V koalícii je jeden škodca

8. februára 2017, Roman Novák, Nezaradené

Stále si stojím za tým, že táto koalícia je asi to najlepšie, čo sa dalo z novej politickej mapy v roku 2016 zložiť. Nezhody sú síce oveľa menšie ako by to bolo vo vláde s bláznom Matovičom, no aj napriek tomu je veľmi dôležité uvedomiť si, že kto je škodcom a teda kto robí v koalícii v poslednej dobe celkom slušné napätie.

Osobne som presvedčený, že doterajšia spolupráca jednotlivých strán bola veľmi korektná a zodpovedná voči krajine. Neprešiel však ani rok a jedna zo strán začína vystrkovať rožky. SNS však nemá konflikty s Mostom, čo by sa asi dalo logicky očakávať, ale so Smerom. V tomto prípade však treba podotknúť, že škodcom je jednoznačne SNS, ktorej politika sa dá nazvať rôznymi prídavnými menami, len nie racionálnou.

Andrej Danko je zvláštny človek. Kým sa na obrazovkách neobjavoval vo veľkom, bol ľuďom celkom sympatický. Potom však nastal celkom zásadný zlom a Andrej sa stal terčom rôznych posmechov, ktoré sú bohužiaľ odôvodnené. Prezentačné schopnosti má na veľmi nízkej úrovni a asi sa pred vstupom do vrcholovej politiky mal trochu povenovať svojej slovenčine a o to viac, keď dokonca predsedá SNS.

Nepotrebné až škodlivé opatrenia v podobe obnovenia IC vlakov a plánu obnoviť existenciu národného leteckého a lodného prepravcu len dotvárajú jeho negatívny obraz v očiach ľudí. Parlament riadi direktívne a bez akéhokoľvek rešpektu ku svojim kolegom. A je to pri tom práve on, kto najčastejšie pred kamerami poúča o rešpekte.

Dankovi by som poradil to, aby nachvíľu sklonil hlavu a zamyslel sa nad sebou. Vytvára intrigy, ktoré komplikujú celkom dobrú prácu terajšej koalície. Nie je sám vo vláde a tým pádom niekedy musí ustúpiť. Demokratická politika je predsa o kompromisoch, nie? Danko ako predseda NR SR, tak to bola ťažká predstava, ale Danko ako premiér? To vôbec nedávam.