Založ si blog

Vlaky zadarmo, prečo nie?

Až s prílišným odporom prijala opozícia rozhodnutie vlády o cestovaní zadarmo pre študentov a dôchodcov, teda pre ľudí z ktorých drvivá väčšina takúto ponuku potrebuje a bude vedieť využiť vo svoj prospech. Nemožno súhlasiť s názormi niektorých poslancov, že cestovanie zadarmo pre všetkých študentov nie je správne, pretože cestovanie zadarmo budú využívať aj deti z bohatých rodín. Je si len ťažké predstaviť, aby cestovné zmenilo pohľad detí z finančne lepšie situovaných rodín, ktorí by vymenili komfort cestovania autom, resp. zrýchlenými IC vlakmi za cestovanie rýchlikom.

 

Určite by bolo vhodnejšie umožniť cestovať zadarmo študentom a dôchodcom aj autobusovou dopravou, keďže nie každý má vo svojom okolí možnosť využívať železničnú dopravu avšak vstúpiť do pôsobnosti Vyšších územných celkov by bolo predsa len na dlhé lakte a úprava by mohla v konečnom dôsledku spôsobiť viac problémov ako očakávaného výsledku.

 

Nie je prekvapením, že liberáli považujú schválené cestovanie zadarmo za krok, ktorý podporuje cit. „ neproduktívne skupiny obyvateľov.“ Čo iné sa dá očakávať od poslancov, ktorým solidarita nič nehovorí a najradšej by zaviedli tzv. minimálny štát s tvrdením, že o všetko sa postará trh. Čo na tom, že drvivej väčšine študentov aj tak cestovné platili rodičia, teda aj živnostníci a podnikatelia, na ktorých tak radi berú ohľad.

Šefčovič môže predstavovať rovnováhu v spoločnosti, Mistrík nie

15.01.2019

Sledovať médiá a opozíciu v týchto dňoch, to je pomaly lepšie, ako keby v kinách vyšiel nový Harry Potter. Od oznámenia pravdepodobnej kandidatúry Maroša Šefčoviča na prezidenta SR, je v jednotlivých redakciách, v ktorých majú niektorí novinári Kiskov portrét možno aj na stole, veľmi rušno. Niet sa čo čudovať, Smer proti tejto skupine ľudí už takmer naisto [...]

Šefčovič má kvality a vlastnosti dobrého prezidenta

11.01.2019

Nezaujatý a poctivý volič sa pri týchto prezidentských voľbách doteraz pravdepodobne obával o svoju voľbu v marcových prezidentských voľbách. Kandidáti naozaj nevyzerali veľmi príťažlivo, keďže medzi nimi boli väčšinou ľudia, ktorých si v úrade prezidenta vieme predstaviť možno tak v nejakej karikatúre, alebo komédii. Neviem, čím to je, ale aj keď sa objaví [...]

Sulík a Kočner – dvojica s vplyvom

06.12.2018

Dnes doobeda som s nechuťou zastihol článok o nahrávke Gorila, ktorej originál mal vlastniť podnikateľ Kočner a ktorý mal ukázať, resp. prehrať, vtedajšiemu predsedovi parlamentu Richardovi Sulíkovi. Nemyslím si, že je z pohľadu Sulíka šťastnou stratégiou stále dookola uverejňovať útržky z rozhovorov s Kočnerom. Už len fakt, že sa s ním ako predseda parlamentu [...]

Grasalkovičová záhrada

Bratislava opäť symbolicky otvára svoje brány, konajú sa mestské dni

20.04.2024 08:57

Pripravené sú prehliadky bežne neprístupných miest, výstavy, divadelné predstavenia, koncerty, workshopy či jazdy historickými vozidlami i Propelerom na druhú stranu Dunaja.

Európska únia / EÚ / Brusel /

Hrabko: EÚ nemôže meniť eurofondy podľa výsledkov parlamentných volieb

20.04.2024 07:52

List KDH do Bruselu, ktorý žiada, aby občania Slovenska neboli trestaní odobraním eurofondov, považuje publicista za posolstvo dovnútra štátu.

vojna na Ukrajine, Charkov

ONLINE: Chcú Rusi obsadiť Charkov? Lavrov naznačil, že by tvoril 'sanitárnu zónu' okolo Ruska

20.04.2024 07:35

Ruský záujem o Charkov môže súvisieť s vytvorením "sanitárnej zóny" okolo ruských obcí, aby boli mimo dostrelu ukrajinskej armády.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 115
Celková čítanosť: 557945x
Priemerná čítanosť článkov: 4852x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy