Založ si blog

Klesajúca tendencia Dankovej obľúbenosti

V politike sme v našej histórii, aj v tej nedávnej, zažili už veľa zvratov. Osobne si myslím, že prípad Radoslava Procházku núti každého jedného politika dávať si pozor na svoje slová. Na scéne je už vlastne jediný politik, ktorému médiá rešpektujú otvorené klamstvá a to je Igor Matovič. Ostatne, tento blog je o predsedovi NR SR Andrejovi Dankovi, ktorého obľúbenosť klesá prakticky od momentu, kedy sa začal pravidelnejšie objavovať na televíznych obrazovkách.

Do politiky akoby prišiel bez intenzívnejších mediálnych a argumentačných tréningov. Často sa zasekáva a mimo iného si svojou zvláštnou stavbou vety vyslúžil prezývku „náhodný generátor slov“. Určite boli momenty, kedy som sa ho pred známymi zastal, avšak všetko má svoje medze. Kauza „Kapitán Danko“ bola vrcholom ľadovca a je celkom dosť možné, že naštartovala koniec veľmi intenzívnej kariéry tohto politika.

Nie len tieto posmešky ho oslabujú. Andrej Danko je osobnosťou, ktorá má neustálu potrebu upozorňovať na svoje postavenie. Na jeho tlačovkách si môžete všimnúť, že nikdy nezabudne spomenúť, že práve on je predsedom NR SR a práve on dal pokyn/rozhodol/prikázal a podobne. Toto všetko však jednoducho a jasne pôsobí arogantne a myslím si, že aj značne negatívne na jeho osobnú obľúbenosť medzi ľuďmi. Tí totižto moc povýšencov neobľubujú.

Nehovorím teda, že by som bol Dankovým odporcom, aj keď pri pohľade na jeho výstupy od toho pocitu často nemám ďaleko. Avšak som presvedčený, že by si mal najať tím odborníkov na mediálne výstupy a čo je ešte dôležitejšie, mal by ich aj počúvať. Lebo to, že je predsedom NR SR, mu asi múdrosť sveta automaticky neprináša.

Nech už je Danko aký chce, určite je to lepší predseda SNS ako Slota. Mal by si však dávať do budúcnosti pozor, aby sa jeho politická kariéra neskončila až príliš predčasne ako napríklad v prípade spomínaného Procházku.

Šefčovič môže predstavovať rovnováhu v spoločnosti, Mistrík nie

15.01.2019

Sledovať médiá a opozíciu v týchto dňoch, to je pomaly lepšie, ako keby v kinách vyšiel nový Harry Potter. Od oznámenia pravdepodobnej kandidatúry Maroša Šefčoviča na prezidenta SR, je v jednotlivých redakciách, v ktorých majú niektorí novinári Kiskov portrét možno aj na stole, veľmi rušno. Niet sa čo čudovať, Smer proti tejto skupine ľudí už takmer naisto [...]

Šefčovič má kvality a vlastnosti dobrého prezidenta

11.01.2019

Nezaujatý a poctivý volič sa pri týchto prezidentských voľbách doteraz pravdepodobne obával o svoju voľbu v marcových prezidentských voľbách. Kandidáti naozaj nevyzerali veľmi príťažlivo, keďže medzi nimi boli väčšinou ľudia, ktorých si v úrade prezidenta vieme predstaviť možno tak v nejakej karikatúre, alebo komédii. Neviem, čím to je, ale aj keď sa objaví [...]

Sulík a Kočner – dvojica s vplyvom

06.12.2018

Dnes doobeda som s nechuťou zastihol článok o nahrávke Gorila, ktorej originál mal vlastniť podnikateľ Kočner a ktorý mal ukázať, resp. prehrať, vtedajšiemu predsedovi parlamentu Richardovi Sulíkovi. Nemyslím si, že je z pohľadu Sulíka šťastnou stratégiou stále dookola uverejňovať útržky z rozhovorov s Kočnerom. Už len fakt, že sa s ním ako predseda parlamentu [...]

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

polícia oživovanie

VIDEO: Išlo o sekundy. Petržalskí policajti nezaváhali, zachránili život mužovi

25.04.2024 18:00

Policajti sa pristavili pri dopravnej nehode, keď si zrazu všimli na zemi muža v bezvedomí.

jazierko, záhradné jazierko, zima, mráz

SHMÚ: Na celom Slovensku sa v noci môže vyskytnúť prízemný mráz

25.04.2024 17:18

Slovenský hydrometeorologický ústav vydal výstrahu prvého stupňa.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 115
Celková čítanosť: 558381x
Priemerná čítanosť článkov: 4855x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy