Založ si blog

Šefčovič môže predstavovať rovnováhu v spoločnosti, Mistrík nie

Sledovať médiá a opozíciu v týchto dňoch, to je pomaly lepšie, ako keby v kinách vyšiel nový Harry Potter. Od oznámenia pravdepodobnej kandidatúry Maroša Šefčoviča na prezidenta SR, je v jednotlivých redakciách, v ktorých majú niektorí novinári Kiskov portrét možno aj na stole, veľmi rušno. Niet sa čo čudovať, Smer proti tejto skupine ľudí už takmer naisto postaví kandidáta, ktorý s určitosťou môže byť nad ich sily.

Hlavnou náplňou práce novinárov a opozície bol v posledných rokoch len čistý „hate“, ako by to oni nazvali. Jednoducho ich hlavným obsahom bola nenávisť ku všetkému, čo Smer spraví, povie, vyprodukuje, prehlási, nepovie, nespraví, neprehlási, zabudne… jednoducho každá jedna činnosť, ktorú vykonal člen Smeru, alebo aj sympatizant, nominant, fanúšik… všetko bolo a je z ich pohľadu zlé a hodné kritiky. A to ani nehovorím o tom, keď si napríklad niekto na sociálnych sieťach dovolí zastať sa tejto strany. V tom prípade na vás vyletí toľko ľudí s vulgárnymi a maximálne neslušnými urážkami, že to snáď ani nie je možné. Najhoršie je, že potom tí istí ľudia prídu na ulicu a vykrikujú, že sú za slušné Slovensko… nie, nie sú, sú akurát tak za svoj názor a miestami ho presadzujú vyslovene agresívne.

Neznášanlivosť v spoločnosti, to je to, čo tú dnes médiá, opozícia a prezident Kiska, prinášajú. Prezident, ktorý chcel byť prezidentom všetkých občanov a spájať národ, jednoducho a jasne zlyhal. Národ rozdelil a spolu so svojimi kamarátmi z médií a z opozície spravil z našej spoločnosti spoločnosť, v ktorej jeden útočíme po druhom dennodenne a to často kvôli úplným banalitám.

Toto je z môjho pohľadu najhlavnejšia vec, ktorú môže Šefčovič ako prezident zmeniť. Nie sú potrebné žiadne zázraky. Slovensko jednoducho potrebuje lídra, ktorý dokáže spoločnosť opäť spájať a upokojovať v dôležitých momentoch. Čo napríklad robil Kiska, keď sme si ako spoločnosť prechádzali dosť ťažkou zmenou na poste premiéra a ministra vnútra? Namiesto upokojenia burcoval svojich priaznivcov, aby druhý názorový tábor ešte viac neznášali. Takto sa jednoducho prezident nespráva. Je to špecifická a špeciálna politická pozícia, v ktorej politik musí odhodiť stranícke tričko a byť ťažiskom spoločnosti. Byť jednoducho osobou, ktorá nás spojí v momente, kedy to ako národ potrebujeme.

Som teda presvedčený, že už tu nepotrebujeme takých ľudí ako Kiska. Mistrík je jeho obdoba a pohybujú sa okolo neho veľmi podobní ľudia, ako okolo Kisku. Som však presvedčený, že Slovensko v prezidentskom úrade nepotrebuje kontinuitu, ale zmenu, aby sme mali konečne prezidenta, v ktorom každý z nás môže nájsť oporu.

Šefčovič má kvality a vlastnosti dobrého prezidenta

11.01.2019

Nezaujatý a poctivý volič sa pri týchto prezidentských voľbách doteraz pravdepodobne obával o svoju voľbu v marcových prezidentských voľbách. Kandidáti naozaj nevyzerali veľmi príťažlivo, keďže medzi nimi boli väčšinou ľudia, ktorých si v úrade prezidenta vieme predstaviť možno tak v nejakej karikatúre, alebo komédii. Neviem, čím to je, ale aj keď sa objaví [...]

Sulík a Kočner – dvojica s vplyvom

06.12.2018

Dnes doobeda som s nechuťou zastihol článok o nahrávke Gorila, ktorej originál mal vlastniť podnikateľ Kočner a ktorý mal ukázať, resp. prehrať, vtedajšiemu predsedovi parlamentu Richardovi Sulíkovi. Nemyslím si, že je z pohľadu Sulíka šťastnou stratégiou stále dookola uverejňovať útržky z rozhovorov s Kočnerom. Už len fakt, že sa s ním ako predseda parlamentu [...]

Kiska nezjednocuje, ale rozdrobuje opozíciu

23.11.2018

Andrej Kiska prišiel do politiky s veľkými ambíciami. Chcel spájať a nie rozdeľovať, chcel byť prezidentom všetkých občanov a chcel vniesť do politického života určitý poriadok. To, čo vidíme po jeho mandáte, je ale presný opak toho, čo sľuboval. Zaujímavý je však jeho prístup k opozícii, ktorý pre normálneho človeka nie je vôbec predvídateľný. Bohvie, či [...]

Rusko Navaľnyj úmrtie

Biskup na Veľký piatok prirovnal zaobchádzanie s Navaľným k osudu Ježiša

29.03.2024 15:17

„Skončil až v neľudskom gulagu v polárnom ľade," povedal. Zvyšok sveta uvidí "jeho posolstvo slobody" vo večnosti, povedal biskup.

Rural Emergency Hospitals

Slováci si skryli kódy pod klobúky a nadchli špičkových amerických technológov

29.03.2024 15:00

Organizácia Slovak PRO pomáha Slovákom uchytiť sa na americkom trhu. Kto má skvelé nápady, má šancu uspieť aj v silnej konkurencii v USA.

zalužnyj, syrskyj

Zelenskyj hovoril o polmilióne mobilizovaných. General Syrskyj: Potrebujeme výrazne menej vojakov

29.03.2024 14:16

Ukrajinská armáda bude musieť pre obranu pred ruskou inváziou mobilizovať menej vojakov, než sa pôvodne očakávalo.

Maďarsko polícia pobodanie péter baumann

Obeť a dvoch zranených si vyžiadal výbuchu v bytovke v Budapešti

29.03.2024 13:10

Evakuovať museli 50 ľudí.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 115
Celková čítanosť: 556496x
Priemerná čítanosť článkov: 4839x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy