Založ si blog

Je Iveta Radičová obeťou Dzurindu, alebo bola len typickou političkou bez chrbtovej kosti?

Iveta Radičová nemusela byť taká čistá, ako máme vďaka článkom liberálnych médií tendenciu si myslieť. Za normálnych okolností by som si ju v hlave predstavil ako obeť Mikuláša Dzurindu a Ivana Mikloša, pretože takto to vždy bolo prezentované a ako človek som tiež len zdravo manipulovateľný masovými médiami. ALE:

Nedávno vyšli na povrch informácie, ktoré môžu byť pre mnohých podporovateľov expremiérky zarážajúce. Celý tento tok informácii súvisí s tým, že rovnako ako sa aktivizuje strana podporujúca slušné Slovensko a snaží sa Smeru šliapať po prstoch, aktivizuje sa aj druhá strana, ktorej sa podľa mňa celkom logicky nepáči, že na Slovensku majú na ľudí až nezdravý vplyv opoziční politici, mimovládky a médiá, ktoré nie sú financované úplne transparentne a najmä celkom úspešne a cielene taja, koľko peňazí dostávajú zo západného zahraničia.

Iveta Radičová sa v roku 2005 na 8 mesiacov stala ministerkou práce, sociálnych vecí a rodiny. Počas tejto doby stihla odsúhlasiť naozaj pomerne vysoké množstvo dotácii. Ich výška by však možno až tak nevadila, ak by smerovali na správne veci. Ich smerovanie je však aj vzhľadom na posledné týždne veľmi podivné. Počas týchto 8 mesiacov smerovalo 16 miliónov SK do nadácii ako Open Society Foundation, S.P.A.C.E a ich odnožiam – teda do nadácii, ktoré preukázateľne spadajú pod portfólio miliardára Sorosa, ktorý je dnes vo svete celkom živou témou. Žeby išlo o jedno z poďakovaní za to, že nám „pomohol zosadiť Mečiara“?

Okrem faktu, že peniaze boli nasmerované smerom k Sorosovým nadáciám, je tu ešte jedna dôležitá vec. Agentúru S.P.A.C.E vedie Eva Kelley, za mlada Radičová. Je to dcéra Ivety Radičovej. Nie je to konflikt záujmov, pani expremiérka? Okrem toho, plat z tejto nadácie preukázateľne dostával a možno ešte stále dostáva Ivan Mikloš. Eva Kelley pri tom vedie viacero nadácii, ktorých financovanie podľa zistení nemusí byť úplne v súlade s kostolným poriadkom.

Do tejto siete ľudí presadzujúcich „slušné Slovensko“ zapadá ešte viacero známych ľudí. Grigorij Mesežnikov je členom Open Society Foundation, zároveň sa často vyjadruje v médiách a obhajuje aj Ivetu Radičovú, aj pravicovú opozíciu. Pracuje v Inštitúte pre verejné otázky, ktorý spoluzakladal Kiskov najbližší – Martin Bútora, ktorý je taktiež vo vedení Open Society Foundation. Oľga Gyarfášová je v agentúre Radičovej dcéry S.P.A.C.E a zároveň spolupracuje s Mesežnikovom v Inštitúte pre verejné otázky.

Keď si teda dáme dokopy informácie o organizátoroch protikorupčných protestov, učiteľských protestov, protestov za slušné Slovensko, o prezidentovi, o Radičovej a o ľuďoch, ktorí s nimi vo verejnom priestore pracujú, vyjde nám celkom zaujímavá a logicky pospájaná sieť manipulátorov – prečo sa teda bavíme o konšpirácii? Veď sledujme fakty.

Šefčovič môže predstavovať rovnováhu v spoločnosti, Mistrík nie

15.01.2019

Sledovať médiá a opozíciu v týchto dňoch, to je pomaly lepšie, ako keby v kinách vyšiel nový Harry Potter. Od oznámenia pravdepodobnej kandidatúry Maroša Šefčoviča na prezidenta SR, je v jednotlivých redakciách, v ktorých majú niektorí novinári Kiskov portrét možno aj na stole, veľmi rušno. Niet sa čo čudovať, Smer proti tejto skupine ľudí už takmer naisto [...]

Šefčovič má kvality a vlastnosti dobrého prezidenta

11.01.2019

Nezaujatý a poctivý volič sa pri týchto prezidentských voľbách doteraz pravdepodobne obával o svoju voľbu v marcových prezidentských voľbách. Kandidáti naozaj nevyzerali veľmi príťažlivo, keďže medzi nimi boli väčšinou ľudia, ktorých si v úrade prezidenta vieme predstaviť možno tak v nejakej karikatúre, alebo komédii. Neviem, čím to je, ale aj keď sa objaví [...]

Sulík a Kočner – dvojica s vplyvom

06.12.2018

Dnes doobeda som s nechuťou zastihol článok o nahrávke Gorila, ktorej originál mal vlastniť podnikateľ Kočner a ktorý mal ukázať, resp. prehrať, vtedajšiemu predsedovi parlamentu Richardovi Sulíkovi. Nemyslím si, že je z pohľadu Sulíka šťastnou stratégiou stále dookola uverejňovať útržky z rozhovorov s Kočnerom. Už len fakt, že sa s ním ako predseda parlamentu [...]

20. rokov od vstupu Slovenska do NATO, prezidentka Zuzana Čaputová, Marián Kurilla

Garancia bezpečnosti či strata suverenity? Slovensko chráni povestný „bezpečnostný dáždnik“ z NATO už dvadsať rokov

29.03.2024 09:30

NATO presadzuje predovšetkým mierové riešenie sporov. Ak však diplomatické úsilie zlyhá, disponuje vojenskými silami pre zabezpečovanie krízového manažmentu.

Maryland most

Maryland dostane od vlády po zrútení mosta 60 miliónov dolárov

29.03.2024 08:37

Dvoch robotníkov sa podarilo zachrániť, u ďalších šiestich už úrady potvrdili úmrtie.

Fabrika Kia - Teplička nad Váhom

Vláda chce zaplátať migrantmi zo Strednej Ázie dieru na trhu práce. Ako útok v Moskve zmení tento zámer?

29.03.2024 08:00

Po tom, čo skupina teroristov pôvodom z Tadžikistanu zabila v Moskve 139 ľudí, sa slovenské zložky rozhodli posilniť bezpečnostné opatrenia

Rusko, Ukrajina

ONLINE: Masívny útok opäť cielil na ukrajinskú energetiku. Poliaci poslali do vzduchu lietadlá

29.03.2024 07:45, aktualizované: 09:06

Rusko masívne útočí na ukrajinskú energetiku, ktorá je v zložitej situácii. Keď Rusi spúšťajú útoky, Poliaci posielajú do vzduchu lietadlá.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 115
Celková čítanosť: 556471x
Priemerná čítanosť článkov: 4839x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy