Založ si blog

V koalícii je jeden škodca

Stále si stojím za tým, že táto koalícia je asi to najlepšie, čo sa dalo z novej politickej mapy v roku 2016 zložiť. Nezhody sú síce oveľa menšie ako by to bolo vo vláde s bláznom Matovičom, no aj napriek tomu je veľmi dôležité uvedomiť si, že kto je škodcom a teda kto robí v koalícii v poslednej dobe celkom slušné napätie.

Osobne som presvedčený, že doterajšia spolupráca jednotlivých strán bola veľmi korektná a zodpovedná voči krajine. Neprešiel však ani rok a jedna zo strán začína vystrkovať rožky. SNS však nemá konflikty s Mostom, čo by sa asi dalo logicky očakávať, ale so Smerom. V tomto prípade však treba podotknúť, že škodcom je jednoznačne SNS, ktorej politika sa dá nazvať rôznymi prídavnými menami, len nie racionálnou.

Andrej Danko je zvláštny človek. Kým sa na obrazovkách neobjavoval vo veľkom, bol ľuďom celkom sympatický. Potom však nastal celkom zásadný zlom a Andrej sa stal terčom rôznych posmechov, ktoré sú bohužiaľ odôvodnené. Prezentačné schopnosti má na veľmi nízkej úrovni a asi sa pred vstupom do vrcholovej politiky mal trochu povenovať svojej slovenčine a o to viac, keď dokonca predsedá SNS.

Nepotrebné až škodlivé opatrenia v podobe obnovenia IC vlakov a plánu obnoviť existenciu národného leteckého a lodného prepravcu len dotvárajú jeho negatívny obraz v očiach ľudí. Parlament riadi direktívne a bez akéhokoľvek rešpektu ku svojim kolegom. A je to pri tom práve on, kto najčastejšie pred kamerami poúča o rešpekte.

Dankovi by som poradil to, aby nachvíľu sklonil hlavu a zamyslel sa nad sebou. Vytvára intrigy, ktoré komplikujú celkom dobrú prácu terajšej koalície. Nie je sám vo vláde a tým pádom niekedy musí ustúpiť. Demokratická politika je predsa o kompromisoch, nie? Danko ako predseda NR SR, tak to bola ťažká predstava, ale Danko ako premiér? To vôbec nedávam.

Šefčovič môže predstavovať rovnováhu v spoločnosti, Mistrík nie

15.01.2019

Sledovať médiá a opozíciu v týchto dňoch, to je pomaly lepšie, ako keby v kinách vyšiel nový Harry Potter. Od oznámenia pravdepodobnej kandidatúry Maroša Šefčoviča na prezidenta SR, je v jednotlivých redakciách, v ktorých majú niektorí novinári Kiskov portrét možno aj na stole, veľmi rušno. Niet sa čo čudovať, Smer proti tejto skupine ľudí už takmer naisto [...]

Šefčovič má kvality a vlastnosti dobrého prezidenta

11.01.2019

Nezaujatý a poctivý volič sa pri týchto prezidentských voľbách doteraz pravdepodobne obával o svoju voľbu v marcových prezidentských voľbách. Kandidáti naozaj nevyzerali veľmi príťažlivo, keďže medzi nimi boli väčšinou ľudia, ktorých si v úrade prezidenta vieme predstaviť možno tak v nejakej karikatúre, alebo komédii. Neviem, čím to je, ale aj keď sa objaví [...]

Sulík a Kočner – dvojica s vplyvom

06.12.2018

Dnes doobeda som s nechuťou zastihol článok o nahrávke Gorila, ktorej originál mal vlastniť podnikateľ Kočner a ktorý mal ukázať, resp. prehrať, vtedajšiemu predsedovi parlamentu Richardovi Sulíkovi. Nemyslím si, že je z pohľadu Sulíka šťastnou stratégiou stále dookola uverejňovať útržky z rozhovorov s Kočnerom. Už len fakt, že sa s ním ako predseda parlamentu [...]

France Macron

Pred letnou olympiádou minister atentátov spustil jarnú ofenzívu proti teroristom

19.04.2024 07:00

Obava z možnej masakry v Paríži. Keby hrozil teroristický útok, organizátori by presunuli slávnostný ceremoniál na jedno z dvoch náhradných miest.

Milei

Ďalšia posila pre NATO: Argentína chce byť globálnym partnerom

19.04.2024 06:50

Argentína má od roku 1998 strategické vzťahy s ozbrojenými silami USA, hoci nie je plnoprávnym členom NATO.

Russia Ukraine War

ONLINE: Trump: Prežitie Ukrajiny je dôležité aj pre USA. Hýb sa Európa, daj viac peňazí

19.04.2024 06:15, aktualizované: 07:25

Prežitie Ukrajiny v súčasnej vojne proti Rusku je dôležité tak pre Európu, ako aj pre Spojené štáty, uviedol americký exprezident Donald Trump.

Ukrajina

Ukrajina aj Izrael. Zvládla by EÚ dve vojny?

19.04.2024 06:00

Pre Ukrajinu hľadajú protivzdušnú obranu, na Blízkom východe chcú zabrániť stupňovaniu napätia. Na tom sa zhodli lídri krajín EÚ.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 115
Celková čítanosť: 557751x
Priemerná čítanosť článkov: 4850x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy