Založ si blog

Ficova návšteva uprostred koaličnej krízy

Len oku nepozorného čitateľa mohla uniknúť včerajšia návšteva premiéra Fica na ministerstve obrany. Návštevu u ministra bola ohlásená len na poslednú chvíľu a samotná téma, konkrétne „vojenské spôsobilosti Európskej únie“, znela pomerne záhadne.

Postupne sa však celá situácia vyfarbila a na základe Ficovho vyhlásenia je viac menej jasné, že úrad vlády považuje nákupy na ministerstve za veľmi dôležité. Dôvodov na to môže byť viacero a ponúkajú sa nám teda viaceré možnosti.

V prvom rade si musí SNS priznať, že nákupy jej nominantov väčšinou nedopadávajú najlepšie. Môžeme si spomenúť na radu káuz, ktoré mali na svedomí práve nominanti tejto najstaršej strany na Slovensku. Veď predsa len, posledný Plavčanov výstrelok je úplne živou záležitosťou. V takomto prípade je logické, že sa premiér zaujíma o aktivity na ďalších ministerstvách, ktoré má pod kontrolou SNS. Dokonca by som sa vôbec nečudoval, keby premiér v takýchto návštevách pokračoval.

Ďalším dôvodom môže byť strategický význam nákupov na ministerstve. Predsa len nejde o ovocie, ale o zbrane, zbraňové systémy a vlastne v drvivej väčšine ide o položky týkajúce sa obrany. Ak by na tomto ministerstve nastala nenapraviteľná chyba, mohlo by to našej krajine poriadne skomplikovať situáciu, najmä z bezpečnostného hľadiska.

Novinári považovali návštevu premiéra na ministerstve za príležitosť na kladenie otázok ohľadom vládnej krízy. Nikto sa však nemôže hnevať za to, že premiér otázky nezodpovedal, téma bola predsa jasne daná a v tom momente je podľa protokolu už len na organizátorovi konferencie, či je ochotný zodpovedať aj otázky mimo rámec témy.

Aj táto návšteva sa ale dá považovať za jednu z etáp vládnej krízy. Snáď to už smeruje k jej zažehnaniu.

Šefčovič môže predstavovať rovnováhu v spoločnosti, Mistrík nie

15.01.2019

Sledovať médiá a opozíciu v týchto dňoch, to je pomaly lepšie, ako keby v kinách vyšiel nový Harry Potter. Od oznámenia pravdepodobnej kandidatúry Maroša Šefčoviča na prezidenta SR, je v jednotlivých redakciách, v ktorých majú niektorí novinári Kiskov portrét možno aj na stole, veľmi rušno. Niet sa čo čudovať, Smer proti tejto skupine ľudí už takmer naisto [...]

Šefčovič má kvality a vlastnosti dobrého prezidenta

11.01.2019

Nezaujatý a poctivý volič sa pri týchto prezidentských voľbách doteraz pravdepodobne obával o svoju voľbu v marcových prezidentských voľbách. Kandidáti naozaj nevyzerali veľmi príťažlivo, keďže medzi nimi boli väčšinou ľudia, ktorých si v úrade prezidenta vieme predstaviť možno tak v nejakej karikatúre, alebo komédii. Neviem, čím to je, ale aj keď sa objaví [...]

Sulík a Kočner – dvojica s vplyvom

06.12.2018

Dnes doobeda som s nechuťou zastihol článok o nahrávke Gorila, ktorej originál mal vlastniť podnikateľ Kočner a ktorý mal ukázať, resp. prehrať, vtedajšiemu predsedovi parlamentu Richardovi Sulíkovi. Nemyslím si, že je z pohľadu Sulíka šťastnou stratégiou stále dookola uverejňovať útržky z rozhovorov s Kočnerom. Už len fakt, že sa s ním ako predseda parlamentu [...]

farmári, poľsko, traktory

Poľskí poľnohospodári nepúšťajú kamióny cez hraničné priechody s Ukrajinou

18.04.2024 21:37

Naďalej tak protestujú proti prílevu lacného obilia z Ukrajiny.

keňa, vojaci

V Keni zahynulo pri páde vojenského vrtuľníka desať ľudí, vrátane veliteľa armády

18.04.2024 20:56

Vrtuľník havaroval krátko po štarte a potom začal horieť.

turecko, zemetrasenie, tokat

Stred Turecka zasiahlo zemetrasenie. Poškodilo niekoľko budov

18.04.2024 20:03

Zatiaľ nie sú správy o úmrtiach alebo vážne zranených.

chrípka. pacient, lekár, prehliadka

V Bratislavskom kraji sa počas tohto roka vyskytol čierny kašeľ v 50 prípadoch

18.04.2024 19:25

Najvyššia vekovo-špecifická chorobnosť bola zistená vo vekovej skupine 15- až 19-ročných osôb.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 115
Celková čítanosť: 557712x
Priemerná čítanosť článkov: 4850x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy