Založ si blog

Kto je to ten Galko? Vraj nejaký trtko.

Nemám rád, keď ľudia bez úspechu posudzujú úspechy iných. Je to ako keď sa nejaký krčmový chlapík dušuje, že ako by on hral na ihrisku, kebyže tam je namiesto Hamšíka. Takéhoto táraja mi pripomína bývalý minister obrany Galko.

Keď si takto spätne uvedomím, že koho vlastne voľakedy strana SaS nominovala na pozíciu ministra obrany, je to na smiech. Človek, ktorý pravdepodobne nie je po psychickej stránke úplne v poriadku, nemôže predsa šéfovať v obrane. Ukázalo sa to aj v priebehu jeho mandátu, počas ktorého spravil vyslovene hlúpe nákupy (napríklad pneumatík, ktoré následne nesedeli na autá, ku ktorým boli určené), ale dokonca aj zneužíval svoje postavenie. Odpočúvaný bol vtedy snáď každý v jeho okolí, vrátane premiérky Radičovej. Na čo sa tento človek dnes hrá? Byť ním si zbalím veci a odídem niekam, kde budem mať kľud na liečenie sa zo svojej mentálnej poruchy, lebo v opačnom prípade bude zo seba robiť stále väčšieho a väčšieho idiota.

Nie nadarmo pán Banáš napísal knihu Idioti v politike, Galko je totižto takmer dokonalým stelesnením toho, čo daná kniha satiricky popisuje. Príde mi ako človek, ktorý nie je žiadnym prínosom pre NR SR. Do diskusií sa nezapája odborne, ale ako nejaký hulvát. Čudujem sa len, že ho Richard Sulík stále rešpektuje a popravde úplne nechápem prečo. Možno majú nejaké spoločné mŕtvoly… ako sa hovorí.

Naposledy sa Galko obul do ministra zahraničných vecí Lajčáka, pri čom len ukázal, že aké má nedostatky vo vedomostiach o globálnej politike. Kandidoval Galko niekedy na nejakú významnú medzinárodnú pozíciu? Myslím, že nie. Tak prečo sa ide obúvať do niekoho, kto je v zahraničí veľmi uznávaný a dosiahol naozaj peknú pozíciu? Ja tento úspech nepodceňujem, ale ani nepreceňujem. Je to celkom pekná vizitka Slovenska a dôkaz, že si nás vo svete ako krajinu vážia.

„Pred pár dňami som sa dočítal, že Miroslav Lajčák ohodnotil svoje umiestnenie pri výbere šéfa OSN ako bezprecedentný úspech v histórii slovenskej diplomacie. Na druhý deň som sa dočítal, že Miroslava Lajčáka vetovali dvaja naši spojenci – USA a Veľká Británia. Ďalší náš spojenec – Francúzsko sa zdržalo. Z piatich stálych členov BR OSN ho podporili teda len Rusko a Čína. Konečne mi je jasné, čo to vlastne ten bezprecedentný úspech v histórii slovenskej diplomacie je,“ toto sú Galkové slová, ktoré vyznievajú ako slová závistlivého hlupáka, ktorý v hlave trpí tým, že už je x rokov v politike a stále nič nedosiahol.

Konkrétny obsah je ešte horší. Takže USA, VB a Francúzsko sú spojencami, ale Rusko a Čína zrazu nie? Uvedomuje si tento „odborník“, že aké dôležité vzťahy máme s týmito dvomi krajinami? S Ruskom konkrétne strategické a s Čínou obchodné. POZOR, ak by takéto niečo Galko vyslovil v roli ministra obrany o niečo priamejšie, mohol by z toho byť veľmi slušný škandál. Preto nebudem voliť SaS, kým tam bude tento šašo.

Na záver by som dodal, že ma mrzí postoj USA, VB a Francúzska v tejto voľbe, pretože fakticky nedodržali nepísané pravidlo. Ale čo už, na tomto je len vidieť, že čo pre nich znamenajú slovanské krajiny a do budúcnosti si to snáď zapamätáme.

Šefčovič môže predstavovať rovnováhu v spoločnosti, Mistrík nie

15.01.2019

Sledovať médiá a opozíciu v týchto dňoch, to je pomaly lepšie, ako keby v kinách vyšiel nový Harry Potter. Od oznámenia pravdepodobnej kandidatúry Maroša Šefčoviča na prezidenta SR, je v jednotlivých redakciách, v ktorých majú niektorí novinári Kiskov portrét možno aj na stole, veľmi rušno. Niet sa čo čudovať, Smer proti tejto skupine ľudí už takmer naisto [...]

Šefčovič má kvality a vlastnosti dobrého prezidenta

11.01.2019

Nezaujatý a poctivý volič sa pri týchto prezidentských voľbách doteraz pravdepodobne obával o svoju voľbu v marcových prezidentských voľbách. Kandidáti naozaj nevyzerali veľmi príťažlivo, keďže medzi nimi boli väčšinou ľudia, ktorých si v úrade prezidenta vieme predstaviť možno tak v nejakej karikatúre, alebo komédii. Neviem, čím to je, ale aj keď sa objaví [...]

Sulík a Kočner – dvojica s vplyvom

06.12.2018

Dnes doobeda som s nechuťou zastihol článok o nahrávke Gorila, ktorej originál mal vlastniť podnikateľ Kočner a ktorý mal ukázať, resp. prehrať, vtedajšiemu predsedovi parlamentu Richardovi Sulíkovi. Nemyslím si, že je z pohľadu Sulíka šťastnou stratégiou stále dookola uverejňovať útržky z rozhovorov s Kočnerom. Už len fakt, že sa s ním ako predseda parlamentu [...]

Francois Fillon

Francúzsky súd potvrdil odsúdenie expremiéra Fillona v kauze sprenevery

24.04.2024 19:16

Sprenevery sa dopustil vytvorením fiktívneho pracovného miesta pre svoju manželku Penelope.

Vakcína / Očkovanie /

WHO: Očkovanie zachránilo za uplynulých 50 rokov najmenej 154 miliónov životov

24.04.2024 19:11

V priemere to za toto obdobie predstavuje šesť zachránených životov za minútu.

zuzana čaputová, spišské podhradie, tragédia, nehoda, autobus

Prezidentka Čaputová si v Starej Ľubovni uctila obete nešťastia z Podhradia

24.04.2024 18:47

V stredu navštívila i obec Zborov v okrese Bardejov.

SR Bratislava RTVS protestný pochod BAX

Progresívci sa pre schválené zmeny v RTVS oblečú do čiernej, avizujú protesty. Podľa SaS urobí vláda z RTVS dezinformačné médium

24.04.2024 17:41

Poslankyňa Zora Jaurová povedala, že upravená verzia zákona je rovnakou hrozbou, ako pôvodná verzia.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 115
Celková čítanosť: 558246x
Priemerná čítanosť článkov: 4854x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy