo čudovať, Smer proti tejto skupine ľudí už takmer naisto [...]

Šefčovič má kvality a vlastnosti dobrého prezidenta

11.01.2019

Nezaujatý a poctivý volič sa pri týchto prezidentských voľbách doteraz pravdepodobne obával o svoju voľbu v marcových prezidentských voľbách. Kandidáti naozaj nevyzerali veľmi príťažlivo, keďže medzi nimi boli väčšinou ľudia, ktorých si v úrade prezidenta vieme predstaviť možno tak v nejakej karikatúre, alebo komédii. Neviem, čím to je, ale aj keď sa objaví [...]

Kiska nezjednocuje, ale rozdrobuje opozíciu

23.11.2018

Andrej Kiska prišiel do politiky s veľkými ambíciami. Chcel spájať a nie rozdeľovať, chcel byť prezidentom všetkých občanov a chcel vniesť do politického života určitý poriadok. To, čo vidíme po jeho mandáte, je ale presný opak toho, čo sľuboval. Zaujímavý je však jeho prístup k opozícii, ktorý pre normálneho človeka nie je vôbec predvídateľný. Bohvie, či [...]

munícia, 155

Slovensko sa zbierkou pripojilo k iniciatíve českej vlády na nákup munície pre Ukrajinu

16.04.2024 18:40

Do zbierky sa zapojilo už viac ako dvadsať krajín. Ako pripomenulo občianske združenie Mier Ukrajine, slovenská vláda sa pridať odmietla.

Rusko oteplenie záplavy Orenburg Tomsk rieka

Ruské úrady nariadili evakuáciu záplavami ohrozených lokalít na západe Sibíri

16.04.2024 18:20

Obyvatelia záplavami postihnutých regiónov sa sťažujú na nedostatok pomoci zo strany miestnych i federálnych úradov.

Gruzínsko, protest, ruský zákon

Gruzínsko schválilo návrh sporného zákona o zahraničných agentoch

16.04.2024 18:05

Krajina je zo zákona pobúrená a Západ sa ho obáva, pretože podkopáva šancu Gruzínska na pripojenie sa k EÚ.

Roman Michelko

Výbor pre kultúru odobril návrh na zmenu rozhodovacej právomoci vo Fonde na podporu umenia

16.04.2024 17:58

Finálne rozhodovanie o udelení dotácií FPU má prejsť z odborných hodnotiacich komisií na rozšírenú radu fondu, v ktorej budú mať prevahu nominanti ministerstva kultúry.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 115
Celková čítanosť: 557446x
Priemerná čítanosť článkov: 4847x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy