Založ si blog

Novodobý politik Pellegrini

Človek, o ktorom sa počas posledných rokov píše naozaj intenzívne, lebo sa celkom priamočiarou cestou stal jedným z lídrov najväčšej vládnej strany. Prešiel a prechádza si klasickými rečami novinárov, pravicových platených diskutérov a iných z klubu „najmúdrejších“.

Skúsme sa ale pozerať na fakty, ktoré sú v tomto prípade nespochybniteľné. Už na ministerstve financií bol ako štátny tajomník jedným zo strojcov dobrého ekonomického nastavenia. Z niektorých zmien z toho obdobia Slovensko ťaží dodnes. Po presune na post ministra školstva sa v školstve začalo nové, modernejšie obdobie. Síce bolo toto pôsobenie krátke, zanechalo za sebou viac výsledkov ako dlhšie pôsobenie jeho predchodcu Čaploviča. Inovácie, informatizácia, modernizácia – to sú témy, ktoré odvtedy fungujú aj v školstve a my ako občania môžeme byť len radi, že sa v stanovenom trende rozhodol pokračovať aj nový minister Plavčan.

Dnes pôsobí Pellegrini ako podpredseda vlády pre investície a informatizáciu. Jeho najjasnejšou agendou je momentálne podpora jednotného digitálneho trhu, za čo sa stal aj jedným zo stovky vyhlásených najlepších inovátorov v regióne strednej a východnej Európy. Odovzdávanie cien prebehlo v Bruseli a vystúpilo na ňom viacero rečníkov, na čele bol práve Pellegrini.

„Je to pre mňa veľká česť a teším, sa, že za oblasť politiky som bol v tomto roku nominovaný za Slovenskú republiku. Je to aj záväzok do budúcna, aby som v snahe modernizovať Slovensko pokračoval aj naďalej,“ uviedol Pellegrini.

Treba sa však pozerať dopredu a myslieť na ďalšie projekty, ktoré by mohli Slovensko posunúť vpred a to v každej jednej oblasti. Môžeme ale zodpovedne prehlásiť, že dnes už sme modernou krajinou a označenie stredoeurópsky tiger si naozaj zaslúžime. Nie je všetko ideálne, keďže zdravotníctvo a súdnictvo stále majú svoje rezervy, avšak to nám neuberá na fakte, že sme inovatívna a ekonomicky prosperujúca krajina.

Šefčovič môže predstavovať rovnováhu v spoločnosti, Mistrík nie

15.01.2019

Sledovať médiá a opozíciu v týchto dňoch, to je pomaly lepšie, ako keby v kinách vyšiel nový Harry Potter. Od oznámenia pravdepodobnej kandidatúry Maroša Šefčoviča na prezidenta SR, je v jednotlivých redakciách, v ktorých majú niektorí novinári Kiskov portrét možno aj na stole, veľmi rušno. Niet sa čo čudovať, Smer proti tejto skupine ľudí už takmer naisto [...]

Šefčovič má kvality a vlastnosti dobrého prezidenta

11.01.2019

Nezaujatý a poctivý volič sa pri týchto prezidentských voľbách doteraz pravdepodobne obával o svoju voľbu v marcových prezidentských voľbách. Kandidáti naozaj nevyzerali veľmi príťažlivo, keďže medzi nimi boli väčšinou ľudia, ktorých si v úrade prezidenta vieme predstaviť možno tak v nejakej karikatúre, alebo komédii. Neviem, čím to je, ale aj keď sa objaví [...]

Sulík a Kočner – dvojica s vplyvom

06.12.2018

Dnes doobeda som s nechuťou zastihol článok o nahrávke Gorila, ktorej originál mal vlastniť podnikateľ Kočner a ktorý mal ukázať, resp. prehrať, vtedajšiemu predsedovi parlamentu Richardovi Sulíkovi. Nemyslím si, že je z pohľadu Sulíka šťastnou stratégiou stále dookola uverejňovať útržky z rozhovorov s Kočnerom. Už len fakt, že sa s ním ako predseda parlamentu [...]

Russia Victory Day Parade ruskí vojaci

Výdavky na zbrojenie rekordne rastú. Vojna na Ukrajine rozhýbala NATO

23.04.2024 08:00

Celkové vojenské výdavky vo svete dosiahli vlani až 2,443 bilióna dolárov, čo je najvyššia suma od roku 1988.

americkí vojaci

Na americké jednotky v Iraku a Sýrii útočili dvakrát v priebehu 24 hodín

23.04.2024 06:52

Dva drony zostrelili v pondelok neďaleko leteckej základne v západoirackej provincii Anbár.

ATACMS, Ukrajina

ATACMS či vojenskí poradcovia. Zameria Kyjev pomoc z USA aj na zničenie Krymského mosta?

23.04.2024 06:00

Už tento týždeň by Ukrajina mohla z USA dostať ďalekonosné Armádne taktické raketové systémy – ATACMS.

Marina Francisti, Ana Meši

Zubná turistika očami lekárok zo Srbska: Slovákov trápi bezzubosť, chodia k nám po protézy aj implantáty. Láka ich cena

23.04.2024 06:00

Stomatologičky zo Srbska nám priblížili, čo láka Slovákov do ich ambulancií.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 115
Celková čítanosť: 558080x
Priemerná čítanosť článkov: 4853x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy