Založ si blog

Slovenské zdravotníctvo zaznamenalo výrazný posun

Slovenské zdravotníctvo je tŕňom v oku viacerých obyvateľov Slovenska. Veľká nespokojnosť bola ešte nedávno zaznamenaná v súvislosti s činnosťou zdravotných poisťovní a rôznych podôb čakacích lehôt. Tie boli až príliš dlhé. Či už sa to týka čakania v čakárňach, alebo čakania na rôzne druhy operácii.

Novinári často tému zdravotníctva a školstva zneužívajú v prospech obhajovania „nutnej zmeny“ a čo najskoršieho nástupu opozície, ktorá mávne čarovným prútikom a všetko napraví. Obávam sa však, že realita je úplne niekde inde a opozícia má v skutočnosti pre spomínané oblasti ešte menej odborníkov ako koalícia. Okrem toho sa tieto krízové oblasti riešia ťažko bez konsenzu, ktorý sa na pôde dnešnej opozície hľadá ťažko aj v oveľa jednoduchších témach.

Určité veci sa posunuli smerom dopredu po nástupe krízového manažéra Tomáša Druckera na pozíciu ministra zdravotníctva. Ten už v minulosti dokázal, že v konkrétnej oblasti vie naozaj urobiť poriadok a posunúť veci k lepším zajtrajškom (hovorím najmä o Slovenskej Pošte, ktorú odovzdal v oveľa lepšom stave oproti tomu, v akom stave ju prevzal). Ku svojej úlohe v zdravotníctve sa postavil naozaj čelom.

Rôzne čakacie doby sa skrátili a zdravotné poisťovne už dnes fungujú efektívnejšie a transparentnejšie. Výsledky sú teda badateľné už zhruba po polovici volebného obdobia. Ak sú teda výhovorky opozície, že v minulosti nedostala veľa času na nápravu v zdravotníctve, sú to naozaj len prázdne výhovorky.

Lepšie hodnotenie vystavili aj pacienti a vďaka ich reakciám sa Slovensko v téme zdravotníctva umiestnilo na 13. mieste v celoeurópskom rebríčku. Tento výsledok je markantný a je ocenením snáh nového vedenia ministerstva zdravotníctva.

Mimochodom, neviem si predstaviť, ako by z tejto situácie dostal zdravotníctvo napríklad Alan Suchánek z OĽaNO, ktorý o krízovom manažmente nevie dokopy nič. No toto je už skôr otázka na jeho voličov, ktorých bude pri najbližšej príležitosti, verím, menej.

Šefčovič môže predstavovať rovnováhu v spoločnosti, Mistrík nie

15.01.2019

Sledovať médiá a opozíciu v týchto dňoch, to je pomaly lepšie, ako keby v kinách vyšiel nový Harry Potter. Od oznámenia pravdepodobnej kandidatúry Maroša Šefčoviča na prezidenta SR, je v jednotlivých redakciách, v ktorých majú niektorí novinári Kiskov portrét možno aj na stole, veľmi rušno. Niet sa čo čudovať, Smer proti tejto skupine ľudí už takmer naisto [...]

Šefčovič má kvality a vlastnosti dobrého prezidenta

11.01.2019

Nezaujatý a poctivý volič sa pri týchto prezidentských voľbách doteraz pravdepodobne obával o svoju voľbu v marcových prezidentských voľbách. Kandidáti naozaj nevyzerali veľmi príťažlivo, keďže medzi nimi boli väčšinou ľudia, ktorých si v úrade prezidenta vieme predstaviť možno tak v nejakej karikatúre, alebo komédii. Neviem, čím to je, ale aj keď sa objaví [...]

Sulík a Kočner – dvojica s vplyvom

06.12.2018

Dnes doobeda som s nechuťou zastihol článok o nahrávke Gorila, ktorej originál mal vlastniť podnikateľ Kočner a ktorý mal ukázať, resp. prehrať, vtedajšiemu predsedovi parlamentu Richardovi Sulíkovi. Nemyslím si, že je z pohľadu Sulíka šťastnou stratégiou stále dookola uverejňovať útržky z rozhovorov s Kočnerom. Už len fakt, že sa s ním ako predseda parlamentu [...]

Rusko Navaľnyj úmrtie

Biskup na Veľký piatok prirovnal zaobchádzanie s Navaľným k osudu Ježiša

29.03.2024 15:17

„Skončil až v neľudskom gulagu v polárnom ľade," povedal. Zvyšok sveta uvidí "jeho posolstvo slobody" vo večnosti, povedal biskup.

Rural Emergency Hospitals

Slováci si skryli kódy pod klobúky a nadchli špičkových amerických technológov

29.03.2024 15:00

Organizácia Slovak PRO pomáha Slovákom uchytiť sa na americkom trhu. Kto má skvelé nápady, má šancu uspieť aj v silnej konkurencii v USA.

zalužnyj, syrskyj

Zelenskyj hovoril o polmilióne mobilizovaných. General Syrskyj: Potrebujeme výrazne menej vojakov

29.03.2024 14:16

Ukrajinská armáda bude musieť pre obranu pred ruskou inváziou mobilizovať menej vojakov, než sa pôvodne očakávalo.

Maďarsko polícia pobodanie péter baumann

Obeť a dvoch zranených si vyžiadal výbuchu v bytovke v Budapešti

29.03.2024 13:10, aktualizované: 15:42

Evakuovať museli 50 ľudí.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 115
Celková čítanosť: 556497x
Priemerná čítanosť článkov: 4839x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy