Založ si blog

Denník N a jeho „anjelská“ osobnosť roka 2017

Na Denník N ako taký sa veľmi ťažko zvyká. Jeho redakcia a pravidelní čitatelia na mňa pôsobia ako nejaká sekta, ktorá má len 2 ciele – tlačiť Kisku a Progresívne Slovensko do popredia a to hocijakými zbraňami.

Tento papierový odpad každoročne vyhlasuje anketu „osobnosť roka“, v ktorej by mal denník oceniť niekoho za nezištné činy bez vidiny nejakého prospechu – aspoň to by som očakával ja. Namiesto toho ocenenie už tretí rok po sebe získal politik – kto iný? Anjelský úžerník Andrej Kiska, ktorý celý rok všetkým pomáhal a všetci sa vďaka nemu máme dobre. Áno, to on opäť znížil nezamestnanosť, to on môže za zvýšenie minimálnej mzdy… trošku irónie. Ale cenu mohol reálne dostať za najvyšší počet nalietaných hodín, alebo za daňové podvody – z ktorých sa ho niekto „opovážil“ usvedčiť a minister financií kvôli tomu musel ísť dokonca k nemu na koberček, alebo za pošľapávanie Ústavy SR, pri ktorom ho len tak tak zastavil ÚS.

Takto to prebiehalo – vyše 50 ľudí z rôznych oblastí hlasovalo. Výber ľudí však mal určité kritéria – ja veľmi uznávam napríklad pána Lasicu a preto ho z tejto kritiky týmto vyťahujem – rozumejme to tak, že bol v porote určite oprávnene. V takmer všetkých ostatných prípadoch však boli nastavené určité kritéria. Dostatok liberálnosti, protivládnosti, rusofóbie…

No a títo ľudia následne vybrali prezidenta Kisku, no veľký počet hlasov získala aj Karolína Farská a Dávid Straka, teda študenti, ktorým na Slovensku záleží až tak, že chcú odísť do zahraničia. Denník N akoby žil naozaj vo vlastnom svete. Kiska, Farská ani Straka nepatria ku všeobecne uznávaným ľuďom a jediné čím sa prejavili sú politicky motivované záležitosti a politika by sa do takýchto ocenení naozaj nemala miešať. Je to naozaj na vracanie.

Šefčovič môže predstavovať rovnováhu v spoločnosti, Mistrík nie

15.01.2019

Sledovať médiá a opozíciu v týchto dňoch, to je pomaly lepšie, ako keby v kinách vyšiel nový Harry Potter. Od oznámenia pravdepodobnej kandidatúry Maroša Šefčoviča na prezidenta SR, je v jednotlivých redakciách, v ktorých majú niektorí novinári Kiskov portrét možno aj na stole, veľmi rušno. Niet sa čo čudovať, Smer proti tejto skupine ľudí už takmer naisto [...]

Šefčovič má kvality a vlastnosti dobrého prezidenta

11.01.2019

Nezaujatý a poctivý volič sa pri týchto prezidentských voľbách doteraz pravdepodobne obával o svoju voľbu v marcových prezidentských voľbách. Kandidáti naozaj nevyzerali veľmi príťažlivo, keďže medzi nimi boli väčšinou ľudia, ktorých si v úrade prezidenta vieme predstaviť možno tak v nejakej karikatúre, alebo komédii. Neviem, čím to je, ale aj keď sa objaví [...]

Sulík a Kočner – dvojica s vplyvom

06.12.2018

Dnes doobeda som s nechuťou zastihol článok o nahrávke Gorila, ktorej originál mal vlastniť podnikateľ Kočner a ktorý mal ukázať, resp. prehrať, vtedajšiemu predsedovi parlamentu Richardovi Sulíkovi. Nemyslím si, že je z pohľadu Sulíka šťastnou stratégiou stále dookola uverejňovať útržky z rozhovorov s Kočnerom. Už len fakt, že sa s ním ako predseda parlamentu [...]

vojna na Ukrajine, Olaf Scholz, dron

ONLINE: ISW: Zmraziť front? To je predčasné, víťazstvo Ukrajiny netreba odpisovať

27.04.2024 06:30

Debaty o nutnosti zmraziť frontovú líniu sú predčasné, tvrdí americký Inštitút pre štúdium vojny.

koľajnice, zmena

V Nemecku horel vlak, dvaja cestujúci sú zranení

27.04.2024 06:08

Dvaja ľudia utrpeli zranenia po tom, čo regionálny vlak v južnom Nemecku zastavil použitím rýchlobrzdy a následne začal horieť.

Russia Putin

Prepych a pád Putinovho generála. Aký luxus si užíval a ohrozí jeho škandál ministra obrany?

27.04.2024 06:00

Timur Ivanov protekčne prideľoval zákazky podnikateľovi, ktorý mu na revanš bezplatne postavil vilu a zadarmo obnovil nehnuteľnosť z 19. storočia.

Ondrej Lunter, župan, Michal Urda, primár, Martin Caudt

„Pľúciarov“ je zúfalo málo: Pacienti čakajú mesiace a čoraz viac ich zostáva úplne bez lekára

27.04.2024 06:00

Podľa posledných údajov NCZI na Slovensku 163 pneumologických a ftizeologických ambulancií, teda 303 lekárov a sestier, vybavilo za rok 763 709 návštev pacientov.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 115
Celková čítanosť: 558577x
Priemerná čítanosť článkov: 4857x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy