Založ si blog

Remišová = odborníčka? Nerobte si zo mňa srandu!

Počas víkendových politických debát sa pravidelne dozvedáme pár informácii, ktoré nás, veľmi jemne povedané, prekvapia. Niekoľko takých som sa dozvedel aj v nedeľu a drvivú väčšinu z úst pravicového „Jánošíka“ Igora Matoviča. Zarezonovali vo mne najmä dve týkajúce sa jeho poslankyne NR SR Veroniky Remišovej.

Tá sa podľa každého súdneho človeka v parlamente neprejavuje ani trochu odborne, ba naopak, jej hlúposť niekedy ľuďom bije do očí. Matovič o nej pri tomto všetkom v nedeľu hovoril ako o hotovom zázraku nového zloženia NR SR. Príde mi to ako keby klub OĽaNO vo svojich radoch nemal žiadnu sebareflexiu, pretože ak má byť toto ich najkvalitnejšia politička, je to naozaj nevídaná hanba.

Prvou otázkou teda ostáva úroveň odbornosti Veroniky Remišovej a úprimne, chcel by som vedieť, že v akom odbore tou odbornosťou disponuje. Je síce veľmi pekné, že vyštudovala kvalitné univerzity, avšak aj na nej sa ukazuje, že to nie je všetko. Práca v Komisii ju naviac skôr odtrhla od reality, čo sa teraz prejavuje. Videl som ju vyjadrovať sa ku školstvu, k zdravotníctvu, k bezpečnostnej politike atď. V čom je teda jej silná stránka, tak to netuším, pretože vyjadrenia ku každej z vymenovaných oblastí pôsobili vyslovene neodborne.

Ďalším vyjadrením ma Matovič dostal „na kolená“. Vraj Veronika Remišová je nová Iveta Radičová. To som už naozaj nevedel, že či je vhodné zasmiať sa, alebo si poplakať. Iveta Radičová aspoň na sebe pracovala a mala akú takú predstavu o riadení hospodárstva krajiny. Čo má s ňou preboha Veronika Remišová? Veď tá by vám nevedela bez rozmýšľania povedať ani rozdiel medzi fiškálnou a monetárnou politikou!

Buďme teda na rozdiel od Igora realistickí a povedzme si úprimne, že Veronika Remišová bola veľkým omylom na jeho kandidátke. To, že niekto upozorní na nejakú kauzu, predsa z neho ešte nerobí hotového odborníka. Dúfajme teda, že nám v budúcnosti budú politické strany prinášať do NR SR kvalitnejších ľudí.

Šefčovič môže predstavovať rovnováhu v spoločnosti, Mistrík nie

15.01.2019

Sledovať médiá a opozíciu v týchto dňoch, to je pomaly lepšie, ako keby v kinách vyšiel nový Harry Potter. Od oznámenia pravdepodobnej kandidatúry Maroša Šefčoviča na prezidenta SR, je v jednotlivých redakciách, v ktorých majú niektorí novinári Kiskov portrét možno aj na stole, veľmi rušno. Niet sa čo čudovať, Smer proti tejto skupine ľudí už takmer naisto [...]

Šefčovič má kvality a vlastnosti dobrého prezidenta

11.01.2019

Nezaujatý a poctivý volič sa pri týchto prezidentských voľbách doteraz pravdepodobne obával o svoju voľbu v marcových prezidentských voľbách. Kandidáti naozaj nevyzerali veľmi príťažlivo, keďže medzi nimi boli väčšinou ľudia, ktorých si v úrade prezidenta vieme predstaviť možno tak v nejakej karikatúre, alebo komédii. Neviem, čím to je, ale aj keď sa objaví [...]

Sulík a Kočner – dvojica s vplyvom

06.12.2018

Dnes doobeda som s nechuťou zastihol článok o nahrávke Gorila, ktorej originál mal vlastniť podnikateľ Kočner a ktorý mal ukázať, resp. prehrať, vtedajšiemu predsedovi parlamentu Richardovi Sulíkovi. Nemyslím si, že je z pohľadu Sulíka šťastnou stratégiou stále dookola uverejňovať útržky z rozhovorov s Kočnerom. Už len fakt, že sa s ním ako predseda parlamentu [...]

Putin

Rutte: Vyšetrovanie ruskej propagandistickej siete je veľmi znepokojujúce

29.03.2024 12:54

Činnosť proruskej špionážnej siete vyšetruje poľská kontrarozviedka a tiež belgické či české spravodajské služby.

forró, fico, galanta

Člen predsedníctva Aliancie: Pellegriniho podporil len Forró, nie celá strana. Inak sa to čítať nedá

29.03.2024 12:00

Szabolcs Mózes pre Pravdu uviedol, že ich rozhodnutie Krisztiána Forróa zaskočilo.

Jaroslav Naď

Naď: Najväčšou výzvou pre NATO bude odolať dezinformačným útokom

29.03.2024 11:47

Podľahnutie premysleným kampaniam, na ktoré je podľa štatistík Slovensko náchylné, môže podľa Naďa oslabiť celkovú dôveru v NATO a Alianciu samotnú.

mimoriadne1, mim1, zemetrasenie, seizmograf

Juhozápad Grécka zasiahlo silné zemetrasenie, evakuovali školy. Otrasy cítili aj Atény

29.03.2024 11:04, aktualizované: 12:41

Obyvatelia regiónu Olympia hovorili o veľmi silných otrasoch.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 115
Celková čítanosť: 556489x
Priemerná čítanosť článkov: 4839x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy