Založ si blog

Matovičove portfólio bielych koní možno obsahuje aj vlastnú matku

Igor Matovič sa tvári ako vzor morálneho správania v NR SR, no v skutočnosti je pravdepodobne daňovým podvodníkom. Ak sa podozrenia dokážu, nevidím dôvod na to, aby tento človek ostával v poslaneckom kresle. Matovič mal naviac na svoje špinavé kšefty použiť vlastnú matku v úlohe bieleho koňa, čo by z neho robilo ešte úbohejšieho človeka.

Matovič môže na svojich tlačovkách bojovať koľko chce, no dôkazy sú teraz už naozaj proti nemu. Celá situácia sa točí okolo daňového základu, ktorý si chcel Matovič znížiť za jediným účelom – zaplatiť menej daní. Toto by bolo možno ešte v poriadku, veď ktorý podnikateľ sa snaží o opak… Problém však nastáva v momente, kedy sa v jeho prípade začnete „špárať“ trošku podrobnejšie. V tom prípade zistíte, že Matovič je s najväčšou pravdepodobnosťou príkladný… klamár.

Prostriedkom k nezákonnému zníženiu daňového základu mala byť jeho vlastná matka Mária, ktorá keby najazdila toľko, koľko Matovič vykazoval, asi by z nej mohla byť kandidátka na nejaké vytrvalostné preteky. Nie je predsa normálne tvrdiť, že najazdila v priemere 600 km denne. Robí snáď taxikárku? Asi nie. Na uvedenom vozidle svietilo pri kontrole na tachometri dokonca cca o 13 tisíc km menej, ako Matovič uvádzal pri výpočte základu dane. Tým pádom, že mal so svojou matkou najazdiť ročne viac ako svietilo na tachometri, vyplývajú len dva možné závery: buď to sa nezákonne manipulovalo s tachometrom, alebo Matovič vykonal daňový podvod. Možno sú dokonca pravdivé obidve tieto možnosti.

Matovič sa začal samozrejme obratom brániť, no jeho včerajšia tlačová konferencia nemala nič spoločné s výkladom faktov, no ešte k tomu bola aj vrcholne neslušná. Presne platí Matovičova obľúbená veta: zlodej kričí chyťte zlodeja. V tomto prípade kričí Matovič a je len na tlaku verejnosti, že koľko ešte dovolí tomuto údajnému podvodníkovi verejne vystupovať.

Osobne pevne verím, že bude verejnosť spravodlivá a k týmto údajným podvodom pristúpi rovnako ako k údajným podvodom, z ktorých sú obvinení niektorí vládni predstavitelia. Je však logické, že „nezávislý“ študent organizujúci posledný protest proti korupcii nepôjde proti vlastnému chlebodarcovi – proti Matovičovi.

Šefčovič môže predstavovať rovnováhu v spoločnosti, Mistrík nie

15.01.2019

Sledovať médiá a opozíciu v týchto dňoch, to je pomaly lepšie, ako keby v kinách vyšiel nový Harry Potter. Od oznámenia pravdepodobnej kandidatúry Maroša Šefčoviča na prezidenta SR, je v jednotlivých redakciách, v ktorých majú niektorí novinári Kiskov portrét možno aj na stole, veľmi rušno. Niet sa čo čudovať, Smer proti tejto skupine ľudí už takmer naisto [...]

Šefčovič má kvality a vlastnosti dobrého prezidenta

11.01.2019

Nezaujatý a poctivý volič sa pri týchto prezidentských voľbách doteraz pravdepodobne obával o svoju voľbu v marcových prezidentských voľbách. Kandidáti naozaj nevyzerali veľmi príťažlivo, keďže medzi nimi boli väčšinou ľudia, ktorých si v úrade prezidenta vieme predstaviť možno tak v nejakej karikatúre, alebo komédii. Neviem, čím to je, ale aj keď sa objaví [...]

Sulík a Kočner – dvojica s vplyvom

06.12.2018

Dnes doobeda som s nechuťou zastihol článok o nahrávke Gorila, ktorej originál mal vlastniť podnikateľ Kočner a ktorý mal ukázať, resp. prehrať, vtedajšiemu predsedovi parlamentu Richardovi Sulíkovi. Nemyslím si, že je z pohľadu Sulíka šťastnou stratégiou stále dookola uverejňovať útržky z rozhovorov s Kočnerom. Už len fakt, že sa s ním ako predseda parlamentu [...]

Najvyšší správny súd, budova

Opozícia žiada zasadnutie výboru ku kontrole rezortu spravodlivosti na Najvyššom súde

26.04.2024 15:28

Predseda výboru Miroslav Čellár reagoval, že zatiaľ podanie opozičných poslancov neeviduje. Ak ho dostane, výbor zvolá.

Vuong Dinh Hue

Komunista dobrovoľne odstúpil z postu šéfa parlamentu. Hue „porušil stanovy strany“

26.04.2024 15:02

Vuong Dinh Hue je ďalším popredným vietnamským činiteľom, ktorý prišiel o funkciu v rámci prebiehajúcej protikorupčnej kampane.

čaputová

Čaputová sa na záver úradovania v Košiciach stretla s Schusterom

26.04.2024 14:08

Súčasťou jej piatkového programu bola aj diskusia so študentmi žurnalistiky a politológie Filozofickej fakulty Univerzity P. J. Šafárika o význame slobodných médií pre demokraciu.

Fico, Kmec

Peniaze z plánu obnovy môžu byť podľa Fica štartom veľkých modernizačných programov

26.04.2024 13:54

Premiér Robert Fico to uviedol po pracovnom stretnutí s podpredsedom vlády SR pre Plán obnovy a odolnosti a využívania eurofondov Petrom Kmecom.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 115
Celková čítanosť: 558506x
Priemerná čítanosť článkov: 4857x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy