Založ si blog

Vyrovnané hospodárenie sa opozícii nepáči

Niekedy je človek sledujúci politické dianie na Slovensku nútený zamýšľať sa nad tým, že čo vlastne naša milá opozícia považuje za dobrú politiku. Môj osobný názor je, že opozícia kritizuje už len z princípu, inak by OĽaNO nemohlo nazývať jeden z najlepších rozpočtov v EÚ armagedonom.

Konkrétne Eduard Heger – ten sa vyjadril takto nekompetentne. Mihál mu sekundoval s tým, že štátny rozpočet je nevyužitou príležitosťou. Ja by som však konkrétne SaS vedel povedať, že ako vyzerá nevyužitá príležitosť. Nevyužitá príležitosť, to je napríklad situácia, kedy sa horko ťažko vyskladá polepená vláda Ivety Radičovej a SaS ju zhodí na jednoduchej téme. Niekedy dokonca SaSku podozrievam, že tak spravila vďaka vedomosti o nekompetentnosti opozície (vtedajšej polepenej koalície) vládnuť.

Vráťme sa však k rozpočtu a k iným ekonomickým ukazovateľom. Tie makroekonomické sú často oceňované v rámci rôznych rebríčkov, kde v rámci EÚ resp. eurozóny patríme k absolútnej elite. Čo sa týka rozpočtu, ten patrí medzi päť najlepších rozpočtov – tak o čom tu teda diskutujeme? Opozícia by teoreticky mohla viesť diskusiu o konkrétnych oblastiach rozpočtu, avšak ako celok je priam až nespochybniteľne vydarený a to uznávajú ekonómovia, nie hocijakí diletanti. Ak by opozícia viedla odbornú debatu, rozpočet by mohol byť dokonca ešte vydarenejší, no bohužiaľ, ona ju viesť nevie a nechce.

A teraz niečo ku korupcií, ktorá nepochybne má vplyv na rôzne ukazovatele. V hlave sa mi miešajú dve myšlienky. Buď tu tú korupciu reálne máme, ale v tom prípade to znamená, že je to viac o charaktere ľudí ako o zlých zákonoch. Alebo ju tu síce máme, ale nie v takej miere. Druhá možnosť by znamenala ďalšie cielené zavádzanie opozície a niektorých novinárov. Uvedomujem si, že odkazujú na štatistiku, avšak aj tá môže byť robená na základe nesprávnych parametrov. Ekonomické ukazovatele sa vyhodnocujú na základe jasne stanovených pravidiel a to je ten rozdiel medzi dôveryhodnosťou hodnotenia.

Som jednoznačne za to, aby opozícia bola tvrdá. Som však aj za to, aby bola konštruktívna a odborne orientovaná a to sa pri pohľade na ľudí ako Matovič, Galko, Heger, Suchánek, Remišová, Nicholsonová a pod. ani náhodou nedá skonštatovať.

Šefčovič môže predstavovať rovnováhu v spoločnosti, Mistrík nie

15.01.2019

Sledovať médiá a opozíciu v týchto dňoch, to je pomaly lepšie, ako keby v kinách vyšiel nový Harry Potter. Od oznámenia pravdepodobnej kandidatúry Maroša Šefčoviča na prezidenta SR, je v jednotlivých redakciách, v ktorých majú niektorí novinári Kiskov portrét možno aj na stole, veľmi rušno. Niet sa čo čudovať, Smer proti tejto skupine ľudí už takmer naisto [...]

Šefčovič má kvality a vlastnosti dobrého prezidenta

11.01.2019

Nezaujatý a poctivý volič sa pri týchto prezidentských voľbách doteraz pravdepodobne obával o svoju voľbu v marcových prezidentských voľbách. Kandidáti naozaj nevyzerali veľmi príťažlivo, keďže medzi nimi boli väčšinou ľudia, ktorých si v úrade prezidenta vieme predstaviť možno tak v nejakej karikatúre, alebo komédii. Neviem, čím to je, ale aj keď sa objaví [...]

Sulík a Kočner – dvojica s vplyvom

06.12.2018

Dnes doobeda som s nechuťou zastihol článok o nahrávke Gorila, ktorej originál mal vlastniť podnikateľ Kočner a ktorý mal ukázať, resp. prehrať, vtedajšiemu predsedovi parlamentu Richardovi Sulíkovi. Nemyslím si, že je z pohľadu Sulíka šťastnou stratégiou stále dookola uverejňovať útržky z rozhovorov s Kočnerom. Už len fakt, že sa s ním ako predseda parlamentu [...]

Susko

Ministerstvo nežiadalo Najvyšší súd o konkrétne spisy, iba záznamy o prerozdeľovaní, tvrdí Susko

25.04.2024 15:05

Šéf rezortu Boris Susko nerozumie, prečo by ministerstvo nemalo na kontrolu procesu nárok.

kočner, kuciak

Pojednávanie v kauzách Donovaly a Báč zrušili, obžalovaným je aj Kočner

25.04.2024 14:27

Kauzy sa týkajú páchania ekonomickej trestnej činnosti.

Radek Sikorski

Chceme byť jednou z krajín, ktoré určujú smerovanie EÚ, znie z Poľska. Sikorski poslal ostré slová Moskve

25.04.2024 14:27

Poľské ministerstvo zahraničných vecí uviedlo, že Sikorského vízia je úzko prepojená s víziou francúzskeho prezidenta Emmanuela Macrona.

remišová

Remišová: Konanie premiéra vykazuje známky zastrašovania súdnej moci

25.04.2024 13:50

Remišová to uviedla v reakcii na utorkovú kontrolu rezortu spravodlivosti na najvyššom súde.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 115
Celková čítanosť: 558363x
Priemerná čítanosť článkov: 4855x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy