Založ si blog

Koalícia je naďalej jednotná

Vyzerá to tak, že prvá kríza súčasnej vládnej koalície prebolela a vláda sa môže opäť vrátiť ku svojej práci. Médiá už pomaly hovorili o predčasných voľbách. Skutočnosť je však taká, že médiá len využívali príležitosť na zaplnenie svojich stránok. Ako vždy sa len snažili upútať pozornosť čitateľa.

Povedal by som, že pravicový zlepenec zložený z SaS, OĽANO a podobne by sa bol schopný rozpadnúť aj na takejto malichernosti. V prípade tejto koalície však podobný scenár nehrozí. Dnes už traja čelní predstavitelia stáli spoločne na tlačovej konferencii a otvorene sa vyjadrili k problému. Dokonca si naplánovali aj jednotlivé kroky rokovania a následného riešenia situácie v energetike.

Nehovorím, že koalícia na 100% vydrží ešte 3 roky, no rozbehnuté plnenie jej programu nevyzerá vôbec zle a bolo by dobré dokončiť ho. Hospodárstvu sa darí a situácia sa zlepšuje v zdravotníctve a v školstve. Tri hlavné ciele sa teda zatiaľ plnia a vláda v tomto zmysle plní svoje sľuby. Samozrejme, že sú aj slabšie stránky, ale ich prekročenie je vždy len o dobrej diskusií.

Výsledkom prvej krízy v koalícii je dohoda, že sa bude koaličná rada stretávať častejšie. Musím dať premiérovi za pravdu, že komunikácia je základnom dobrých vzťahov. Urovnanie sporu je zodpovedné voči voličom, aj voči ostatným partnerom v koalícii. Andrej Danko však aj napriek týmto faktom musí na sebe ešte veľmi tvrdo pracovať, aby sa do budúcna vyhol takýmto výpadkom komunikácie v koalícii.

Negatívom menšej krízy je samotná kauza, ktorá nastať nemala. Jej riešenie však prišlo včas a v dostatočnej miere. Pozitívom je preukázanie jednoty a súdržnosti koalície, ktorá je pre Slovensko v týchto časoch veľmi dôležitá.

Šefčovič môže predstavovať rovnováhu v spoločnosti, Mistrík nie

15.01.2019

Sledovať médiá a opozíciu v týchto dňoch, to je pomaly lepšie, ako keby v kinách vyšiel nový Harry Potter. Od oznámenia pravdepodobnej kandidatúry Maroša Šefčoviča na prezidenta SR, je v jednotlivých redakciách, v ktorých majú niektorí novinári Kiskov portrét možno aj na stole, veľmi rušno. Niet sa čo čudovať, Smer proti tejto skupine ľudí už takmer naisto [...]

Šefčovič má kvality a vlastnosti dobrého prezidenta

11.01.2019

Nezaujatý a poctivý volič sa pri týchto prezidentských voľbách doteraz pravdepodobne obával o svoju voľbu v marcových prezidentských voľbách. Kandidáti naozaj nevyzerali veľmi príťažlivo, keďže medzi nimi boli väčšinou ľudia, ktorých si v úrade prezidenta vieme predstaviť možno tak v nejakej karikatúre, alebo komédii. Neviem, čím to je, ale aj keď sa objaví [...]

Sulík a Kočner – dvojica s vplyvom

06.12.2018

Dnes doobeda som s nechuťou zastihol článok o nahrávke Gorila, ktorej originál mal vlastniť podnikateľ Kočner a ktorý mal ukázať, resp. prehrať, vtedajšiemu predsedovi parlamentu Richardovi Sulíkovi. Nemyslím si, že je z pohľadu Sulíka šťastnou stratégiou stále dookola uverejňovať útržky z rozhovorov s Kočnerom. Už len fakt, že sa s ním ako predseda parlamentu [...]

súd, manhattan

Pred súdom na Manhattane, kde prebieha proces s Trumpom, sa zapálil muž

19.04.2024 20:37, aktualizované: 22:18

Polícia neskôr oznámila jeho totožnosť. Jeho čin mohol byť motivovaný konšpiračnými teóriami.

Azerbajdžan / Vojak /

Arménsko súhlasilo s vrátením štyroch okupovaných dedín Azerbajdžanu

19.04.2024 20:07

Dohoda sa zrodila na stretnutí, ktoré viedli podpredsedovia vlád oboch krajín.

šimkovičová

Šimkovičová kritizuje slovenské umenie na Bienále v Benátkach: Nerobte hanbu kultúre už aj v zahraničí

19.04.2024 19:30

Ide o reakciu na prítomnosť bývalej ministerky kultúry Silvie Hroncovej na Bienále v Benátkach. Súčasťou vernisáže bol aj protest zástupcov kultúrnej obce.

Andrej Babiš, Monika Babišová

Šokujúci rozchod po 30 rokoch. Babiš s manželkou Monikou oznámili koniec vzťahu

19.04.2024 18:06

Ubezpečili, že ich rodinné väzby zostanú aj kvôli deťom pevné.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 115
Celková čítanosť: 557913x
Priemerná čítanosť článkov: 4851x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy