Demokracia trpí hlúpou opozíciou

9. decembra 2016, Roman Novák, Nezaradené

Politický súboj je dnes tvrdý a viac menej veľmi ťažko predvídateľný. Aj napriek tomu sa však aj laickým voličom môže po logickej úvahe vytvárať skupina ľudí, ktorá v politike jednoducho len deštruuje.

Dnes vymenujem len Matovičovú ovčiu partiu a pár poslancov SaS (nie celú stranu), ktorí z môjho pohľadu nijako neprispievajú k lepšiemu chodu tejto krajiny a do budúcnosti v nich nevidieť ani len nádej. Inak povedané, nie sú dobrí na nič. Z SaS sú takýmito poslancami Galko, Blahová, Nicholsonová a Rajtár. Z Obyčajných ľudí sem patrí celý poslanecký klub. Netreba zabudnúť ani na prezidenta Kisku, ten sa len tvári dôležito.

Pri pohľade na týchto klamárov sa sám seba pýtam, že čo za ovce ich môže voliť a krúžkovať. Viete si týchto ľudí predstaviť vo vláde? Veď by sme si spravili ako krajina toľko hanby, že by nám to stačilo na ďalších pár desaťročí. Ruku v ruke s týmito ľuďmi idú aj médiá ako Denník N, SME, JOJ, Markíza a bohužiaľ aj RTVS. Samozrejme, menujem len pár významnejších. Články a reportáže od týchto médií sa často nedajú sledovať, pokiaľ máte v sebe aspoň o trochu viac morálky ako redaktori pracujúci v týchto odpadových zónach.

Zabúdame na jeden dôležitý fakt. Spomenuté prízraky vplývajú na spoločnosť tak výrazne, že svojou kritikou demokratickej vlády vytvárajú pôdu pre pravicový extrémizmus. Nie je to žiaden výmysel, ale fakt. Je síce normálne, že skupiny v politickom boji kritizujú rôzne záležitosti súvisiace so súpermi, avšak všetko má svoje medze a ponižovať krajinu spôsobom akým to robí naša opozícia je vyslovene kontraproduktívne.

Preto by bolo správne zamyslieť sa nad činmi týchto nepodarkov a nabudúce dať hlas a krúžok poslancom, ktorí sa snažia v parlamente myslieť konštruktívne, nie kontraproduktívne a deštruktívne.