Založ si blog

Kiska s Matovičom sa neštítia zneužívať nešťastie druhých

Tento týždeň Slovenskom otriasa správa o zavraždení novinára Jána Kuciaka a jeho úplne nezainteresovanej snúbenice. Na rok 2018 celkom silné kafé. V prvom rade by som teda chcel vyjadriť úprimnú sústrasť najbližším pozostalým.

Teraz poďme k téme. Táto smrť každého normálneho človeka na Slovensku a v okolitých krajinách úprimne mrzí. Niektorí sú smutní, iní nahnevaní, ďalší vlastne nevedia. No len niektorých pár osôb sa rozhodlo, presne v duchu pravicovej konzumnej spoločnosti, že aj zo smrti sa dá niečo sebecky vyťažiť. V tomto prípade politické preferencie. Ako sa dá potom veriť, že prezident už nejde kandidovať.

Andrej Kiska sa v horšom svetle ukázal už niekoľkokrát. Najprv zneužil nadáciu na svoju politickú kampaň. Nadáciu, ktorá bola vždy apolitická, nadáciu, ktorá pomáhala a do tretice nadáciu, ktorá mala naozaj vysoký kredit u ľudí. To je dosť veľká ohavnosť. Následne zneužil smútok Remiášovej matky a hodil si na Facebook, ako ju veľmi „úprimne“ objal. Toto je asi ešte horšie. No a do tretice mu prišla vhod táto udalosť. Ja netvrdím, že priamo vytĺka politický kapitál, avšak médiá, na ktoré má značný vplyv, tak tie áno.

Igor Matovič? V článkoch o tejto vražde figuruje zatiaľ neznámy vrah, figuruje tu minister vnútra, figuruje tu prezident PZ, figuruje tu talianska mafia, avšak meno človeka, ktorý sa v tomto prípade ukázal ako najväčší bezchrbťák, je práve Igor Matovič. Dámy a páni, tento človek len niekoľko hodín po vražde naplánoval dátum politicky zafarbeného pochodu/protestu. Fuj! Má byť snáď smrť a utrpenie najbližších predmetom politiky? Prečo sa nezorganizuje nejaký sviečkový pochod? Prečo ľudia neprejavia smútok a rešpekt k zavraždenému apoliticky? Akým právom si Igor Matovič uzurpuje právo byť organizátorom takéhoto pochodu? Akým právom zakomponoval do programu protestu politické ciele hnutia OĽaNO?

Ľudia vyzývam vás: choďte smútiť spolu s novinármi, ktorí svoj protest myslia snáď úprimne. Prečo by mal človek robiť komparzistu na pochode ľuďom, ktorí v prvých hodinách po tom, ako sme sa tú správu dozvedeli, rozmýšľa len o svojej kariére a ako to zneužiť vo svoj prospech? A najhoršie je, že Kiska s týmto „bláznom“ tvorí jednu partiu.

Šefčovič môže predstavovať rovnováhu v spoločnosti, Mistrík nie

15.01.2019

Sledovať médiá a opozíciu v týchto dňoch, to je pomaly lepšie, ako keby v kinách vyšiel nový Harry Potter. Od oznámenia pravdepodobnej kandidatúry Maroša Šefčoviča na prezidenta SR, je v jednotlivých redakciách, v ktorých majú niektorí novinári Kiskov portrét možno aj na stole, veľmi rušno. Niet sa čo čudovať, Smer proti tejto skupine ľudí už takmer naisto [...]

Šefčovič má kvality a vlastnosti dobrého prezidenta

11.01.2019

Nezaujatý a poctivý volič sa pri týchto prezidentských voľbách doteraz pravdepodobne obával o svoju voľbu v marcových prezidentských voľbách. Kandidáti naozaj nevyzerali veľmi príťažlivo, keďže medzi nimi boli väčšinou ľudia, ktorých si v úrade prezidenta vieme predstaviť možno tak v nejakej karikatúre, alebo komédii. Neviem, čím to je, ale aj keď sa objaví [...]

Sulík a Kočner – dvojica s vplyvom

06.12.2018

Dnes doobeda som s nechuťou zastihol článok o nahrávke Gorila, ktorej originál mal vlastniť podnikateľ Kočner a ktorý mal ukázať, resp. prehrať, vtedajšiemu predsedovi parlamentu Richardovi Sulíkovi. Nemyslím si, že je z pohľadu Sulíka šťastnou stratégiou stále dookola uverejňovať útržky z rozhovorov s Kočnerom. Už len fakt, že sa s ním ako predseda parlamentu [...]

Rusko Navaľnyj úmrtie

Biskup na Veľký piatok prirovnal zaobchádzanie s Navaľným k osudu Ježiša

29.03.2024 15:17

„Skončil až v neľudskom gulagu v polárnom ľade," povedal. Zvyšok sveta uvidí "jeho posolstvo slobody" vo večnosti, povedal biskup.

Rural Emergency Hospitals

Slováci si skryli kódy pod klobúky a nadchli špičkových amerických technológov

29.03.2024 15:00

Organizácia Slovak PRO pomáha Slovákom uchytiť sa na americkom trhu. Kto má skvelé nápady, má šancu uspieť aj v silnej konkurencii v USA.

zalužnyj, syrskyj

Zelenskyj hovoril o polmilióne mobilizovaných. General Syrskyj: Potrebujeme výrazne menej vojakov

29.03.2024 14:16

Ukrajinská armáda bude musieť pre obranu pred ruskou inváziou mobilizovať menej vojakov, než sa pôvodne očakávalo.

Maďarsko polícia pobodanie péter baumann

Obeť a dvoch zranených si vyžiadal výbuchu v bytovke v Budapešti

29.03.2024 13:10, aktualizované: 15:42

Evakuovať museli 50 ľudí.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 115
Celková čítanosť: 556498x
Priemerná čítanosť článkov: 4839x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy