Založ si blog

Matúš Ritomský – ďalšia Kiskova ovečka

Jeden z mojich predchádzajúcich blogov som venoval Igorovi Tkačenkovi, ktorý úplne bez akéhokoľvek kontextu počas dňa dostal náhlu potrebu kopnúť si do Fica a vyzdvihnúť „božského“ Kisku. Publicista Matúš Ritomský síce neuverejnil chválospev na spomenutého úžerníka, no taktiež bez kontextu a s celkom „objektívnych“ príčin a s „poctivým“ cieľom napísal vlastnú predstavu o ideálnom parlamente.

Je to ďalší z ľudí, ktorí si dovoľujú stavať fašistov a Smer na jednu úroveň. Čo sú to za spôsoby? Môžeme mať sympatie voči rôznym politickým stranám, ale je nevhodné, aby sme demokratické strany stavali na jednu úroveň so stranami preferujúcimi totalitu a to len preto, lebo nesúhlasíme s ich politikou.

Ale poďme teda k predstave Matúša Ritomského. To, že odpisuje ĽS-NS, je z môjho pohľadu absolútne v poriadku a tiež by som prijal, keby v parlamente táto strana nepôsobila (no na rozdiel od Kiskových ovečiek ich prítomnosť v parlamente beriem v prvom rade ako demokratickú voľbu voličov na Slovensku). To, že v jednej vete rovnako odpisuje aj Smer, to už chce trochu zamyslenia. V čom je strana Smer horšia ako iné demokratické strany? Alebo ešte konkrétnejšie, v čom je horšia ako strany OĽaNO, SaS, Sme rodina, KDH, OKS a bohvie čo všetko ešte v sebe tá opozícia skrýva? Vážený pán Ritomský, Smer má aspoň ideológiu, sociálno-demokratickú a na základe tejto ideológie je pre voličov oveľa predvídateľnejší ako spomenuté strany. Kde na spektre leží napríklad OĽaNO? Pravica? Ľavica? Liberalizmus? Protekcionizmus? Alebo čo? Najhoršie na tom je to, že tieto strany nie len že nie sú charakterizovateľné, ale ešte k tomu sa charakterizovať a klasifikovať vôbec nechcú. To znamená, že ich predvídateľnosť je minimálna a odbornosť chýba taktiež. A čo sa týka korupcie a podvodov? V opozícii nájdeme niekoľko usvedčených podvodníkov už teraz – ako by sa asi tak správali pri koryte?

Späť k našej najnovšej Kiskovej ovečke, k Ritomskému. Matúš by totižto v parlamente chcel mať za dve najsilnejšie strany Spolu a Progresívne Slovensko. Teda dve kaviarenské strany, ktoré si ešte nestihli dať dokopy ani štruktúru, ani ideológiu, ale už by mali vládnuť… a vlastne takýmto ľuďom to vôbec nevadí, veď niektorí sú presvedčení o pripravenosti OĽaNO, ktorým by na stranícky snem stačil výťah.

Ale teraz vážne. Kto je Progresívne Slovensko? Poznáme aj niekoho iného okrem lídra (dokonca ani toho meno ma teraz nenapadne) ? Aké sú základy? Aká je ideológia a myšlienky? Aký je odborný základ? Žiadny? Ja vám za to poviem, že aký je oligarchický základ, pretože napríklad Ritomský je presvedčený, že takýto základ okolo tejto strany nie je. Stranu financujú majitelia Esetu, čo pri všetkej úcte sú oligarchovia. Okrem toho má strana veľmi blízko k prezidentovi Kiskovi a k Denníku N, z čoho smrdí hneď niekoľko porušení dôležitých nezávislostí.

Tieto isté otázky by sme si mohli položiť aj pri strane Spolu a odpovede by boli rovnako prázdne, alebo v negatívnom zmysle prekvapivé. O čo teda tejto kaviarni a prezidentovým fanúšikom ide? Ak len o zosadenie Smeru, tak je to veľmi málo a takýchto ľudí na čele krajiny ja osobne rozhodne nechcem.

Šefčovič môže predstavovať rovnováhu v spoločnosti, Mistrík nie

15.01.2019

Sledovať médiá a opozíciu v týchto dňoch, to je pomaly lepšie, ako keby v kinách vyšiel nový Harry Potter. Od oznámenia pravdepodobnej kandidatúry Maroša Šefčoviča na prezidenta SR, je v jednotlivých redakciách, v ktorých majú niektorí novinári Kiskov portrét možno aj na stole, veľmi rušno. Niet sa čo čudovať, Smer proti tejto skupine ľudí už takmer naisto [...]

Šefčovič má kvality a vlastnosti dobrého prezidenta

11.01.2019

Nezaujatý a poctivý volič sa pri týchto prezidentských voľbách doteraz pravdepodobne obával o svoju voľbu v marcových prezidentských voľbách. Kandidáti naozaj nevyzerali veľmi príťažlivo, keďže medzi nimi boli väčšinou ľudia, ktorých si v úrade prezidenta vieme predstaviť možno tak v nejakej karikatúre, alebo komédii. Neviem, čím to je, ale aj keď sa objaví [...]

Sulík a Kočner – dvojica s vplyvom

06.12.2018

Dnes doobeda som s nechuťou zastihol článok o nahrávke Gorila, ktorej originál mal vlastniť podnikateľ Kočner a ktorý mal ukázať, resp. prehrať, vtedajšiemu predsedovi parlamentu Richardovi Sulíkovi. Nemyslím si, že je z pohľadu Sulíka šťastnou stratégiou stále dookola uverejňovať útržky z rozhovorov s Kočnerom. Už len fakt, že sa s ním ako predseda parlamentu [...]

čečenci

Čečensko a Dagestan na nože. Opitého ministra zatkli, Kadyrov poslal elitné komando

19.04.2024 09:23

Pre ministra si na hranice prišlo 14 áut. Jednotka Achmat, známa aj ako kadyrovci, sa pracovníkom dagestanského ministerstva vnútra vyhrážali sa zabitím.

ukrajina

Hrozivý scenár CIA: Ukrajina môže vojnu s Ruskom prehrať už tento rok

19.04.2024 07:50

Bill Burns tiež na príklade ilustroval, ako veľmi ukrajinským silám chýba munícia.

France Macron

Pred letnou olympiádou minister atentátov spustil jarnú ofenzívu proti teroristom

19.04.2024 07:00

Obava z možnej masakry v Paríži. Keby hrozil teroristický útok, organizátori by presunuli slávnostný ceremoniál na jedno z dvoch náhradných miest.

Milei

Ďalšia posila pre NATO: Argentína chce byť globálnym partnerom

19.04.2024 06:50

Argentína má od roku 1998 strategické vzťahy s ozbrojenými silami USA, hoci nie je plnoprávnym členom NATO.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 115
Celková čítanosť: 557758x
Priemerná čítanosť článkov: 4850x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy