Založ si blog

O nevyhostení ruských diplomatov

Zmeny v našej vláde boli fakticky dokonané a pre nás, blogerov zaoberajúcich sa (aj) politikou, vznikol konečne priestor pre nové témy. Tou dnešnou a pravdepodobne vo svete aj najhorúcejšou, je téma vyhostenia ruských diplomatov na základe kauzy Skripaľ. Poviem svoj názor hneď na úvod, aby mohli ísť kávičkári naďalej čítať a pozerať svoje liberálne médiá – postoj Slovenska je podľa mňa správny a je chvályhodné, že sme diplomatov nevyhostili.

Bývalý ruský agent Sergej Skripaľ bol otrávený látkou nazývanou novičok. Táto látka síce pochádza ešte zo Sovietskeho zväzu, no to ešte o ničom nemusí vypovedať. Ak lietadlo Boeing pochádza z USA a ja s ním narazím do mrakodrapu, bude z toho automaticky obvinené USA? Asi nie. Problémom je, že mladá spoločnosť je dnes kvôli masáži liberálnych médií nastavená vyslovene rusofóbne a povedal by som, že dokonca až amerikofilne. Dajú sa v tom hľadať aj logické dôvody, avšak každý jedinec má mozog a mohol by ho aj používať.

Teda pokladajme kritické, ale zároveň vhodné otázky. Existujú dôkazy, že použitý novičok prišiel z Ruska? Existujú dôkazy, že vražda bola vykonaná na objednávku niekoho z Ruska, alebo niekoho napojeného na Rusko? No a v neposlednom rade si musíme uvedomiť, že aj kebyže veríme, že stopy vedú do Ruska, sankcie na diplomatickej úrovni by boli na mieste len v prípade, ak by dôkazy jasne viedli k vláde, alebo by bolo preukázané, že vláda vážne pochybila, alebo mala vedomie. Pokiaľ neexistuje niečo také, predsa nemôžeme ako EÚ trestať Rusko ako krajinu – veď je to hlúpe.

Keďže však žijeme v rusofóbnej spoločnosti, na usvedčenie Ruska stačí to, že si britská premiérka myslí, že zodpovedné je Rusko. Zhodlo sa na tom aj niekoľko lídrov krajín EÚ. Je to však ich názor, majú na neho právo, ale nech nás nikto nepresviedča o tom, že to je dôkaz.

Vyšetrovanie už pri tom postúpilo a je to len niekoľko hodín čo vyšla správa, že vyšetrovatelia nedokážu preukázať, že predmetný novičok pochádza z Ruska. Férovou reakciou krajín by teda bolo zrušenie diplomatických sankcií – teda zrušenie vyhostenia ruských diplomatov. Krajiny to však nechcú urobiť, vinníka už majú.

Ak si liberálna mládež myslí, že má kritické myslenie a ak toto náhodou niekto z nich dočítal až do konca, mám jednu otázku na zamyslenie. K čomu vedie vyšetrovanie? K páchateľovi. Ako to, že vy poznáte páchateľa už teraz? Zamyslite sa nad sebou.

Šefčovič môže predstavovať rovnováhu v spoločnosti, Mistrík nie

15.01.2019

Sledovať médiá a opozíciu v týchto dňoch, to je pomaly lepšie, ako keby v kinách vyšiel nový Harry Potter. Od oznámenia pravdepodobnej kandidatúry Maroša Šefčoviča na prezidenta SR, je v jednotlivých redakciách, v ktorých majú niektorí novinári Kiskov portrét možno aj na stole, veľmi rušno. Niet sa čo čudovať, Smer proti tejto skupine ľudí už takmer naisto [...]

Šefčovič má kvality a vlastnosti dobrého prezidenta

11.01.2019

Nezaujatý a poctivý volič sa pri týchto prezidentských voľbách doteraz pravdepodobne obával o svoju voľbu v marcových prezidentských voľbách. Kandidáti naozaj nevyzerali veľmi príťažlivo, keďže medzi nimi boli väčšinou ľudia, ktorých si v úrade prezidenta vieme predstaviť možno tak v nejakej karikatúre, alebo komédii. Neviem, čím to je, ale aj keď sa objaví [...]

Sulík a Kočner – dvojica s vplyvom

06.12.2018

Dnes doobeda som s nechuťou zastihol článok o nahrávke Gorila, ktorej originál mal vlastniť podnikateľ Kočner a ktorý mal ukázať, resp. prehrať, vtedajšiemu predsedovi parlamentu Richardovi Sulíkovi. Nemyslím si, že je z pohľadu Sulíka šťastnou stratégiou stále dookola uverejňovať útržky z rozhovorov s Kočnerom. Už len fakt, že sa s ním ako predseda parlamentu [...]

Dánsko Požiar Kodaň Burza Budova Historická

Zrútila sa hlavná fasáda historickej budovy kodanskej burzy, ktorá horí od utorka

18.04.2024 18:07

Požiar ťažko poničil renesančnú budovu zo 17. storočia, ktorá prišla o svoju vysokú vežu i veľkú časť strechy.

Zoran Milanovič

Chcel byť hráč i rozhodca. Záhrebský Trump ešte nepovedal posledné slovo

18.04.2024 17:31

Bolo to, akoby sa Zuzana Čaputová z pozície hlavy štátu uchádzala o premiérsky post. A hoci chorvátsky prezident Zoran Milanovič so svojimi sociálnymi demokratmi parlamentné voľby nevyhral, v procese formovania budúcej vlády zostáva stále v hre.

František Oľha, Jozef Božik

Prešov chystá úsporné opatrenia, v rozpočte eviduje výpadok 10 miliónov eur

18.04.2024 17:24

Budú sa týkať najmä prevádzky mestského úradu a obmedzenia prác, ktoré boli naplánované v rámci údržby budovy. Rovnako sa nebudú opravovať ani mosty.

Medveď / Rys / Vlk /

Zákon k situácii s medveďmi je podľa Gröhlinga nebezpečný. Rieši aj vlkov, šakaly či ohrozené rysy

18.04.2024 17:14

Poslanec za SaS Alojz Hlina identifikoval v novele šesť chýb.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 115
Celková čítanosť: 557673x
Priemerná čítanosť článkov: 4849x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy