Novodobý politik Pellegrini

16. novembra 2016, Roman Novák, Nezaradené

Človek, o ktorom sa počas posledných rokov píše naozaj intenzívne, lebo sa celkom priamočiarou cestou stal jedným z lídrov najväčšej vládnej strany. Prešiel a prechádza si klasickými rečami novinárov, pravicových platených diskutérov a iných z klubu „najmúdrejších“.

Skúsme sa ale pozerať na fakty, ktoré sú v tomto prípade nespochybniteľné. Už na ministerstve financií bol ako štátny tajomník jedným zo strojcov dobrého ekonomického nastavenia. Z niektorých zmien z toho obdobia Slovensko ťaží dodnes. Po presune na post ministra školstva sa v školstve začalo nové, modernejšie obdobie. Síce bolo toto pôsobenie krátke, zanechalo za sebou viac výsledkov ako dlhšie pôsobenie jeho predchodcu Čaploviča. Inovácie, informatizácia, modernizácia – to sú témy, ktoré odvtedy fungujú aj v školstve a my ako občania môžeme byť len radi, že sa v stanovenom trende rozhodol pokračovať aj nový minister Plavčan.

Dnes pôsobí Pellegrini ako podpredseda vlády pre investície a informatizáciu. Jeho najjasnejšou agendou je momentálne podpora jednotného digitálneho trhu, za čo sa stal aj jedným zo stovky vyhlásených najlepších inovátorov v regióne strednej a východnej Európy. Odovzdávanie cien prebehlo v Bruseli a vystúpilo na ňom viacero rečníkov, na čele bol práve Pellegrini.

„Je to pre mňa veľká česť a teším, sa, že za oblasť politiky som bol v tomto roku nominovaný za Slovenskú republiku. Je to aj záväzok do budúcna, aby som v snahe modernizovať Slovensko pokračoval aj naďalej,“ uviedol Pellegrini.

Treba sa však pozerať dopredu a myslieť na ďalšie projekty, ktoré by mohli Slovensko posunúť vpred a to v každej jednej oblasti. Môžeme ale zodpovedne prehlásiť, že dnes už sme modernou krajinou a označenie stredoeurópsky tiger si naozaj zaslúžime. Nie je všetko ideálne, keďže zdravotníctvo a súdnictvo stále majú svoje rezervy, avšak to nám neuberá na fakte, že sme inovatívna a ekonomicky prosperujúca krajina.