Neľudské konanie Igora Matoviča

16. februára 2017, Roman Novák, Nezaradené

O Igorovi Matovičovi som si nikdy nemyslel nič dobré, no aj napriek tomu by som nikdy bezdôvodne netvrdil, že je jeho konanie neľudské. To, čo predviedol v pléne NR SR, je však vrcholom nie len neľudskosti, ale aj politického diletantstva. Použiť obrázky je niekedy prínosné, ale v žiadnom prípade nie je v poriadku používať ich takým spôsobom, ako nám naposledy predviedol tento obyčajný človek.

Mal to byť obyčajný návrh na odvolávanie, avšak Igor Matovič spolu so svojimi kolegami učinil rozhodnutie, ktoré budú pravdepodobne ešte ľutovať. Rodine babičky sa totižto vôbec nepáči, že je ich príbuzná zneužívaná nejakým arogantným politikom v NR SR.

Poďme však pekne po poriadku. Ľudia z Úradu vlády zistili, že babička nie je slovenskou chudobnou vdovou a obrázok je tým pádom totálne neautentický. Starena dokonca ani len nebola Slovenka. Pochádza z Česka, konkrétne z Moravy a jej meno je Anna B. Konkrétne bývala v obci Vnorovy a čo je pre Matoviča najväčší fail, zomrela v roku 2013.

Nie len Matovič, ale aj jeho ďalších 40 kolegov teda použili fotku mŕtvej stareny pre čisto politické a sebecké účely. Je to nehoráznosť, akú sme doteraz v NR SR ešte nevideli. Je síce pekné, že sa Igor Matovič ospravedlnil, avšak aj táto fotka ho usvedčuje z toho, že si svoje „argumenty“ absolútne nedokáže podložiť.

Vzhľadom na vážnosť konania 41 opozičných poslancov NR SR bol premiér Fico nútený vykonať patričné kroky. Volal s premiérom ČR a taktiež aj so synom babky, ktorá je na Matovičovej fotografii. Jej rodina bola vraj značne znepokojená a existuje aj možnosť, že podnikne právne kroky voči Igorovi Matovičovi a taktiež aj voči jeho kolegom zo slovenskej opozície. Totožnosť babky potvrdil aj starosta obce Vnorovy.

Pokiaľ si tu ešte stále niekto myslí, že sa Igor Matovič dá považovať za obyčajného človeka, nech si dá dole ružové okuliare. Podľa mojej mienky je to klamár a oportunista, ktorý v politickom boji prestáva mať akékoľvek zábrany.