Slušní Slováci? Slušní nie, zorientovaní určite nie

16. apríla 2018, Roman Novák, Nezaradené

Včera som čítal jeden rozhovor so psychológom, ktorý sa vyjadroval k sloganu „za slušné Slovensko“. Musím aj ja uznať, že z marketingového hľadiska je to geniálne. O to viac však treba upozorňovať na to, že slušnosť nie je niečím, čo by charakterizovalo organizátorov a dokonca aj početné množstvo účastníkov týchto protestov.

Šeliga, Farská a tá tretia… ani neviem ako sa volá. Viete, ono slušnosť nie je len slovom. Je to niečo, za čím sa skrýva rada úkonov, ktoré dávajú obraz vášmu celkovému správaniu. Určite nie je slušnosťou zobrať peniaze od niekoho za to, že budeme dni a noci nakladať na niekoho iného a ešte sa pri tom aj budete tváriť, že zastupujete ľudí. Určite nie je slušnosťou každý týždeň minimálne o 30% umelo navyšovať počet protestujúcich, lebo to je klamstvo. O klamaní o počte účastníkov po posledných protestoch informovali dokonca aj médiá. Určite nie je slušné protestovať proti neslušnosti vlády, ale prehliadať neslušnosť prezidenta a opozície. A verte mi, že takto by som mohol pokračovať až do zajtra.

Pochybnosti mám taktiež aj o tom, že by organizátorom išlo o nejaké reálne riešenie. Oni nemajú spoločenské ciele, ale politické. No a to, že nejdú zakladať stranu, to ako výhovorka postačuje možno čitateľom Denníka N. Mne stačí vedomosť, alebo názor, že navyšujú politické preferencie opozícii a znižujú ich Smeru. A obávam sa, že to presne je cieľ, za ktorý dostanú peknú odmenu – detičky – lepšie vreckové. Naviac si dokonca neuvedomujú, že najviac z ich krátkozrakosti, no a ruku v ruke s tým ide aj krátkozrakosť voličov, ťaží Kotlebova ĽSNS. Čiže paradox: mladí slušní liberáli na námestí bojujú za ĽSNS – tentokrát verím, že naozaj nechtiac, no to nič nemení na fakte, že je to ich hlúposť.

Zobuďme sa teda. Na Slovensku nás terorizuje skupinka ľudí, ktorí si uzurpujú právo zastupovať všetkých občanov. NEZASTUPUJÚ ANI ZĎALEKA VŠETKÝCH! Na Slovensku totižto žije dostatok múdrych ľudí, ktorí týmto klamárom nenaletia.